Szombaton jön a nagy falat!

Frissítés: 2018-11-28 09:05:43

A legutóbbi szolnoki magabiztos sikerünket meg kellene fejelni azzal, ha itthon is legyőzzük a várhatóan immár erősebb összetételben kiálló "fanatikus" lányokat. Bár hazai mérkőzés következik december 1-én, ám nehéz lesz várhatóan így is. Amennyiben sikerül nyerni, visszaszerezhetjük az NB2 keleti csoport első helyét ismét, amelyet (remélhetően csak átmenetileg) a Rubeola foglal el (igaz, 2 meccsel többet játszottak jelenleg, mint a mieink).

Várjuk szurkolóinkat erre a kiemelt fontosságú női futsalmeccsre, hogy buzdítsátok a csajokat. Hajrá, DEAC!

1. DEAC - Szolnok 2.0, avagy ismét meg kell mutatnunk, hogy jobbak vagyunk náluk. Ezúttal itthon, egy ki tudja milyen Szolnok ellen (lásd: Vágóval vagy nélküle érkeznek Debrecenbe). Mire számítson a DESOK-ba kilátogató szurkoló szombaton?

ÜVEGES KATA:
- Valójában örülök, hogy Vágó Anikóval az élén fog érkezni a Szolnoki. Ő az egyik legnagyobb erősségük. Várhatóan taktikus, izgalmas iramjáték várható, sok góllal, egyéni akciókkal. Szinte biztos vagyok benne, hogy a kilátogató nézők nem fognak csalódni! Várunk mindenkit szeretettel!

2. Szokásos, ám fontos kérdés: milyen a keretünk most, lehetnek-e hiányzóink, illetve mire hívod fel lányaink figyelmét a tréningek során egy ilyen fontos mérkőzés előtt?

ÜVEGES KATA:
- Erdős Edina kivételével minden játékosra számíthatunk. Viszonylag egészségesek a lányok, különösebb probléma most nincsen. Az edzések során fontosnak tartom, hogy a játék élvezete sose legyen harmadlagos! Szeretem ezt viszontlátni a meccseken is! A fegyelem és a koncentráció ellenben nélkülözhetetlen! Sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy amit megbeszélünk, lelépegetünk, azt a következő edzésre már elfelejtjük! Ezért újra és újra fel kell hivni rájuk a figyelmet! Viszont a lányok most felszabadultak, szorgalmasak, ambíciózusak. Nagyon tetszik ez a hozzáállás és csapatmorál! Egyelőre nincs bennem aggodalom a hétvégi forduló miatt.

Legutóbb elég simán nyertek a mieink Szolnokon, ám nem volt teljes a hazaiak kerete akkor. Ezzel együtt is el kell viselnünk most hétvégén azt, hogy még mindig mi vagyunk az esélyesek. Amennyiben tudása javát adja a DEAC, megnyeri ezt a meccset.

A tabella így néz ki jelenleg az NB2 keleti csoportban (éllovasok):
1. Rubeola FC Csömör 18 pont (6 győzelem, 2 vereség, 44-20 gólarány)
2. DEAC 15 pont (5 győzelem, 1 vereség, 43-11 ga)
3. Szolnok Fanatic SE 13 pont (4 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 48-28 ga)

Ugyanakkor a most 4. Nyírség (10 pont) is még belekalimpálhat a dobogó sorsába, viszont az egyébként kifejezetten jó futsalt játszó, de valahogy nem eredményes Berettyóújfalu már leszakadt (6 pont), ahogy a Békéscsaba és az Eger is (ők teljesen).

Szombaton: hajrá, DEAC!

Duma, fotó: Koppány Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-11-28 08:50:09

további cikkek a témában
Responsive image
Újabb lépést tehetnek a csajok a dobogó felé

Koppányi Szabolcs * 2018-01-19 11:33:03

Responsive image
A női futsalosok felkészülése is a finisbe ér lassan

Koppányi Szabolcs * 2018-08-29 11:53:32

Responsive image
Fotókon a DEAC - Fradi

Koppányi Szabolcs * 2018-01-13 10:17:21