Megőrizni a „hetediket”

Frissítés: 2018-05-04 11:06:49

A közvetlen „üldöző”, a nyolcadik helyezett Ózd otthonában vendégszerepel az NB I/B. utolsó előtti fordulójában a DEAC férfi kézilabdacsapata a hétvégén. A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik az ózdi városi sportcsarnokban. A debreceni egyetemisták erősen tartalékosan kénytelenek utazni, így a pontszerzés bravúr lenne a javából.

A két együttes legutóbbi meccsén éppen ez történt. Az utolsó őszi fordulóban idegőrlő izgalmak után – és nem mellesleg fantasztikus hangulat közepette- 24-23-ra a DEAC nyert. Van tehát törlesztenivalója a vendéglátó Ózdnak.

Debreceni szempontból túl sok jó előjele nincs a meccsnek, sérülések, és munkahelyi elfoglaltságok miatt ugyanis erősen tartalékos kerettel lép pályára a DEAC. „- Abból a szempontból elég nehéz lesz, hogy a három belső posztra Mucza Norbi sérülése és Bíró Ádám játékvezetői elfoglaltsága miatt mindössze négy emberünk maradt, és ebből az egyik Mórucz Ádám, aki szintén egy kisebb sérüléssel küzd. Tehát olyan szerkezetben kell játszanunk, amiben korábban nem, és ez érvényes a támadásra, valamint a védekezésre is. Azt tervezzük, hogy gyorsan játsszunk, és sokat futunk majd, próbálunk gyors lerohanásokra építeni – kezdte az előzetes esélylatolgatást a csapat védekezésben is remeklő beállósa.

- Próbáljuk a hetedik helyet megszerezni, ehhez, ha jól számolom, még két pont kellene a két meccsen. Bár most úgy tűnik, hogy kicsit elfogytunk a szezon végére, főleg mentálisan, érzelmileg értem ezt, azért motiváltak leszünk a hátralévő két meccsen, és mindenképpen rámegyünk a hetedik helyre – tette hozzá. Hornyák elmondta azt is, hogy az Ózd egy rutinos csapat, ám játékuk eléggé hullámzó mostanában. „- Meglepő vereségeket szenvedtek az elmúlt időszakban, a pontszerzésünk azért a fent említett körülmények miatt meglepetés lenne” – zárta gondolatait a beállós.

Külön pikantériája, vagy pontosabban izgalma a hétvégi meccsnek, hogy talán éppen Hornyák lesz a következő az amúgy sem rövid „hiányzók listán”. A DEAC 4-ese családi „elfoglaltság” okán ugyanis nem csak a bajnoki hajrá miatt tekint izgatottan a következő napokra. A rutinos beállós hamarosan apai örömök elé néz. Születendő kisfia, Balázs gyakorlatilag bármelyik pillanatban úgy gondolhatja, kívülről is „megnézi”, hogy mi az a klassz zaj, amit a lelátón, anya pocakjából hallgatott hónapokon át…

Férfi kézilabda NB I/B. keleti csoport, 23. forduló

ÓAM-Ózdi KC – DEAC

  1. 05. 06., vasárnap 17.00, Ózdi Városi Sportcsarnok

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-05-04 11:03:00

további cikkek a témában
Responsive image
Közel a bravúrhoz

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-15 11:00:00

Responsive image
Még mindig kevés

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-25 15:20:00

Responsive image
Nehéz lesz, de győzni szeretnének

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-03-02 11:55:00