Már minden csapatot megvertek a csajok legalább egyszer

Frissítés: 2018-12-08 21:15:56

Mumus legyőzve! Már ha mumusnak nevezhető az a gárda, amely nincs az első háromban, de eddig egyedüliként legyűrte a DEAC női futsalosait - még a bajnokság elején. Az idegenbeli fiaskót azonban hatványozottan adta vissza ellenfelének szombaton Üveges Kata gárdája, és újabb magabiztos sikerével vezeti az NB2 keleti tabelláját. 

Női futsal NB2 keleti csoport, 10. forduló
2018. dec. 8. Debrecen, DESOK

DEAC - Nyírség NSC 8-1 (4-0)
STAT ITT

KÉPGALÉRIA ITT

ÜVEGES KATA
:
- Olykor előfordult már, hogy ellinkeskedtük az első félidőt, ezért kértem a lányokat, hogy pörgessük fel magunkat már a legelejétől kezdve. Mondtam nekik, hogy nagy luxus elengedni egy félidőt, bárki ellen is játszunk. Most viszont sikerült elég jól belépnünk a meccsbe, bár a melegítésünk nem sikerült túl jól. Nem mondom, hogy tökéletesen játszottunk, mert volt jó pár hibánk, olyan is, ami alap szintű, de már a szünetben, amikor 4-0-ra vezettünk, tudtam mondani a lányoknak, hogy nyugodjunk meg, jól alakul a meccs, játéklehetőséget fog kapni mindenki, ha ez a stabil vezetésünk megmarad. Szerettem is volna, ha mindenki élvezheti ezt, s belecsöppen a meccsbe, hiszen egy nem túl erős Nyírség játszott most ellenünk. Igaz, nekünk egy feladatunk volt ezen a meccsen, hogy megfogjuk a Nyírséget, amit meg is tettünk. A védekezésünk javult a korábbiakhoz képest, a helyzetkihasználásunk viszont annyira nem, hiszen még egy csomó gólt lőhettünk volna. Öröm látni a fejlődést, lassan rögzül a játékosokban, hogy mit kérek, kérünk tőlük. A végeredmény reális, alig volt 2-3 lehetőségük a találkozón. Gratulálok a lányoknak! Olyan eredmény született, amit - most már elmondhatom - előzetesen vártam.

Nagyításért katt a fotókra!Minden a mi szánk íze szerint alakult szombaton. A vezetést hamar megszerezte a DEAC, így nem eshetett abba a hibába, mint szeptember végén, amikor 2-0-ra elment a Nyírség, majd csak görcsösen akarva szaladtunk utánuk - nem sok sikerrel. 

Ezúttal már a 2. percben vezetett a DEAC Üveges Kata révén, majd Horváth Viki és Fekete Gabi is betalált, így 5 perc elteltével már 3-0 állt az eredményjelzőn.

Igaz, hogy két ügyes játékos, Pozsgai és Szűcs hiányzott a Nyírségtől, ám ez legyen az ő bajuk. A mieink szerencsére nagy akarattal és többnyire hatékonyan futsaloztak. 

A szünetig sem csökkent a nyomás a vendégeken, ám többször is rosszul céloztak lányaink - két ízben a kapufát is eltrafálták. Azért még egy Horváth Petra gól belefért az első félidőbe (4-0), aztán a másodikban, mintha mi sem történt volna, folytatódott az eléggé egyoldalú játék.Horváth Petra is formában maradt, és ismét betalált (5-0), majd némi mezőnyözés, és időnként furán kimaradt helyzetek után Üveg is duplázott (6-0) - elhúzva a labdát a kapus mellett, majd bepasszolva az így üressé váló kapuba. 

Az ellenfél kevés lehetőségéből egyet gólra váltva szépített (6-1), Kovács Kinga révén, de maximum azért bosszankodhattunk, hogy olykor egy támadásból két kapufát is rúgtunk (Fekete Gabinak sikerült 3 másodpercen belül először az egyik, majd a másik lécet is eltalálnia :) - ha fizetnének érte se tudná direkt megismételni, ebben biztosak lehetünk!)

A DEAC-ban szerepet kaptak azok is, akik korábban keveset vagy alig. Sőt, komplett sorként álltak be, szépen megállva a helyüket. Helyzeteink általuk is kialakultak, igaz, némi zavar mutatkozott olykor védekezésben, de Tóth Reni kapusnak így is az egész meccsen 5-6-szor kellett érdemben közbeavatkoznia - igaz, amikor nagyon kellett pontosan, jól tette a dolgát. Emeljük ki Tóth Nórit is, aki csendben, de általában stabilan jó játékkal segíti a csapatot. Ahogy most is: hátul rendkívül magabiztosan szűrt, és indította jó labdákkal támadásba a csajokat. A cserék közül Böröczky Szilvi fickándozott talán a legagilisabban - igaz, ő egy erősebb sorban játszhatott. Szilvi többször is helyzetbe került, s egyet gólra is váltott. Erőszakosan szerzett labdát, majd megindulva a bal oldalon, végül a kapus mellett lőtt a kapuba (7-1). 

A végén még Üveges Kata meglőtte saját maga harmadik gólját is (ezzel átvette a vezetést a szolnoki - ám mostanában több meccset kihagyó - Vágó Anikótól az NB2 góllövőinek versenyében), 8-1

Mindenesetre jó volt látni, hogy az alapemberek mellett a cserék is jól muzsikáltak, és csak némi bizonytalanságnak volt köszönhető, hogy nem lőttek több gólt ők is. 

Elszállni persze nem szabad ettől a mérkőzéstől. Ám a dicséret jár a csapatnak, hiszen nagyon markáns produkcióval szórakoztatta a közönséget - és önmagát.

Következik egy Eger elleni idegenbeli mérkőzés még ebben az évben, december 16-án, 10.00 órától.  

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-12-08 20:27:17

további cikkek a témában