Idegenbeli előny a hazai visszavágóra

Frissítés: 2019-01-06 23:50:21

A Magyar Kupában találkozott a hazai Berettyóújfalu és a DEAC női futsalcsapata vasárnap délután. A debreceni visszavágó január 27-én esedékes, amelynek nagy reményekkel vághat neki együttesünk, hiszen idegenben is sikerült nyerni, gólt sem kapva.

Női futsal Magyar Kupa negyeddöntő 1. meccs
2019. jan. 6. Berettyóújfalu

MVFC - DEAC 0-4 (0-2)
STAT ITT 


ÜVEGES KATA:
- Egyetlen célunk volt a mai meccsel, a magabiztos győzelem. Úgy gondolom, ezt sikerült is teljesítenünk! Kicsit álmos, lassú játék volt mindkét részről, talán ez a két hét szünetnek is volt betudható, de összességében elégedettséggel és büszkeséggel tölt el a mai eredményünk! Hoztuk a kötelezőt! Ráadásul a teljes keret játszott ma folyamatosan! Nagy örömöt okozott számomra Fekete Gabi 2 gólpassza, Pócsik Lívia utolsó találata, valamint Mága Alexandra okos és látványos gólja!

A kupapárharc tétje a 4 közé jutás, vagyis a tavaszi final four. A DEAC az idegenbeli meccsen egy jól, de pechesen küzdő Berettyóval találkozott, hiszen a helyzetkihasználásunk egyértelműen nekünk volt sokal jobb. A kapufát megzörgette mindkét alakulat, ám remekül játszott a két Tóth nálunk (volt csapatuk ellen). Kapusunk, Tóth Renáta mindent fogott (amit nem, annál szerencséje is volt), illetve Tóth Nóri is jó párszor szerelt nagyon jó ütemben, veszélyes helyzetben. Ugyanakkor a kapu előtt jóval határozottabb volt a DEAC, akár kidolgozott, szép akció végén találtunk a kapuba, akár az ellenfél hibáját kihasználva, kontra végén.

Mága Alexandra kezdte el a gólgyártást, egy szép majdnem félpályás átadás végén, amit egyből bebelsőzött a kapufa mellé (0-1). Ez az első félidő derekán történt, majd mielőtt a szünetre mehettek volna a csapatok, Üveges Kata is eredményes tudott lenni (labdaszerzés után 2-1-ben vitték kapura a mieink, s ő volt a befejező), így kicsit nyugodtabban mehettek lányaink pihenni (0-2).

A folytatásban ismét játékosedzőnk talált utat a berettyói kapuba, miután Tóth Nóri mellre vett egy kidobást, elcsípve az ellenfél elől, majd középen megindult, jó ütemben tette le balra, jött a bepassz, amely a berobbanó Üveget találta meg kis szerencsével, ő pedig estében bekotorta azt (0-3). Eközben a hazaiaknak is volt pár nagy helyzetük, de mind kimaradt.

Aztán ahogy az első félidő utolsó pillanataiban, úgy a mérkőzés végén is volt egy gólt érő villanása a DEAC-nak (pedig előtte a Berettyó rendezett tűzijtékot a kapunk előtt), ezúttal Fekete Gabi és Pócsik Livi akciózott ügyesen, amelynek a végén utóbbi szerzett gólt, négyre duzzasztva a különbséget (0-4).

Szép volt, hölgyek!

A hazai visszavágó (január 27. DESOK) ennek fényében egyértelműen a DEAC továbbjutási esélyeit mutatja, de természetesen nem szabad elhitetni magunkkal, hogy már megvan a végső siker. A Berettyónak veszélyes helyzetei voltak, kapusunknak pedig sokat köszönhet a csapat. Tehát nagyon oda kell figyelni majd itthon is!

Legközelebb január 13-án a Békéscsabát fogadjuk Debrecenben, NB2-es bajnokin, 17.00 órától a DESOK-ban.

Duma, fotó (archív): Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-01-06 23:46:06

további cikkek a témában