Bronzéremmel hangoltak a vasárnapi hazai kupaderbire

Frissítés: 2018-10-12 13:42:39

A DEAC női futsalosai egy meghívásnak eleget téve a hollandiai Groenloban egy speciális világbajnokságon a 32 női csapat közül a harmadik helyet szerezték meg kiváló, többször is hátrányból megfordított meccsekkel. Vasárnap nagy feladat vár rájuk, hiszen Debrecenben az NB1-es Miskolcot kellene kiverniük a Magyar Kupából!

A Magyar Kupa 1. fordulójában VASÁRNAP (okt. 14. 19.30, DESOK) DEAC - Miskolci Vénusz meccset rendezünk. A továbbjutás 1 meccsen dől el, s mivel a DEAC alacsonyabb osztályú (NB2), az NB1-es Miskolc ellen elég a döntetlen is (vagy a győzelem) a továbbjutáshoz, a szabályok értelmében!

Katt a képekre nagyításért!Előtte a héten Hollandiában hangolódott a gárda, ahol idén 36. alkalommal rendezték meg a World Police Indoor Soccer Tournament elnevezésű rendőr világbajnokságot. Ide utazott el a DEAC 10 játékosa, s egészült ki 2 "légióssal", ezáltal képviselve a Szigetszentmiklós Police-t. A mieinknek jó gyakorlás volt sorozatosan meccseket játszani, egyúttal kiderült, hogy milyen sokat jelent a csapategység továbbformálódása szempontjából ez az 5 napos túra

ÜVEGES KATA játékosedző:

- 2 héttel az indulás előtt keresett meg Sebestyén Györgyi és Nagy Anett, hogy lenne-e kedvünk kimenni a csapattal. Természetesen egyből igent mondtam, mert úgy gondolom, hogy minden mérkőzés, főként külföldi ellenfelek ellen, fejleszti az embert, illetve ez egy óriási lehetőség, így hát csatlakoztunk  csapatához.

Mint Üveg elmondta, a 32 női csapatot 4 csoportba sorsolták, mi pedig a szerda délutániba kerültünk 4 holland, 1 szlovén, 1 német és 1 brazil csapat mellé.- "Azt bátran kijelenthetjük, hogy a mi csoportunk volt a legerősebb, ahol a hét csoportmeccset követően veretlenül a csoport második helyén zártunk. Csütörtökön reggel pedig az egyenes kieséses szakaszt honfitársaink ellen kezdtük, akiket magabiztosan 5:0-ás végeredménnyel búcsúztattunk" - folytatta Kata az élménybeszámolót.

Ezt követte a legjobb 4 közé kerülésért vívott meccs, amelyen nagy küzdelem árán (a sírból kétszer visszahozva a csatát) 3-2-re múltuk felül francia ellenfelünket.

A BRAZIL NŐK IS KIVÁLÓ FUTSALOSOK

Edzőnk az elődöntőről azt mondta, hogy ott a tornát később megnyerő, rutinos brazil együttes jött velünk szemben, amely alakulat folyamatosan fejlődött a torna során, míg az elődöntőben, de főleg a döntőben látványos futsallal, megérdemelten szerezték meg az aranyérmet. Ők legyűrték a mieinket.Tőlük nem volt szégyen kikapni az elődöntőben...ÜVEG:

- A bronzmeccsen aztán ismét egy magyar csapattal kerültünk össze, akiknek adtunk két gólnyi előnyt, majd a padlóról felállva 2:2-re mentettünk, a büntetőpárbajt pedig mi bírtuk jobban mentálisan, így elhoztuk a bronzérmet.


Kata kifejtette azt is, hogy szerinte nagy dolog volt, hogy végül a legjobb 4 között 3 magyar együttes végzett! A DEAC mellett az általunk a bronzmérkőzésen legyűrt Pénzügyőr (tolnai játékosokkal megerősített) gárdája és a KRSE, amely végül ezüstérmes lett.

Üveges Kata kifejezte köszönetét is, hogy a DEAC-os lányokkal erősítették meg a szigetszentmiklósi egyesületet, illetve, hogy lehetővé tették a mieink számára a szereplést ezen a nagyszerű és rendkívül színvonalas tornán! Továbbá megemlítette a fiú csapat vezetőit és stábját, amiért mindenben a segítségünkre voltak az egész hét alatt.

A szurkolókról nem is beszélve, hiszen kiváló buzdítást kapott a "DEAC-os Szigetszentmiklós".ÜVEG:

- Nagyon jól éreztük magunkat ebben az öt napban. Rengeteg nevetéssel és élménnyel lettünk gazdagabbak, arról nem is beszélve, hogy ez a siker nagy löket lehet nekünk az otthoni bajnokságban - és kupasorozatban!Edzőnk kitért a túra sportszakmai részére is.

Mind elmondta, úgy érzi, hogy végre összecsiszolódott a csapat! "Most először láttam a csapatomat ilyen jól játszani! Két és fél hónapja, mióta a DEAC-nál itt vagyok, erre várok, hogy visszatükröződjön a pályára az elvégzett munka és a tudás, amit a játékosokban nap mint nap látok, de eddig mégsem akaródzott kijönni. Mindenki nagyon hajtott, küzdött, a legnagyobb koncentráltsággal követték a taktikai utasításokat. Egyetlen egy olyan mérkőzésünk sem volt, ami edzői szemmel nem várt eredményt hozott volna. A lányok kihozták magukból és a csapatból a maximumot. A 3. hely tulajdonosaiként tökéletes elégedettséggel indulunk haza Hollandiából. Nagyon nagyon büszke vagyok mindenkire, hogy ilyen profin helytállt!"

A MAGYAR KUPÁRÓL

ÜVEG:

- Vasárnap a DVTK-t fogadjuk hazai pályán a Magyar Kupa fordulóban. Ha úgy játszunk ott, mint itt kint bármelyik meccsen, akkor egy percig sem aggódom! Viszont tisztában vagyok azzal is, hogy ez egy rendkívül hosszú hét volt, rengeteg impulzussal, eseménnyel, és utazással. Vegyes érzelmeim vannak a hétvéget illetően, de bízom a csapat mentális és fizikális felkészültségében!

Duma, plakát: Koppányi Szabolcs
Fotók: a helyszínen a csapatunk készítette (Hollandiában), a plakát képét Papp Attila fotózta


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-10-12 13:18:37

további cikkek a témában
Responsive image
Fiatalok be- és sérültek felépülése

Koppányi Szabolcs * 2019-02-19 20:35:00

Responsive image
Fontos a mai Magyar Kupa meccs a DESOK-ban

Koppányi Szabolcs * 2018-11-07 08:58:30