Ha péntek, akkor Brassó!

Frissítés: 2018-10-04 11:26:02

Október 5-én, péntek este a Corona Brasov együttese lesz a DEAC ellenfele a Debreceni Jégcsarnokban. A két csapat szeptemberben már találkozott egymással, azt a mérkőzést a mieink nyerték 6-1 arányban

A Brassónak nagyon nem ment abban az időszakban, nem sokkal később a Csíkszereda is elhúzta a nótájukat. Azóta győztek ugyan a Vienna Capitals és a Gyergyó ellen, de Greg Lindqvist vezetőedző így sem volt elégedett a csapata teljesítményével. Persze, a nem túl acélos mérleg nem szabad, hogy megtévessze a mieinket. A Brassó jó erőkből álló, tapasztalt alakulat, elegendő, ha megemlítjük a kapusrangsort (Hetényi Zolival azonos védési hatékonysággal) vezető Patrik Polc, vagy a góllövőlistán második Jereme Tendler nevét. Az összképet némileg árnyalja, hogy a brassóiak győzelmeiket a mezőny végén tanyázó ellenfelekkel szemben gyűjtötték össze.

Összességében nincs okunk az ijedtségre, ha az eddigi formájukat hozzák, akkor lesz hol fogást találni a barcaságiakon, akik nagyon sok kiállítást szednek össze. A büntetéspercek listáján négy brassói játékos is az élmezőnyben tanyázik. Emellett sok hibával hokiznak, amit fegyelmezett, koncentrált játékkal ki lehet használni. A folyamatos figyelem így sem nélkülözhető, mivel a mieink 16 ponttal állnak a bajnoki tabellán, az ellenfelünk mindössze egy ponttal szerzett kevesebbet, tehát „előzési pozícióban” vannak. A mezőny közepén egyébként is nagy a tömörülés, a 3. és a 6. helyezett csapatot mindösszesen négy pont választja el egymástól.

A leglényegesebb azonban az, hogy David Musial tudja, mit kell majd játszani. A vezetőedző erről a következőket nyilatkozta. - Jól játszottunk az első, Brassó elleni meccsünkön, de a pénteki egy új találkozó lesz. Valóban jó csapat az ellenfelünk, ám ha agresszíven tudunk játszani, mindenki a legjobbját nyújtja, szerintem jó eredményt érhetünk el. Türelmesen kell jégkorongoznunk, de fontos lesz a letámadás is. Az ő harmadukban kell tartanunk a korongot, sokat kell kapura lőnünk, és meglátjuk, mi lesz belőle- mondta a tréner.

A szurkolók természetesen abban bíznak, hogy telt ház előtt, a közönség biztatásától támogatva győzelem lesz belőle!

2018.10.05. (péntek) 18:00 EL – 50

DEAC - Corona Brasov

Debreceni Jégcsarnok


= cs =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-10-04 11:25:00

további cikkek a témában
Responsive image
Juniorok, nagy lehetőség előtt

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-06-19 13:15:00

Responsive image
Újoncok csatája: debreceni siker

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-08-26 10:30:00

Responsive image
Nem papírforma győzelem volt

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-13 11:50:00