A csömöri siker áldozatot is szedett

Frissítés: 2019-01-08 00:00:48

A DEAC idegenben gyűrte le - sok helyzetet kihagyva - a Rubeolát hétfő este, így ellenük oda-vissza győzelem férfi futsalosaink mérlege az NB1 alapszakaszában. Mindig az ellenfél szaladt az eredmény után, de izgalmasan alakult a derbi. Sajnos azonban Rácz Zsolt egy becsúszás után súlyosan megsérült, kezét törte. Mielőbbi gyógyulást neki!

Férfi futsal NB1, 14. forduló
2019. jan. 7. Csömör

Rubeola FC Csömör - DEAC 3-4 (1-1)
STAT ITT

ELEK GERGŐ:
- A mérkőzés első félidejében több helyzetünk volt, az esetek többszégében rossz megoldást választottunk, ha lőni kellett volna passzoltunk és fordítva. A második félidő elején el kellett volna döntenünk a meccset, de sajnos kevés lehetőséget sikerült gólra váltani, ezért lett nehéz a vége. Csapatként működtünk, ha kellett csúsztunk, másztunk. Erre lehet építeni! Bár lassan csapatka vagyunk... Rácz Zsolt horror-sérülésének, mielőbbi gyógyulásának ajánlom a diadalt!

A Rubeola akár nagyon örülhetne is így év elején, hiszen két rendkívül kiélezett, szoros meccset vívott egy top csapat és a középmezőnybe tartozó mieink ellen pár nap alatt, de végül egyiken sem sikerült pontot szereznie. Nyilván minket a mi derbink érdekel inkább, vagyis a hétfő esti.

Ezen Szentes-Bíró Tamás a 3. percben már vezetéshez juttatta a DEAC-ot (1-0), s bár voltak lehetőségeink, a következő gólt már a hazaiak jegyezték. Husz Attila találata (1-1), ha nem is zárta le a félidőt, de a jegyzőkönyvbe más gólt érdemlő adat már nem került be a szünetig.

Kondás Kristóf és ismét Szentes a második félidőben ismét felénk billentették a mérleg nyelvét (1-2, 1-3). Ám a Csömör újra közelebb lopódzott hozzánk Maruzsi Máté révén (2-3), de a mieink így is kézben tartották a meccset - legalábbis nem sikerült ennél többet elérnie a hazaiaknak.

Kondás is megszerezte a maga második gólját (2-4), s bár a vége nagyon meleg volt, hiszen a 38. percben Dauner Kristóf 3-4-re alakította az állást, de megtartottuk szűk előnyünket.

Nagyon fontos volt betartani azt a menetrendet, hogy azokat a meccseket, amelyeket papíron nyerhetünk, nyerjük is. Ám az örömünket beárnyékolja, hogy az amúgy is több sérültet, beteget nélkülöző keretünk újabb embert veszített Rácz Zsolt személyében. Zsolt egy ellenfél általi, egyébként szabályos becsúszás következtében esett borzasztóan szerencsétlenül, s tört el a keze.

A meccs után kórházban látták el a sérültet, s gipszben a csapattal együtt hazafele tart. Ezzel nincs vége, majd egy szakorvosnak látnia kell, s akkor derül ki mennyi időre dől ki.

Jobbulást, Zsolt, teljes felépülést!

A csapatnak pedig gratuláció ahhoz, hogy megszerzte 18. pontját ebben az NB1-es alapszakaszban.

Pénteken (jan. 11. 19.00) Dunaújvárosban nehéz meccsünk következik, tehát ismét idegenben lépnek pályára a fiúk.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (Rácz Zsolt látható rajta): Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-07 23:59:14

további cikkek a témában