A kevesebbet hibázó gárda nyert

2017-10-03 12:39:41

Férfi futsal NB1, 1. forduló
2017. szeptember 29. Debrecen, DESOK
DEAC - Nyírgyulaj KSE 3-5 (1-4)
Hazai gól: Kántor, Varga, Szentes-Bíró.
Edző: Elek Gergő. (Nyilatkozat később.)

STATISZTIKA és csapatok itt: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16815/1/1281126.html

Mérkőzés alakulása: 0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 2-5, 3-5.

KÉPGALÉRIA!

ELEK GERGŐ:
- Megízleltük az első osztály iramát és véleményem szerint az esetek többségében fel tudtuk venni. Ellenfelünk első sorának rutinos játékosai még fölénk nőttek, de az eredményből is látszik, hogy nem vagyunk messze tőlük! Nemhogy nem tudtak kivégezni minket, hanem az összes gólunkat az első soruk ellen rúgtuk! Így első osztályú múlttal megyünk tovább, Madiék retteghetnek!A telt ház előtt zajlott derbi elején a Nyírgyulaj "megnézte" magának a feljutott DEAC-ot, majd nyomás alá helyezte. A mieink nem kapkodtak, de olykor kicsit később született meg egy-egy döntés, mint optimális lett volna. Ez történt a vendégek vezető gólja előtt is, amikor az egyébként tapasztalt Varga Dani hezitált, s az elvesztett labdával Sánta megiramodott, majd bevágta Dobi kapujába (0-1).

A DEAC-nak ideje volt felébredni, ami meg is történt, és bár a kapujának nem szegeztük neki ellenfelünket, de veszélyeztettünk több alkalommal. Az egyik ilyen eset góllal végződött: Kántor Tamás bal oldalon meglódult, tolt egyet a labdán, majd futsalos módra bespiccelte keményen a hosszú sarokba (1-1).

Rövid volt az örömünk, mivel újabb kihagyás nyomán egy pillanatra megfeledkeztünk a jobb oldali szabadrúgás után a túlsó kapufához berobbanó Nagy Imréről, így a laposan belőtt labdát betessékelte a kvázi üres kapuba (1-2).

Az elkerülhető góloknak ezzel nem volt vége. Sánta ugyanis a jelek szerint a megszerzett labdákból lőtt gólokra specializálódott ezen a napon: ismét Varga Dani volt a szenvedő fél, Sánta pedig megint kegyetlenül torolta meg a bizonytalanságot (1-3).

Hogy a félidő előtt még egy fricskát kapjunk, Nagy Imre is duplázott: ő egy 10 méterest vágott a kapunkba (1-4). Itt jegyezzük meg, hogy korábban Dobi Attila többször is nagyot fogott, ám a büntetőkre Faragó Ádám állt be. Igen, büntetőkre, hiszen a mieinknél kigyűlt a 6 hiba a félidőn belül, ezért a gyulajiak 10 méterest rúghattak - többször is. Először Faragó remekül hárított, pár pillanattal később (a spori véleményes fújását talán jogosan vitattuk) azonban a következő 10-est már nem tudta védeni.

MÁSODIK FÉLIDŐ - egy másik meccs volt ez már

A folytatásban ismét a vendégek örülhettek újabb találatnak először. Egy kontra végén az immár nem csak büntetőkre bejövő Faragót akcióból is felavatva (1-5). A DEAC egyébként nem játszott rosszul, de ízelítőt kaptunk abból, milyen az NB1-ben az, ha egy picit is hibázik valaki. Ráadásul az ellenfél kapusa jól védett, tehát ha helyzetbe kerültünk eddig egy kivételével hárított.

Eddig...

A 4 gólos hátrányban is lelkesen és egyre összeszedettebben támadott ugyanis a DEAC. Egy ideig nem koronázta siker próbálkozásainkat, sőt, a kapufát is telibe találta Kasuba Máté. Ám végül Varga Dani remekül robbant be egy szép, kipasszolt támadás végén a hosszú sarokra, és bepofozta a labdát (2-5). Nagy játék volt!

A mieink végül kijöttek 5-4-re is (vészkapusunk Kántor volt). Elek Gergő edző tehát jó pár perccel a vége előtt megkockáztatta ezt a sokszor visszafelé elsülő, de a futsalban azért mégis elég gyakran használt taktikai variációt.

Okosan járatták a hazaiak a labdát, csak a biztosra menve, nehogy visszanyaljon a fagyi. Lett is eredménye, hiszen Szentes-Bíró Tamás pofás akciót fejezett be góllal - bumm a hosszúba (3-5).

Sőt, a következő percben ismét lehetőségünk volt a gólra, de pár centi hibádzott...

Végül a teljesen beszoruló, de rutinosan olykor az időt is ölő Nyírgyulaj kihúzta a hátralévő perceket, így idegenbeli sikerrel kezdte a 2017/18-as NB1-es szezont.

A DEAC együttese pedig biztos sokat tanul ebből az összecsapásból. Megtapasztaltuk milyen az iram, a ritmus és a döntésekre való idő az élvonalban. Nem kérdés, ha a mostani hibákon javítunk, lesz még örömünk az NB1 idei kiírásában.

Egészében véve jó kis meccsen vagyunk túl, ráadásul a dugig telt DESOK népe egy élvezetes, izgalmas futsalmérkőzést láthatott. Bízunk benne, hogy mielőbb győzelemmel is megörvendeztethetjük a szurkolókat!

Egy idegenbeli meccs jön (Veszprémben október 9-én), de október 20-án megyei riválisunk, a bajnoki cím egyik esélyesének tartott MVFC Berettyóújfalu érkezik hozzánk. Az se lesz kisebb mérkőzés a mainál. Sőt...

A nézőknek köszönjük a buzdítást! Gyertek minél többen legközelebb is!

Fotó: Koppányi


KULCSSZAVAK futsal, NB1, DEAC, Nyírgyulaj

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2017-10-03 12:39:41

további cikkek a témában
Responsive image
Új hálóőr a futsal kapuban

Koppányi Szabolcs * 2017-09-18 12:31:22

Responsive image
Dróthék ellen bármi előfordulhat hétfőn

Koppányi Szabolcs * 2018-10-12 11:35:34

Responsive image
Már minden csapatot megvertek a csajok legalább egyszer

Koppányi Szabolcs * 2018-12-08 20:27:17