Reméljük, hogy ezt már nem veszik el...

Frissítés: 2018-12-14 23:31:40

Sok hűhó semmiért... A BME bár megóvta az őszi meccset, amelyet 5-1-re nyert a DEAC futsalcsapata ellene, a most pénteken megismételt összecsapást csak picivel úszta meg jobban (5-2-lett, szintén ide). Más kérdés, hogy 1-0-s vezetésünk után még egyenlített a vendégcsapat, sőt, voltak lehetőségei, de végül az okosan, csapatként is jobban játszó DEAC újra megszerezte a 3 élvonalbeli pontot.

A Debrecen Televízióban felvételről megnézheti, aki nem volt kint a csarnokban!!! Szombaton 21.30, vasárnap 13.15!!!

Férfi futsal NB1, 4. forduló (újra játszott meccs)
2018. dec. 14. Debrecen, DESOK

DEAC - BME-BTE FC 5-2 (1-1)
STAT ITT

A statisztika nem pontos (a gólok nem mind azokban a percekben estek és nem ebben a sorrendben...)

Edzői értékelés később...

A DEAC az első félidőben alig adott lehetőséget ellenfelének a gólszerzésre. Igaz, azt a keveset hatékonyan használták ki a vendégek, így a nagy mezőnyfölény, s az, hogy végig dominálni tudott Elek Gergő edző csapata, ekkor még úgy tűnt, hogy nem párosul eredményességgel is.

A jó pár helyzetünk közül Szentes-Bíró Tamás a 11. percben egy kipattanóra érkezett jól (1-0). Igaz, ezt követően, bár nagyon szépen járt a labda lábról lábra, de nem sikerült ismét betalálni. Ellenben a BME az egyik legjobbjuk, Horváth Benedek révén egalizált: a jobb oldalon lódult meg, és védőnk nem volt elég kemény vele, így lerázta magáról, majd keményen bepasszolt, de a kavarodásban egy hazai lábról (kapusunkéról vagy Kovács Istvánéról, kívülről nem látszott jól) pattant be a tehetetlen Dobi Attila mögé a labda (1-1). Elég szerencsétlen egy találat volt. Ekkor fájt igazán, hogy korábban például egy Szentes-Bíró által legurított labdát Kondás erőből a kapu felé rúgott, majd a hosszú érkezett Kovács, aki azonban üres kapus helyzetben a felső lécre vágta a lasztit. vagy egy másik esetben Kondás jól játszotta tisztára magát a jobb oldalon, majd az ígéretesen érkező Vékei felé passzolt, de magas és túl erős volt az átadása, így azzal nem tudott mit kezdeni a társ. Viszont legalább a játék megvolt, vártuk, hogy többször gólra váltsák a srácok.

A második félidő aztán egy másik DEAC-ot hozott. A helyzetek az elsőben is megvoltak, de ezúttal még céltudatosabbnak tűntek a mieink. Nyomást gyakoroltak a BME-re, aminek meg is lett a következménye.

Rögtön az elején egy távoli lövéssel teszteltük a kapust, ám az ellentámadásnál már Dobinak kellett üggyel-bajjal védenie. A következő momentum azonban már a miénk volt: Vékei nagy gólt ragasztott a BME hálójába (2-1).

Hamarosan ismét ő volt az egyik főszereplő, de kényszerítőzése végén Kondás lövését bravúrral fogta a kapus.

Szentes-Bíró azonban már sikeresen növelte az előnyünket. A bal oldalon Kovács elment, bepasszolt, a labda felpörgött, majd ki, érkezett Szentes, és laposan belőtte a szabadon maradt játékszert (3-1). 

A DEAC ekkoriban eldönthette volna a meccset végleg, hiszen nagyon szaladt a szekér, Tóth Attila egy jó Esztergomi-passzt üresen kapott, de ordító helyzetben már picit túlmozgott a labdán, így kimaradt a helyzet. Vagy például Kovács egy kontra végén a kapust is kicselezte, de az üresen tátongó kalicka kapufáját lőtte telibe. 

Voltak egyéb lehetőségeink is, ám mivel ezek kimaradtak, a BME ismét kellemetlenül közel került hozzánk (3-2), miután Horváth egy előrevágott labdát addig emelgetett át mindenkin, míg a végén saját magát szöktetve az üres kapuba fejelhetett... (kétségkívül pazar jelenetsor volt).

Az idegnyugtatás ismét Szentestől érkezett, aki miután a vendégek kijöttek 5 a 4 elleni játékra, egy labdavesztésük után begurított az üres kapuba (4-2). Majd később Kondás Kristóf is lemásolta ezt. Ő a változatosság kedvéért beemelte a labdát az ugyancsak üres kapuba (5-2).

Vagyis a vége sima lett, ami a mérkőzés összképe alapján nem éremtelen tett volt a DEAC-tól, ám az is igaz, hogy akkor nyugodhattunk meg jobban, amikor a kinyíló BME kapuja felé könnyebben találtuk meg az utat.

Egészében véve ezt a meccset is uraltuk, mint az 5-1-est. Vagyis szerencsére nem változott meg semmi azzal, hogy az óvás miatt még egyszer nekiveselkedtünk a csatának. 

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA ITT)

Tabelláért katt a képre!
KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-12-14 23:23:14

további cikkek a témában
Responsive image
5-4 után a sok hiba megbosszulta magát

Koppányi Szabolcs * 2018-02-10 10:19:31

Responsive image
Iksz lett az egy oda, egy ide játék vége

Koppányi Szabolcs * 2018-12-14 17:59:53