Most nem engedtük fellángolni se a riválist

Frissítés: 2018-11-08 19:17:50

A különbség nemvárt volt, de örültünk neki, hiszen a mérkőzést végig uralva lépett a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé a DEAC. A férfi futsalosok között tavaly is sikerült a négyes döntőbe jutni. Meglátjuk, hogy idén meddig szalad a szekér. A szerdai meccsre mindenesetre hosszabb távon lehet alapozni.

Volt itt minden... Először is 8 hazai gól! Aztán egy-egy kiállítás a két oldalon, lelátóra küldött vendéggyúró, és némi indulat. Pedig alapvetően egy sportszerű, élvezetes derbit láthatott a közönség, látványos DEAC-sikerrel. Lássuk!

Férfi futsal Magyar Kupa (a legjobb 16 közé jutásért)
2018. nov. 7. Debrecen, DESOK

DEAC - Aramis SE 8-1 (2-0)
STAT ITT

KÉPGALÉRIA ITT (Papp Attilától)

ELEK GERGŐ
:
- Úgy érzem jelentős különbség volt a két csapat között, s ez már az első félidőben is megvolt. Az ellenfél behúzódott a saját kapuja elé. Az első játékrészben kapufákat lőttünk, míg a másodikban ezek a helyzetek bementek. Jól játszottunk. Egy úgynevezett érési folyamatban vagyunk. Például egy ugyanígy behúzódott Aramis ellen a bajnokság elején nyögvenyelősen nyertünk 2-0-ra, most meg tükörsimán. Az egyik dolog, amire felhívtam a játékosok figyelmét a meccs előtt, a Szigetszentmiklós és a Nyírgyulaj elleni mérkőzés közötti különbség volt. A miklósiak ellen végül elkényelmesedtünk, s magunkra húztuk őket, az utóbbin azonban végig nagyon akart a csapat. Ezt nem tehetjük meg, mert az lesz a vége, mint azon a meccsen. Most azonban nem kényelmesedtünk el, így sikerült megtartanunk, sőt, növelnünk a különbséget. Büszke vagyok a srácokra, hogy ezt megvalósították.

Megjegyzés: a Nyírgyulajt 6-3-ra vertük idegenben, 0-2-ről fordítva, a Szigetszentmiklós ellen viszont 6-2-es, illetve 8-3-as vezetésünk után lett szorosabb a vége (8-6), mert elkényelmesedtünk. 

A MECCS

Az első félidő a kapufákról szólt. Szerencsére azért gólok is akadtak (beakadtak). Vékei Nándor például a szünet előtti hajrában egy remek támadás végén végre betalált (1-0). Ő a bal kapufánál érkezett jól az átadásra és lábbal, egy perccel később Faragó Lajos pedig a jobb kapufához berobbanva, fejjel volt eredményes (2-0). Mindkét találat után csettinthettünk, hiszen nem a semmiből érte el a csapat. Néhány tumultuózus jelenet játszódott le még az Aramis kapuja előtt az utolsó percben, volt olyan is, hogy a játékosok a labdával együtt gurultak a gólvonal felé, maguk alá temetve azt. Sőt, volt, aki újabb debreceni gólt reklamált, de a spori nem így látta (legyen igaza, kintről lehetetlen volt megállapítani). 

Az első húsz perc tapasztalata szerint bár az Aramis fiatal csapata is ügyesen játszott, de a DEAC diktálta az iramot, és szemre is tetszetős meccset produkált.

BEINDUL A GÓLHENGER

Aztán már nem volt menekülés, a DEAC rendesen kitömte ellenfelét. 

20 másodperc telt el a második félidőből, amikor Szentes-Bíró Tamás labdaszerzés után megindult, bepasszolt, onnan Kovácstól visszakapta a labdát, amit bevágott (3-0).

Azért is érdekes a gólok potyogása a meccsen, mert az első játékrész vége felé haladva, még 0-0-nál volt olyan néző, aki megkérdezte a tudósítót: "Na, bírod jegyzetelni a sok találatot?". Innen is üzenjük neki, hogy igen, végül alig sikerült, annyi gól esett :D

A meccsre visszatérve: fontos volt Szenti gólja, mert ahelyett, hogy az Aramis esetleg magára talált volna, a DEAC gyorsan növelte előnyét. Igaz, ez még messze volt a behúzott sikertől... Ám jól haladtunk felé.

A hazai presszing kicsit megfojtotta a vendégeket, ám amikor kiszabadult az Aramis, egy oldalhálóban landoló lövéssel jelezte: nem adta fel.Az első félidőben egyébként Faragó Ádám kapusnak nem volt őrületesen sok dolga, de amikor kellett a helyén volt. A másodikban aztán már Dobi Attila állt a vonalon. Sőt, később az ifjonc Krajcsi Bence is beállt a hajrában, illetve egy büntető erejéig...

Az újabb DEAC-gólt Varga Dani szerezte (4-0), aki Kasuba Máté bal oldali akciója után kapta a labdát, s gyakorlatilag beemelte azt a hálóba. Szinte rögtön ezután egy zúgó kapufát is rúgott Varga, szemből, félig-meddig üres kapura (nagy helyzet volt az is).

Az Aramis szépítő találata jött a sorban: Gál András lőtte be azt a büntetőt, amit azért ítéltek meg, mert Kondás Kristóf az alapvonal mellett buktatott - az ítélet jogos volt, emellett sárgát is kapott játékosunk (4-1).

A nyugalom megzavarása ellen tett azonnal Kovács István, aki egy testcsellel becsapta ellenfelét, majd balról, 9 méterről a jobb felsőbe lőtt (5-1).

Ezt követte Faragó Lajos újabb találata, amit egy kiugrás után balról ért el, átpörgetve a kapus felett a labdát (6-1).

A NAGY BALHÉ...

Szinte rögtön ezután (tehát 5 perccel a vége előtt) egy kis balhé borzolta a kedélyeket. Kondás Kristóf megtalálta magának az Aramis kispadját, és addig szájalt velük, míg a játékvezető második sárgával el nem küldte őt pihenni... Ebben a jelenetsorban aztán egy kulacs is berepült a pályára a vendégek kispadja felől, amit pedig a bíró szintén kiállítással honorált: mint egy utólagos beszélgetésből kiderült, vélhetően nem szegény gyúróhölgyet kellett volna kizavarni, ő ugyanis csak összeszedte a butykost, de nem ő indította útjára. A közjáték után is volt még gólja a DEAC-nak ellenfele számára. Tóth Attila először még szép cselekkel, de kicsit önzőn járt el (Rácz Zsolt jobb helyzetben volt, lepasszolhatta volna). Ám ami késik nem múlik alapon Rácz büntetőt rúghatott ugyanis (7-1) - be. Ezt azért kaptuk, mert egy beívelés után a vendégek játékosa Kulcsár Gábor kicsit elborult fejjel fogta és belenyúlt kézzel a labdába (nem volt annyira veszélyes a szituáció, talán inkább csak már unta a banánt). Ezért neki második sárgával kiállítás járt, nekünk büntető, amit a fiatal Rácz be is vágott.

A végén még kijöttünk 5-4 ellen, gyakorolni ezt is. Ám eleinte nagyon nem éreztük a játékot. Az Aramis lőtt is egy nagy kapufát. Ám végül ez a meccs az volt, amelyen szinte minden jól sült el, így ez is: jó passzolgatás végén a rutinos Kovács átlövésből megszerezte 8. gólunkat is (8-1).


A Magyar Kupában várjuk a következő kör sorsolását, ami az NB1-et illeti, ott november 16-án itthon (DESOK) fogadjuk a Veszprémet 18.30-tól. A bakonyiaké egy stabil dobogós csapat, szeptemberben már legyőztek minket 6-2-re. Meglátjuk, Debrecenben mire megy egymással a két gárda.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-11-08 10:06:08

további cikkek a témában
Responsive image
Tóth Reni egy zenekarban és a kapuban is jól muzsikál

Koppányi Szabolcs * 2018-08-02 10:29:34

Responsive image
Cél: a jó futsal (ma 18 órától is)

Koppányi Szabolcs * 2018-03-26 14:12:45

Responsive image
Győzelemre ítélve

Koppányi Szabolcs * 2018-02-20 07:47:00