A 9-0, az kilencnull

Frissítés: 2018-10-29 08:27:21

Lehet hibákat találni (voltak is), meg a jövőbe tekintve óva inteni bárkit az elbizakodottságtól (bizony, ez is fontos), ám tény: a DEAC női futsalosai nagyon megverték vasárnap este a DESOK-ban a vendég Rubeola csapatát. Ráadásul egy eddig előttünk álló gárdát nulláztak le a lányok, akiknek ezen a napon nagyon ment, így jár a nagy dicséret.

Női futsal NB2, keleti csoport, 6. forduló
2018. okt. 28. Debrecen, DESOK

DEAC - Rubeola FC Csömör 9-0 (2-0)

STAT ITT

KÉPGALÉRIA ITT

ÜVEGES KATA:

- Én se gondoltam, hogy ilyen nagy különbség lesz a két csapat között. Ám ma parádésan játszottunk az első perctől az utolsóig. Végig magabiztosak voltunk, s jól működött a csapatjáték. Az egység megvan, s a játékosállomány, úgy gondolom, hogy ezt tudja is, amit most láttunk, s remélem a jövőben is tudni fogja. Most kijött, hogy a sok munka során, például a kis passzoknál vagy a mélységi bemozgásoknál ki hova mozog, az összeálljon - jól éreztük egymást. Nagyon elégedett vagyok a mai mérkőzéssel, s remélem, hogy a továbbiakban is hasonlóan teljesítünk majd!

TÓTH RENI:
- A lábam már jól van. Gyógytornára jártam, ami segített. Néha még érzem, de ahogy jól bemelegítek a meccs előtt, utána már nincs vele baj. A meccsen az elején kicsit megijedtem, mert az ellenfél kapusa nagy bravúrokat mutatott be, de a támadásaink már ekkor is szépek voltak. Igaz, védekezésben voltak elcsúszásaink, mert mást játszott az ellenfél, mint amire számítottunk. Ezért is kellett többször védenem, olykor ziccereket is sikerült hárítanom. A második félidőben már kevesebb dolgom akadt, a támadásaink pedig... azt hiszem önmagáért beszél ez a sok gól. Egyáltalán nem gondoltam, hogy ilyen sima lesz végül, előzetesen nagyon izgultam, sokkal szorosabb meccsre számítottam.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy azért az első félidőben Tóth Renáta kapusnak (aki combsérülése után remek teljesítménnyel tért vissza) pár nagy bravúrt kellett bemutatnia, így tudtuk megőrizni a "szüzességünket". Sőt, a második félidőben is akadt néhány eset, amikor kellett, hogy együtt éljen a játékkal, és sikeresen hárítson.

ELSŐ FÉLIDŐ

Az meccs elején ziccereket is védett hálóőrünk, illetve sem a helyzetek kidolgozása, sem a hatékonyságunk nem volt olyan szintű, mint a második játékrészben. Ám ezzel együtt is többnyire mi uraltuk a mérkőzést. Tetszetős támadásokat vezettek a lányok, ám egy ideig kimaradtak ezek, többek között azért is, mert a rivális kapusa is nagyon jól védett eleinte.

Erdős Edina törte meg a gólcsendet, midőn a 9. percben szép gólt szerzett (1-0). Sőt, hamarosan duplázott, hiszen egy pofás támadás végén Üveges Kata már elég jó helyzetbe került, de továbbadta a labdát a jobb kapufánál teljesen üresen érkező "Hercinek", aki megint nem hibázott (2-0).

A szünetig több találat már nem esett, vagyis nem nyugodhattunk meg, de a szünetben pozitív hangulatú megbeszélés zajlott az öltözőnkben, amely után nagyon beindultak a csajok.MÁSODIK FÉLIDŐ

A Rubeola többet veszélyeztetett egy ideig, mint korábban, illetve állta a sarat. Majdnem annyi ideig, mint az első félidőben. Ám utána nem volt megállás.

A 28. percben Mága Alexandra kétszer is betalált (először a jobb oldalról lőtte ki a sarkot szépen, majd egy gyors ellentámadásunkat fejezte be pontosan, Horváth Petra önzetlen, elegáns passza után: 3-0, 4-0). 

Bár hátul is voltak meleg helyzetek néha, de többnyire a DEAC változatos támadásszövéseiről szólt innentől a meccs - igaz, kellett ehhez az is, hogy a Rubeola őszinte futsalt játszva próbált támadni a hátránya tudatában.

Egy ízben aztán Üveges Kata agresszívan támadta le a hátul tötyörésző ellenfelet, majd a megszerzett labdát bevágta a kapuba (5-0).

Nem sokkal később Horváth Petra már nemcsak gólpasszban, de eredményességben is jeleskedett. Gyors egymásutánban kétszer is! Először a bal oldalon indult meg, majd szabadon tört kapura és lőtt pontosan (6-0), két percre rá pedig egy ügyes labdaszerzést követően a kapusra vezethette a labdát, aki kijött rá, de Petra higgadtan gurított el mellette (7-0).

Az utolsó percekben már érezhetően csak a meccs végét váró csömörieket még kétszer mattolta Üveges Kata is. Először bal oldalról, nem kimondottan igazi helyzetből ragasztott hatalmas bombagólt a kapujukba (8-0), majd ügyes passzolgatás végén a jobb oldalról becselezte magát, és fellőtte a lasztit a lefele mozduló kapus feje fölé (9-0). Klasszis megoldás volt mindkettő.

Lőhettünk volna még egyébként, hiszen akár Fekete Gabi (a kapusba vágott egy nagy helyzetet), akár mások is odajutottak a kapu közelébe, ráadásul a cserék is nagyon ügyesen szálltak be a meccsbe, de végül nem értük el a két számjegyű gólt.

Nagyon egyben volt a gárda ezen a meccsen, kreatív és veszélyes támadásokat szőttek a lányok, de a védekezési hibákra oda kell figyelni a jövőben, hiszen nem lehet mindig a kapusra hagyni a hárítást.

Túlértékelni sem szabad ezt a valóban nem várt különbségű győzelmet (bár igaz, hogy a Rubeola eddig 4 meccsen 5 gólt kapott, s most tőlünk egyszerre 9-et), de a kellő (ám nem túlzott) önbizalom megszerzéséhez jó kis meccs volt ez. Főleg úgy, hogy például Dancs Rebi betegsége miatt nem is tudott játszani. 

Következik: legközelebb november 4-én a Berettyóújfalu együtteséhez látogatunk.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-10-28 22:01:06

további cikkek a témában
Responsive image
Péntek, DESOK: Fradi!

Koppányi Szabolcs * 2018-03-20 13:40:48

Responsive image
Megvan az NB1 7. helye férfi futsalcsapatunknak

Koppányi Szabolcs * 2019-06-04 04:21:19

Responsive image
Újra élen a lányok

Koppányi Szabolcs * 2018-12-02 00:00:01