A sereghajtó érkezik vasárnap

2018-11-17 22:05:00

Közismert tény, hogy a Vasas a fiatalokra épít. A Ligában elvárható meccsrutin híján nem véletlen, hogy a piros-kékeknek még nincs rendes játékidős győzelmük és összesen hat megszerzett pontjukkal az utolsó helyen állnak a bajnoki táblázaton. Nagy hiba lenne azonban, ha nem figyelnénk eléggé rájuk, hiszen legutóbb az FTC-re is ráijesztettek.

No nem nagyon, csak egy kicsit. Minket viszont már meg is vicceltek, bár Debrecenben rossz viccként élték meg, hogy pontot vesztettünk ellenük. Régen volt ugyan, egészen pontosan a szezonnyitón, de azért nem szabad elfelejteni. A jelen helyzetben különösen; fontos pontokat veszítettünk úgy az UTE, mint az Acélbikák ellenében. Az áhított dobogós helyet így is visszaszereztük, de mögöttünk sűrűsödik a mezőny.

A Brassó szintén 41 pontot szerzett, jobb gólkülönbségünk révén kerültünk eléjük, bár ők egy meccsel többet játszottak ezért, az UTE hátránya pedig velünk szemben két pont. Ha biztosan meg akarjuk tartani a 3. helyet, akkor vasárnap 3 pontot kell szerezni, mivel mindkét üldözőnk győzelmi esélyekkel lép a jégre. Sajnos Dominik Novotny biztosan hiányozni fog erről a meccsről és csak reménykedünk abban, hogy Kafka felépülhet. Ezzel együtt sem tudunk azonban egyetlen olyan szempontot említeni, amelyikben a Vasas juniorjai felülmúlnák a mieinket. Alapvető, természetes elvárás a mieink irányába, hogy a rendes játékidőben lehozzák ezt a találkozót! Az elmondottak nyilván nem azt jelentik, hogy előre le akarnánk osztani a szerepeket, csupán a szurkolók elvárásait tükrözik. Egyébként sem gondoljuk, hogy az említettekre az együttesünket figyelmeztetni kellene, David Musial és csapata nyilván hasonló elvárások mentén készítni fel a játékosait. Mert a győzelmet csak a jégen lehet és kell megszerezni.

Az idén is elkezdődött a csokigyűjtés a leukémiával élő gyermekek számára, amelyhez természetesen csatlakoztak a DEAC jégkorongozói is. Az első tábla csokikat David Musial vezetőedző, Berta Ákos csapatkapitány és a védelem egyik oszlopa, Kovács Bronson helyezték a gyűjtődobozba. Bízunk abban, hogy szurkolóink is részt kívánnak venni az örömszerző akcióban és a vasárnapi mérkőzés előtt, alatt és után egy-egy tábla csokoládéval támogatják a nemes ügyet. Felajánlásaikat előre is köszönjük!


2018.11.18. (vasárnap) 18:30

EAC vs Schiller-Vasas HC

Debreceni Jégcsarnok

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-11-17 22:05:00

további cikkek a témában
Responsive image
Daloga elköszönt Debrecentől

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-02 13:45:00

Responsive image
Nagy küzdelem után a szétlövések döntöttek

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-21 09:45:00

Responsive image
Bronson újra itt

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-07-16 08:30:00