Lüktető meccsen a kiállítás döntött

Frissítés: 2018-11-17 13:44:47

A DEAC futsalcsapata vezetett, majd a Veszprém egyenlítése után is jól tartotta magát, sőt, bár ellenfelének is, de a mieinknek is voltak gólszerzési lehetőségei. A második félidő elején érdekes kiállítást kapott játékosunk, amit majdnem kivédekeztünk, de végül becsúszott a Veszprém vezető találata. Voltaképp ez pecsételte meg a sorsunkat egy amúgy színvonalas összecsapáson.

Férfi futsal NB1, 10. forduló
2018. nov. 16. Debrecen, DESOK

DEAC - Futsal Club Veszprém 1-4 (1-1)
STAT ITT

KÉPGALÉRIA ITT

ELEK GERGŐ
(DEAC):
- Kétfelé kell választanunk a mérkőzést, de nem félidőnként! Az első félidőben és a második félidő elején ki-ki meccset tudtunk játszani, a Veszprém többet birtokolta a labdát, de helyzetünk ugyanannyi volt. Majd a játékvezető úgy döntött, hogy ne mi döntsük el a meccset, hanem megteszi ő. Egy a kaputól 15 méterre kezdődő szabálytalanságot nyilvánvaló gólhelyzetnek titulált és újfent kaptunk egy olyan pirosat, ami a nevetséges kategóriát súrolja! Ezt egy ilyen szintű Veszprém ellen nem bírjuk el. Ezután hajtottunk, küzdöttünk, de nem sikerült a zárkózás. Jogosan nyert a Veszprém, mert nem tudtuk feldolgozni a helyzetet és ezután már hibákat követtünk el!

MADARÁSZ JÁNOS (FCV):
- A mérkőzés nagyon lüktető volt, jól játszott mindkét csapat, ám szerintem a két csapat között ma volt ekkora különbség. A játékosaim szinte hiba nélkül játszottak, minden taktikai dolgot betartottak, úgyhogy a győzelmünk megkérdőjelezhetetlen. Nem történt semmi olyan a mérkőzésen, amivel az ellenfél meglepett volna minket. Tudjuk, hogy milyen taktikával játszanak, tudjuk, hogy mennyire agresszívak, erre felkészültünk, s nagyon nagy ellenállást sem kellett, hogy tanúsítsunk. Tehát úgy gondolom, hogy a csapatom most ennyivel jobb.

KÖZBEFÜTTY...

Az őszi első fordulóban 6-2-es vereséggel távozott a DEAC Veszprémből. Ehhez képest nemcsak eredményben, de főleg játékban sokat lépett előre csapatunk. A jelenlegi NB1-es mezőnyben a dobogóra nagyon komolyan bejelentkező, de akár a bajnoki döntőre is esélyes Veszprém debreceni vendégjátéka sajnos nemcsak a remek megmozdulásokról marad emlékezetes, hanem egy számunkra fura ítélet miatt is.

Tóth Attila volt a "vétkes", aki a Veszprém egyik ikonjával, Tataival futott vissza egy vendégtámadás során, és bizony buldog módjára csüngött rajta, gyötörte. Végül a játékvezető piros lapot adott vehemens, de edzőnk szerint egyáltalán nem pirosat érően vagy durva módon szabálytalankodó fiatalunknak. Az akkor 1-1-re álló meccsen emberelőnyét ha nem is könnyen, de végül csak kihasználta a bakonyi alakulat Tar Tamás révén (1-2). S innentől más meccs kezdődött.ELŐZMÉNY

A derbi elején a veszprémiek domináltak jobban, de feltűnő volt, hogy milyen összeszedetten védekezik a DEAC. A mieink odaértek mindenhova, bár tény, hogy forró pillanatokat is átéltünk a kapunk előtt. Kapufát is rúgtak a látogatók, ám ahogy egyre inkább több energiát tudtunk mozgósítani a támadásokra is, úgy kezdett kiegyenlítődni az összecsapás.

Varga Dani például a jobb oldalon hámozta át magát emberén, és szabadon nyargalhatott a kapu felé, de ígéretes helyzetben elspiccelt a kapu előtt... 

Nem sokkal később azonban már örömmel ugorhattak egymás nyakába a srácok. Egy szabadrúgást, amelyet nagyon közelről, gyakorlatilag a hatos vonaláról rúghattunk, legurítottak Szentes-Bíró Tominak, aki okosan beverte (1-0). 

Vezetése birtokában magabiztosabbá vált a DEAC, és akár növelhette is volna előnyét, ám a vendégek is veszélyesek voltak több ízben. A védelmek azonban szilárdan álltak a lábukon. Egészen addig, amíg sikerült rosszul váltanunk egy ízben (cserélés alkalmával), és Bognár Péter egy "sunnyogó" lövéssel utat talált a kapunkba (1-1). Elkerülhető gól volt.

A gól sem vetette vissza a DEAC-ot, helyzetek itt és ott sorjáztak, ugyanakkor gól már nem született az első félidőben.

MÁSODIK FÉLIDŐ

A meccs kifejezetten kiegyenlítetten folytatódott. A DEAC egyenrangú partnere volt a Veszprémnek, ám a már taglalt kiállítás az elején átírta a koreográfiát.

A mieink nem nyugodtak bele a fordításba, de így jobban kitámadott az egyébként a fiatalokat is bátran bevető Elek Gergő által dirigált DEAC. A harmadik vendéggól is elég szerencsétlen körülmények között esett: mi veszélyeztettünk, Szentes-Bíró helyzete után szögletet rúghattunk, amiből lekontráztak minket. Faragó Ádám kapus kirongyolt a hatoson kívülre, hátha megszerzi a labdát, ám a válogatott Boromisza Dániel hajszállal előbb érte el a labdát, és elpörgette mellette (1-3).

Hideg zuhany volt, hiszen volt sansz az egyenlítésre, ehelyett növelte előnyét a Veszprém.

Varga révén ezután ismét nagy lehetőség maradt kihasználatlanul - alig nyeste mellé a labdát, igaz, a másik oldalon jó helyzetben várta Faragó Lajos (kapusunk unokatestvére) a labdát...A vége előtt 3 perccel kijöttünk 5 a 4 elleni játékra. Eleinte jól is passzolgattak a srácok. Ám elég volt egy kis kihagyás, és ismét Veszprém-gólt írhattak be a jegyzőkönyvbe. Igaz, ekkor már ismét egyenlő létszámban voltak a pályán a csapatok. Egy kontra végén a gólszerző Tatai a labdával együtt gurult majdnem a kapunkba (1-4). Nekik szerencsés, nekünk peches találat volt.

Nem volt nyugodt meccs, ez biztos. Sem a győztesnek, sem a vesztesnek. Ám a játék egésze dicséretet érdemel. Ugyanakkor szembesülhettünk azzal, hogy egy szinte végig jó játékkal is ki lehet kapni három góllal, ha apró dolgokban alulmaradunk egy top csapat ellen, illetve emberhátrányba kerülünk.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-11-17 02:20:44

további cikkek a témában
Responsive image
DEAC + felnőtt férfi NB3 = FUTSAL (is)

Koppányi Szabolcs * 2017-08-01 10:33:02

Responsive image
Ponttalan hazatérés Budaörsről

Koppányi Szabolcs * 2018-12-08 11:54:25

Responsive image
Szerdán a kupában, pénteken a bajnokságban, itthon

Koppányi Szabolcs * 2019-01-15 08:30:26