Egerszegieket győztek le a futsal UP csapataink

Frissítés: 2018-12-02 11:02:35

A DEAC U17-es és U20-as fiú futsalosai szombaton itthon tartották az országos bajnoki pontokat mindkét ütközetben a zalaegerszegiek ellen. Az ifjabbaknál nagyon izgalmasra sikeredett a csata, míg az idősebbek egy ébresztően ható 0-2-vel indultak, de aztán belehúztak rendesen, s végül igen simán léptek túl a vendégeken.

KÉPGALÉRIA A KÉT MECCSRŐL ITT!


Fiú Futsal I. osztály U17, 8. forduló
2018. dec. 1. Debrecen, Agrár
DEAC - ZUSC 5-4 (3-2)
STAT ITT

A mieink a vezető találat (Hódos: 8. perc) után nem lovagolták meg a lehetőséget, hogy tovább növeljék előnyüket, így a félidő derekára már a vendégek vezettek (1-2). Mi futottunk az egyenlítésért, ami azért legalább sikerült, sőt, visszavettük a vezetést. A második játékrészt azonban jobban kezdte az Egerszeg (3-3), és innentől egy ide, egy oda találatok szerint folyt a mérkőzés. Szerencsére az utolsó szó a mienk volt, így, ha nem is egy htára dőlős meccsen, de megszereztük a 3 pontot.

Itt a DEAC jelenleg a 7. a bajnokságban (3 győzelem, 4 vereség), de ugyanannyi ponttal (9), mint a 4. helyezett győri ETO - igaz, több meccset lejátszva.
Fiú Futsal I. osztály U20, 8. forduló
2018. dec. 1. Debrecen, Agrár
DEAC - ZUSC 10-2 (5-2)
STAT ITT

Az U20-as srácok a tök utolsó Egerszeg ellen behúzták a kéziféket az elején, és 0-2 után a 10. percig, vagyis a meccs negyedéig kellett várni az első találatunkra. Gyarmati és Bács aztán gyors egymásutánban volt eredményes, így egalizált a csapat, majd ezután már a szünetig voltaképp eldöntöttük a derbit (5-2). Igaz, a második félidőben jó ideig a küönbséget legalább tartani tudta a Zalaegerszeg, hiszen az újabb DEAC-gól már a hajrá kezdetén esett (32. perc), viszont úgy tűnik, hogy a srácok ezen a napon ilyen koreográfia szerint dolgoztak a pályán: jó darabig csak a gyürkőzés ment, majd amikor jött egy riadót fújó találat, akkor gyorsan berámoltak 4-5-öt. A végén is ez történt, hiszen 5-2-ből lett 2 perc alatt 8-2, majd még kétszer rezdült a vendégek hálója, s ez egy magabiztos sikerhez vezetett. Bár csapatról beszélünk mindig, említsük meg, hogy az NB1-ben is már többször bevetett, sőt, gólt is szerző Rácz Zsolt mesterhármast ért el itt az U20-asok meccsén.

A gárda ezzel a 3. helyet foglalja el a tabellán a Haladás és az Aramis mögött, 4 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel.

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Az U17-eseknél felváltva vezettek a csapatok, mi pedig nem játszottunk jól. Ám ebben a korosztályban egyfajta játékrendszer kialakítása zajlik, amelynek az alapjait lefektettük így az idény feléhez közeledve. Végre elértük azt is, hogy immár nem fáradunk el a meccsek végére sem, a játékunkat pedig igyekeztünk felépíteni. Így tudtunk nyerni egy góllal ezen a középcsapatok nagyjából egyenrangú ütközetén. Az U20-asok ütközetén az előzetes tapasztalatok alapján lehettek vérmes reményeink a simább meccsre, vagyis úgymond papírforma győzelemre készültünk. Ám a lelkes zalaegerszegiek az elején két, a rövidbe beeső találattal meglepték kapusunkat, így 0-2-vel kezdtünk. A csapatunk sem volt elég agilis a védekezésben, a támadások befejezéseit feleslegesen siettettük, egyénieskedtünk. Aztán szépen fokozatosan felőröltük ellenfelünket. A srácok jó része próbálta a felkészítő edzők és az általam elmondottakat teljesíteni, de volt olyan is, akinek ez a meccs végéig nem sikerült. Ám a sportszerűen küzdő Zalaegerszeggel szemben mi bírtuk jobban erővel a teljes mérkőzést.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-12-02 10:58:08

további cikkek a témában