Elöl több, hátul kevesebb kellett volna

Frissítés: 2019-01-16 13:39:39

Dunaújvárosban a második félidőben döntötte el a bajnoki pontok sorsát a támadásokat akkorra jobban felvállaló, helyzeteket kialakító DEAC ellen a Dunaferr. Sokkal könyörtelenebbek voltak a kapu előtt a hazaiak, míg mi nem mindig tudtunk mit kezdeni a klasszisaikkal. 

Férfi futsal NB1 16. forduló
2019. január 11. Dunaújváros

Dunaferr DUE Dutrade FC - DEAC 6-2 (1-0)
STAT ITT 

ELEK GERGŐ:
- Az egész mérkőzésen hullámzott a koncentrációnk. Mind a saját, mind az ellenfél kapuja előtt sok rossz döntést hoztunk, helyzetünk ugyanannyi volt, csak ők berúgták, mi pedig nem. Az elmúlt hét napban 3 mérkőzést játszottunk 7-en, 8-an a sok sérült miatt. Bele kell gyorsan ebbe szokni, mert jövő héten újabb 2 mérkőzésünk lesz!

Az első félidő jó 10 percig amolyan ki-ki játékot hozott, relatíve kevés helyzettel. Ha volt is, a kapusok tisztáztak, vagy a védők, vagy rosszul célzott a játékos. Ám aztán egy középpályás labdavesztés után visszatámadott a Dunaferr, és Sáhó Kristóf Dobi Attila kapusunk mellett elgurította a labdát a bal alsóba (1-0).

Rögtön jöhetett volna a válasz is, de Kasuba Máté a kiugrása után szorongatva a kapusba lőtt. A félidő ezután is főleg hazai támadásokkal telt, de kiszakadt a Debrecen olykor, s ekkor veszélyt teremtett. Például amikor Szentes-Bíró Tamás a sarokpont közeléből beadott passzát Vékei futtából a kapu mellé lőtte nagy helyzetben. Igaz, röviddel ezután az ellenfél részéről Csányi is kapott egy forintos passzt, amelyet ugyancsak futtából ő is picit mellé lőtt. Majd Sáhó háttal a kapunak próbálkozott, de hátrasarkalása Dobiban akadt el.

A második félidőben egy szépségdíjas támadással növelte előnyét a Dunaferr. Egy előreívelést Fekete Róbert (a Dunaferr és az egész NB1 gólkirálya egyelőre érdekes módon ezen a napon nem talált be, ellenben a társakat remekül szolgálta ki) a jobb sarok közeléből egyből középre belsőzött, amire érkezett Klacsák és emberrel a nyakán lőtt a kapuba (2-0). Ezután igyekeztünk kijönni jobban. Ám egy Tóth Attila próbálkozás után az ellentámadásból Szeghy Szabolcs a jobb oldalon előnybe került, és mire utolérték volna a mieink, a hosszú sarokba lőtt (3-0).

Az egy perc alatt beszedett két gól kissé hideg zuhanyként hatott, s nem sokkal később ismét nehéz helyzetbe kerültünk - a nyíltabb játékunk nem működött tökéletesen. Ám a végén a védők segítségével tisztázott Dobi kapus. Ezek a veszélyeztetések ezután is benne voltak a Dunaferr játékában, hiszen mentünk az eredmény után.

A szépítés azonban összejött, Varga Dani egy kipattanóra érkezett jókor, és bepofozta a labdát (3-1). S mivel volt még idő hátra, reméltük, meggyötörhetjük a Dunaferrt, hiszen voltak lehetőségeink.

Sajnos azonban egy test-test elleni küzdelem során a Dunaferr labdát szerzett, és Pál bevágta a negyedik gólját (4-1). Ahogy 1-0 után, úgy most is majdnem azonnal visszaadhattuk volna a - nevezzük így - ajándék-gólt -, ám egy szép játék végén a kapufa mellől maradt ki a helyzetünk.

Ugyanakkor a hiba ismét benne volt a játékunkban hátul. A Dunaferr Fekete melletti másik nagy gólvágója, Pál Patrik a jobb szélen labdát kapott, majd elhúzta a zsugát a kapus mellett is, és bepasszolt mögé (5-1).

A mieink harcoltak a javításért, ellentámadásunkból a kapusról pattant a labda szögletre, ám a Dunaferr kontrája újfent veszélyt hordozott magában: Dobi lábbal hárított.

A DEAC egyáltalán nem szorult be, próbálkozott szép támadásokkal, de a gólokat a hazaiak rúgták eddig, sajnos.

A meccs az utolsó öt percre egy érdekességet hozott, hiszen a hazaiak levitték kapusukat, és rápróbáltak az 5 a 4 elleni játékra, holott nem ők voltak hátrányban, hanem mi. Tették mindezt nyilván gyakorló szándékkal, ám a DEAC nem hagyta, hogy cicázzanak vele, és Tóth Attila révén egy üres kapus távoli góllal jelezte a Dunaújvárosnak, hogy a bab nem hús (5-2).

Tóth Ati nem sokkal később ismét ígéretesen próbálkozott, ám középről megeresztett lövése éppen csak elkerülte a kaput (ekkor már volt portás a gólvonal előtt).

A Dunaferr a végére visszább húzódott - avagy a DEAC tudott nyomást helyezni rá. Két nagy helyzetet is kialakítottunk, ám mindkétszer kimaradt a lehetőség. Sőt, a harmadik alkalommal is, amikor Tóth Attila volt ismét a főszereplő (előtte pedig Szentes-Bíró járt közel a gólhoz).

Ám a mieink hátul sokadjára is kihagytak, és Klacsák ezt kihasználta (6-2), 8 másodperccel a vége előtt. Ebbe a kis hátralévő időbe még belefért egy remek fejes a mieinktől, de a kapus védett.

Egy jó meccsen talán az döntött végül, hogy a Dunaferr szerzett előnyt, ami után mi mentünk az eredmény után. A kitámadó DEAC, bár megmutatta, hogy tud szép támadásokat is vezetni, gólokat lőni, de egyúttal hátul védtelenebbé vált, s a rutinosabb Dunaferr ezt kihasználva magabiztosan nyert.

KÉT MECCS A JÖVŐ HÉTRE

Legközelebb a Magyar Kupában a Haladást látjuk vendégül (január 16-án 19.00 órától Debrecenben), majd két napra rá a Nyírgyulajt a bajnokságban (január 18-án, 18.30-tól). 

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (archív, rajta a ma is gólt szerző Varga Dániel): Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-01-12 14:44:19

további cikkek a témában
Responsive image
Továbbra is versenyben a dobogóért

Koppányi Szabolcs * 2019-01-23 10:20:12

Responsive image
Tóth Reni egy zenekarban és a kapuban is jól muzsikál

Koppányi Szabolcs * 2018-08-02 10:29:34

Responsive image
A Szolnokot ismét legyőzték a lányok

Koppányi Szabolcs * 2019-02-15 00:19:51