Ezeket a meccseket mi már nyerni szeretnénk

Frissítés: 2019-01-07 12:52:06

Idegenben, Csömörön játszik a férfi futsalcsapat ma (jan. 7. 18.15) az NB1-ben. Az élvonal utolsó helyezettjét ősszel itthon legyőztük, de egy nem könnyű meccsen (3-1-re). Parketta borítású pályájukra külön készültek a mieink a hétvégén, Elek Gergő irányításával, s bár ismét a három pontért utaznak a srácok, a legutóbbi meccsek fényében egy nagyon nehéz összecsapás vár ránk a Rubeola ellen.

ELEK GERGŐ:

- A Csömör nem rossz csapat, egyáltalán nem oda való, ahol most található a tabellán, vagyis az utolsó helyen. Meg tudja szorítani a legjobbakat is, ám a kis csapatok ellen olykor betlizik. Ahogyan az előző idényben nekünk jó volt az NB1-es bajnokság lebonyolítása, vagyis, hogy a lényeges dolgok nem az alapszakaszban, hanem később a rájátszásban dőlnek el, úgy van vele most a Rubeola is. Mi azonban már nem így állunk hozzá, vagyis szeretnénk megnyerni már most is azoka a meccseket, amelyeket meg lehet! Csömörön nehéz játszani a parketta miatt, de erre ugye készültünk, akárcsak arra, hogy általában deffenzív stílusban lépnek pályára, ami szintén megnehezíti az ellenfél dolgát. Ami a keretünket illeti, még mindig sok a sérültünk, de az idei első mérkőzésünk (a Haladás elleni hazai 0-2, amelyen azonban a meccs java részében jól muzsikált csapatunk - a szerk.) remélhetőleg meghatározó lesz az év többi meccsét illetően is. A három pontért utazunk ma Csömörre, de a helyzetünkből adódóan, s ha olyan lesz a mérkőzés, akár az egy ponttal sem leszek elégedetlen.

Egészpályás passz cicire, majd be a léc alá a'la Vékei VIDEÓ!!! 

Egy kis hangulatkeltés végett lássunk egy pár másodperces varázslást Vékei Nánditól (katt a VIDEÓ!!! linkre), aki még decemberben a BME ellen ezzel a pompás góllal juttatta végleg vezetéshez a mieinket a DESOK-ban! Ezúttal a Rubeola az ellenfél, s nem itthon, de hátha mások is kedvet kapnak valami hasonlóhoz ma a Csömör ellen a DEAC-osok közül!AKTUALITÁSOK

A Rubi januárban otthon a Dunaferr ellen vezetett, majd ellenfele (amely gárda jelenleg a 2. a tabellán) nagy nehezen megfordította a találkozót, de ez az 1-2 mutatja, hogy a Rubeola otthon bárkire veszélyes. 

Előtte azonban (elsőként és utoljára is ebben a szezonban) november elején nyert a Csömör, akkor a BME-t múlta felül. Csupán két döntetlenje van még a csömörieknek, a többi találkozójukat elvesztették.

A DEAC januárban szintén top csapat ellen vérzett el, de alig (a Haladás távozott egy izzadtságszagú 2-0-val Debrecenből pénteken, emlékezhetünk rá, hogy sokáig ki-ki mérkőzés zajlott, s csak két villanás döntött a vendégek javára). 

Korábban viszont már begyűjtött 15 pontot csapatunk, s ezeket az NB1-es pontokat nem a szél hordta össze. Legyőztük az Aramist, a BME-t, a Rubeolát, a Nyírgyulajt és a szigetszentmiklóst. Volt nagy gyürkőzést hozó kevés gólos meccsünk és olyan is, amikor tucatnál többször zördült a háló. Arattunk itthon és idegenben is sikert már. Most is erre készülünk.

Ha a jelenlegi (este már változni fog) tabellára nézünk, úgy tűnik, hogy van a Beretyóújfalu, amely ha csak picit is, de felfelé kilóg a mezőnyből, majd egy nemcsak a mezőnyben elfoglalt helye, de tudása alapján is nagyon egyformának tűnő hármas (a Dunaferr, a Veszprém és a Haladás). Őket követi az 5-6. helyen az Aramis és a DEAC, két feltörekvő csapat, illetve talán még az élvonalbeli újonc Szigetszentmiklós is ide sorolható, sőt, akár a tavalyhoz képest meggyengült, de nem lebecsülendő Nyírgyulaj is. Igazából a két utolsó, vagyis a BME és a Rubeola egyelőre nem mutat olyan formát, hogy sokkal fentebb képzeljük el őket a tabellán, ám egyfelől mint írtuk a lényegi dolgok a rájátszásban dőlnek el majd, ott pedig bárki lépegethet több helyet előre 1-2 forduló alatt is, másfelől valóban jó kis futsalt játszanak ők is, így ha esetleg beindul náluk a szekér, kellemetlen meglepetésben lehet része azoknak, akik akkor épp az útjukba kerülnek, s nem figyelnek eléggé.

Ami biztos: jelenleg a Rubeola a feladata a DEAC-nak. Ponttal, de még inkább pontokkal lenne jó hazatérni a havas utakon, biztonságban, Csömörről ma este!

Hajrá, srácok!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István

Nagyobb tabelláért katt a képre!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-01-07 12:32:44

további cikkek a témában
Responsive image
Bajnokin vágjunk vissza a kupavereségért!

Koppányi Szabolcs * 2018-01-03 12:21:41

Responsive image
MEFOB futsal: a srácok a héten döntőznek Budapesten

Koppányi Szabolcs * 2018-05-29 14:42:48

Responsive image
Pallai: sajnos esélyes a keresztszalag-szakadás

Koppányi Szabolcs * 2019-03-11 09:28:36