Gellérfi leadja a zsugát a társaknak

Frissítés: 2018-12-01 16:31:02

A DEAC férfi futsal utánpótlás egyik "századosa" Gellérfi Sándor, aki immár 60 gól felett jár az utánpótlás bajnokságokban (a 2014/15-ös idénytől számítva), ám a gólpasszaira büszkébb. A felnőtteknél is már a kispadra meghívott játékos a Debreceni Egyetemen tanul, emellett - ahogyan ő maga fogalmazott - a futsalpályán hajtja a labdát és az ellenfeleket.

Egyébként épp ma játszik csapatával Sanyi 16 órától az Agráron a Zalaegerszeg ellen (az U20-asokkal), így lehet, hogy a remek mutató már tovább változik pillanatokon belül...

1. Az U20-as bajnokságban szoros vereség és győzelem mellett volt már döntetlen és magabiztos siker is a palettán. Milyennek érzed csapatunkat, illetve milyen szereplésre számítasz ebben a szezonban?

GELLÉRFI SÁNDOR:
- Igen, voltak szoros mérkőzéseink eddig ebben a szezonban, de véleményem szerint ez a csapat most ért meg és állt úgy össze, hogy egy előkelő helyet foglaljunk el a tabellán a szezon végén.

2. A minap köszöntöttek 100. futsalmeccsed kapcsán. Ráadásul igen sokszor betalálsz, de vajon te miként jellemeznéd játékodat, illetve a futsalhoz fűződő viszonyodat?GELLÉRFI SÁNDOR:
- Nagyjából 4 éve kezdtem ezt a sportot, akkor nagy szerelmemmé vált, így azóta is hajtom a labdát és a csapatokat. A játékomat sohasem az öncélúság és a cselezés, vagy a nem-passzolás jellemezte. Helyette szerettem leadni a zsugát egy kapu irányát tekintve jobb helyzetben lévő társamnak. Egy gólpasszt mindig is előrébb helyeztem mint egy gól.

3. Csapatkapitánya vagy a mostani U20-as gárdának. Mennyire érzed ennek jelentőségét?

GELLÉRFI SÁNDOR:
- Mint csapatkapitány úgy gondolom, felelnem kell a csapatért a pályán és azon kívül is. Mindig próbálok figyelni, hogy a többiek milyen hangulatban vannak és aszerint biztatni őket a helyes döntésekre a meccseken/edzéseken.

4. Ugyanakkor az NB1 kispadjára is leültél már. Hogy látod a "nagyok" meccseit testközelből, illetve benned van a "bugi", hogy mikor mehetek már be, vagy inkább óvatos szemlélődő vagy, melyik jellemző rád?

GELLÉRFI SÁNDOR:
- Nagyon örülök, hogy Mester úgy látja van helyem a padon. Első körben szeretnék minél többet tanulni Szenteséktől mind a védekezésben, mind az előre játékban. Természetesen van bennem bizonyítási vágy, de még fel kell vennem a felnőtt csapat ritmusát. Egy nap, remélem, aktív szereplője leszek a mérkőzéseknek!

5. Az egyetemen is sportos szakon tanulsz. Bár még az elején tartasz, hogy tetszik, illetve jól sejtem, a jövőben is a sportban képzeled el az életedet? Mondjuk mint stabil NB1-es játékos, és mellette majd sikeres sportszervező?

GELLÉRFI SÁNDOR:
- Igen, első éves sport szakos hallgató vagyok. Eleinte nem éreztem magam biztosnak, hogy ezt szeretném tanulni, de ahogy telnek a napok, hetek úgy szeretem meg egyre jobban. Elképzelhető, igen, talán egy napon majd sikerül a stabil NB1 és a sportszervezés is, de addig még rengeteg munkát és időt kell fektetni mindkét tevékenységbe!

Az igen tudatosnak tűnő Gellérfi Sanyi még hozzátette, hogy: "Mindezt nem tudtam volna elérni a családom és a barátaim, csapattársaim támogatása nélkül, amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni!".

Nos, akkor várjuk a további remek meccseket, a DEAC U20-asoktól és Sanyitól is! Hajrá!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: a játékos archívumából


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-12-01 16:26:39

további cikkek a témában
Responsive image
Vasárnap női futsal KUPAMECCS Debrecenben

Koppányi Szabolcs * 2017-11-04 12:29:42

Responsive image
Faragó Ádi a válogatott torna legjobb kapusa!

Koppányi Szabolcs * 2018-09-28 19:08:31

Responsive image
Dupla hab a tortán

Koppányi Szabolcs * 2018-06-11 17:55:36