Meggyötörtük a Berettyót

Frissítés: 2018-11-24 08:49:39

Amikor már úgy tudunk szoros meccset játszani egy top csapat otthonában, hogy bizony rezeg számukra a léc, az a mi fiatalos alakulatunkra nézve dicséret. Érdekesség, hogy berettyóújfalui elismerést is kapott a DEAC a péntek esti futsal bajnokin a lefújás után. Pedig edzőnket menet közben még fel is küldték a lelátóra...

Férfi futsal NB1, 11. forduló
2018. nov. 23. Berettyóújfalu

Mezei Vill FC Berettyóújfalu - DEAC 4-1 (0-0)
STAT ITT

ELEK GERGŐ:
- Kifejezetten elégedett vagyok a mérkőzés képével, az eredménytől függetlenül! Az első félidőben több nagy helyzetünk volt, mint az ellenfélnek. Náluk volt többet a labda, de jól védekeztünk, és ültek a kontráink. Majd ha ezeket berúgjuk, akkor fogunk pontot szerezni a Mezei ellen! Tovább tartott a koncentrációnk, mint az előző meccsen, de még mindig nem végig. Szerintem sokat elmond, hogy Mezei szurkolók mondták a meccs végén, hogy egy pontot megérdemeltünk volna... Büszke vagyok a játékosaimra! Ezen az úton tovább haladva szép eredményeket érhetünk el. A játékvezetőkről azért nem szeretnék beszélni, mert ne én mondjak bármit is, majd a felvételek alapján dönt mindenki, amire nem fogom sajnálni az időt, megvágom és a nagyérdemű elé tárom tevékenységüket!

A futsal kedvelőknek nem kell bemutatni a berettyóújfalui alakulatot. Remek gárdája van már sok-sok éve a Hajdú-Bihar megyei városnak. A mostani NB1-es szezonban is éllovas a Mezei Vill, 10 meccsből (a pénteki sikerükkel együtt) 9-et megnyertek, s egyszer döntetleneztek.

A DEAC mégis nagyon rágós falatnak bizonyult Gálék számára. Az első félidőben egyáltalán nem tudta feltörni a debreceni védelmet a hazai alakulat. Igaz, ez fordítva is igaz, vagyis futsalban ritka gól nélküli játékrészt produkáltak a csapatok.

Azért nem maradtak el a találatok később. Előbb Rábl szerzett vezetést a Berettyónak, majd Varga Dani egyenlített egy percen belül (1-1). Ebben az időszakban, vagyis a második félidő elején történt, hogy a szerinte nem meglévő egyenlő bánásmódot felemlegető Elek Gergő edzőt a játékvezetők elküldték a DEAC kispadjáról, így a lelátón találta magát.

A trénerét elveszítő csapat sem esett össze, ám a Mezei végül megszerezte a számára fontos további gólokat, s ha nem is könnyen, de otthon tartotta a pontokat (Takács duplázott, Nagy pedig a lefújás előtti percben szerzett gólt: 4-1). 

A DEAC tehát üres kézzel tért haza, ám egy olyan meccs emlékével, amelyen közel állt ahhoz, hogy a pár hónappal ezelőtti meccshez hasonlóan pontot szerezzen neves ellenfele ellen.

A Mezei továbbra is a tabella legtetején található, a DEAC pedig a Szigetszentmiklóssal azonos pontszámmal az 5-6. helyen.

Következik egy kis szünet a bajnokságban, majd december 7-én az Aramishoz utazunk. 

Duma és felső fotó (archív): Koppányi Szabolcs
Fotó 2: Derencsényi István (archív, gólszerzőnk, Varga Dani látható rajta a hazai DEAC - Berettyó meccsen)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-11-24 01:01:45

további cikkek a témában
Responsive image
KATTANJ RÁ!!! HAJRÁ, DEAC!!! ÉLŐ LIVESTREAM!!!

Koppányi Szabolcs * 2018-03-03 12:13:36

Responsive image
MEFOB futsal: 8 között a DE csapata

Koppányi Szabolcs * 2018-04-17 13:22:41

Responsive image
Senki és semmi nem állhatott a mieink sikere útjába

Koppányi Szabolcs * 2019-05-22 15:39:15