Sose játsszunk rosszabbul, mint az év első meccsén

Frissítés: 2019-01-05 00:24:23

A DEAC első 2019-es meccsén igen összeszedetten muzsikált, holott voltak hiányzói. Mégis, a Haladás, bár a meccs egyes periódusaiban letáborozott a DEAC kapuja környékén, olyan védekezéssel, s ami fő, jó pár alkalommal remek támadásvezetéseinkkel találta szembe magát, hogy egy ki-ki mérkőzés alakult ki. A mieinknek ugyanúgy voltak gólszerzési lehetőségei, mint nevesebb vendégeinknek, ám ők használtak ki kettőt ezek közül, s nyertek. Ám ez a meccs a bőven vállalható kategóriát képezi.

Férfi futsal NB1 15. forduló
2019. jan. 4. Debrecen, DESOK

DEAC - Kútház Haladás VSE 0-2 (0-0)
STAT ITT 


ELEK GERGŐ:
- Az első 10 percben csak a védekezéssel voltunk elfoglalva, a támadásokra nem maradt erő, de azt jól csináltuk. Kivideóztuk a Haladást, és a játékosok betartották azt amit kértem tőlük. Az első félidő második felére elhittük, hogy lehet keresnivalónk, és már szép támadásokat is vezettünk. A második félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a Haladásnak, szerintem nagyobb helyzeteink is voltak, amik sajnos rendre kimaradtak. Dróth egy nem-helyzetből rúgott gólt, majd még egy villanásnyi kihagyásunk volt: egy ilyen szintű csapat ellen ez se megengedhető! Büszke vagyok a csapatomra! Ma óriásit küzdöttek! Ezzel a hozzáállással szép eredményeket érhetünk el!

Nagyításért katt a képekre!

SOKÁIG REMEKÜL MŰKÖDÖTT A GÉPEZET

Igazából helyesbíteni kelll, mert nem is két gólhelyzetet használt ki a Haladás, csak egyet. A másik 2018 legjobb magyar futsalosának válaszott Dróth Zoltánt dicséri, aki - ahogy edzőnk is megemlíti - helyzet nélkül is életveszélyes, s ezt most is bebizonyította. Ám beszéljünk azokról a lehetőségekről, amelyekből itt is, ott is gól születhetett volna, majd született is.

Az első félidőben, miután kijöttünk a Hali kezdeti szorításából, a DEAC is bepróbálkozott rendesen. Egy ízben Pallai Zsolt kevergette tisztára magát, majd passzát Faragó Lajos próbálta értékesíteni, aki elől csak csúszva-mászva mentettek a vendégek. Majd Kondás egy jó passzal kínálta meg a hosszú kapufa felé sompolygó Varga Dánielt, aki elegánsan külsővel perdített el a kapus mellett, de sajnos a kapufa fölött is. Nagy helyzet volt!

Igaz, odaát a légiós Melo kilépett egy indítással, s ütemtelenül elpiszkálta a labdát Dobi Attila kapus mellett, de célt tévesztett próbálkozása.

A félidő vége igazi tűzijátékot hozott. Mindkét kapunál több nagy helyzet adódott, de a kapusok jól állták a sarat - Dobit például még 6 másodperccel a dudaszó előtt is tesztelték a szombathelyiek, de védett. Dróth Zoltánék ekkoriban egyébként ismét nagy nyomás alá helyezték a DEAC-ot, de profin állta a sarat csapatunk, s nemcsak előrevagdosott labdákból állt a játékunk még ezekben a nehéz percekben sem.

A második játékrész elejét ismét megnyomta a Haladás. Dobi lábbal védett hatalmasat az egyik helyzetnél, majd Vékei Nándor iramodott meg a válaszcsapásunkkal, de gyengén találta el a labdát, amelyet így is csak szögletre tessékelt a vendégkapus.

Ezután Simic is megmutatta, miért vitték Szombathelyre őt: szép cselekkel ültette le védőjét, majd lőtt kapufát, a kipattanó pedig számukra szerencsétlenül érintette a másik gólra éhes Hali-játékost, így megúsztuk ezt a szituációt. Igen ám, de a mieinkben is volt kurázsi! A jobb szélen Rácz Zsolt ügyeskedett, majd adott középre, ahol Faragó pengésen tolta kapura a labdát, de sajnos csak a kapufa koccant. Huh, ha pedig ez bemegy!

Mindenesetre a második félidő derekán még mindig nem tudta bevenni a DEAC kapuját a remek erőkből álló Haladás. Dróthot kimondottan jól védekeztük le több esetben, hol Szentes-Bíró, hol Kondás Kristóf vagy más piszkált oda szabályosan, de hatékonyan neki, vagy csak ügyesen szorítottuk ki őt.

Sőt, Szentes lábában is ott volt a vezető találatunk! Jól fedezve a labdát lépett ki egy kontra végén, majd kicsit jobbra húzva a kifutó kapust is majdnem átjátszotta már, de valahol beleért a hálóőr, így a felső léc fölé perdült az igéretes lövés...

A meccs jó volt, bár gól még nem esett addig. Mindez a 32. percben, vagyis a második félidő második szakaszának elején megváltozott. Ekkor is Dróth zsenialitása kellett ehhez. A jobb szélen, a sarokponthoz közeledve gondolt egyet és felvarrta éles szögből a labdát a hosszú sarokba... Csak lestünk sajnos (0-1).

Persze, ha már gólt kapunk, kapjunk ilyen klasszis gólt - bár elcseréltük volna inkább egy mázlis DEAC-löketre...

A Haladás talán megnyugodott a vezetéstől, talán más miatt történt, de igen hamar betalált ismét.

Pallai Zsocát nagy üggyel-bajjal lerázta embere, majd középre passzolt, ahol Horváth Péter a kiszolgáltatott Dobi mellett-felett betalált (0-2).

A két gól nagyjából 1 perc alatt esett.

Innentől ismét voltak DEAC-lehetőségek, amelyek kimaradtak. Például Tóth Attila rázta meg magát párszor, illetve a többiek is hajtottak, de a Haladás egy általa irányított, de 3-4 nagy és féltucat kisebb DEAC-helyzetet is hozó meccsen végül behúzta a számára kötelező győzelmet.

Nem érdemtelenül, de rendesen megizzadva érte.

A DEAC a vereség ellenére jó játékkal indította az évet. Várjuk a még jobb folytatást, például hétfőn, a Rubeola otthonában, ahol a 3 pont megszerzése lesz a cél.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István (KÉPGALÉRIA ITT IS MEGTEKINTHETŐ)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-04 23:34:53

további cikkek a témában