Egymásért küzdöttek

Frissítés: 2018-05-07 11:46:21

Amint arról beszámoltunk, fantasztikus győzelmet aratott a DEAC férfi kézilabdacsapata Ózdon vasárnap kora este, az NB I/B. utolsó előtti fordulójában. Az újonc együttes 24-23-ra győzött idegenben, ezzel pedig az utolsó forduló eredményétől függetlenül megszerezte a bajnokság hetedik helyét. 

Az együttes nem túl jó előjelekkel utazott a vendgélátó kérésére vasárnapra halasztott meccsre. A módosított időpont azt eredményezte, hogy munkahelyi elfoglaltásgai miatt nem tarthatott a csapattal az együttes nemzetközi kézilabda játékvezetője, Bíró Ádám. Mucza Norbi pedig sérüléssel bajlódik, így ő sem tudta vállalni a vasárnapi meccset. Végül nem játszott Hornyák Zoli sem, de erről majd később.

Jól kezdett a DEAC, az első félidőben szinte végig vezetett az egyetemi csapat. Állandósult a két gólos különbség a két együttes között. A meccsnek ebben a szakaszában az egész csapat jól teljesített, Mándi Norbi újra elkapta a fonalat a kapuban, támadásban pedig Darvay Zoli nyújtott megsüvegelendőt. A félidő vége előtt aztán kiegyenlített az Ózd, így 13-13-as döntetlennel fordultak a csapatok.

A sípszó utáni 15 perc is kiegyensúlyozott küzdelmet hozott. A félidő derekáig egyszer egyik, egyszer másik vezetett egy-egy találattal. A játékrész közepétől aztán meglépett az Ózd, és az 55. percben már három góllal, 23-20-ra is vezettek a borsodiak. Itt jött az igazi fordulat. A debreceniek emberfogásos védekezésre váltottak, amivel vendéglátójuk nem igazán tudott mit kezdeni. Főleg kívülről lőttek, amiket Mándi rendre lekapcsolt, sőt hetest is hibázott az Ózd. A nagyszerű védekezésből három gyors gólt is szerzett a DEAC, majd zsinórban a negyedik, egyben az utolsó hajrá-találat már a győzelmet jelentette mieinknek, miután az utolsó támadást a házigazda kissé elkapkodta. A második játékrészben Mándi Krisztián és Borbély Endre is remekelt, egyébként pedig igazi csapatmunka volt ez, a srácokat a szívük vitte előre.

Végül pedig, visszatérve Hornyák Zoltánra, a pénteki „jóslatunk” beigazolódott. A csapatkapitány ugyanis nem tarthatott az együttessel, miután a meccs időpontjában kisfia születésénél segédkezett. Így, mindent belevéve kissé meghatódottan nyilatkozott az Ózd elleni rangadóról Szabó Csaba edző. 

- A lényeg, hogy a fiúk átérezték a helyzetet, és mindent megtettek azért, hogy a kis Hornyák Balázs születésnapja ünnepnap legyen a DEAC életében is. Nagyszerű srácokkal dolgozom együtt! Ahogy a házigazdának is nyilatkoztam, kis csapat, óriási szívvel – mondta Szabó Csaba. Ahogy fogalmazott, az ózdiak felkeltették az alvó oroszlánt (utalva ezzel a halasztott időpontra, amiért Bíró Ádám nem tudott játszani). Végül hozzátette, ezúton is gratulálnak Zolinak és családjának, és várják a tejfakasztó bulit. 

A DEAC férfi kézisei hazai közönség előtt búcsúznak első NB I/B-s szezonjuktól. Szombaton 18 órától a Mizse KC látogat a DESOK-ba. Az a meccs akár igazi örömkézilabdát is hozhat, miután a fiúk biztosan megszerezték a bajnokság hetedik helyét, ez pedig igazi bravúr az újonctól.

Férfi kézilabda NB I/B. 23. forduló

2018. 05. 06. 17.00, Ózd

ÓAM-Ózdi KC - DEAC 23-24 (13-13)

 

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-05-06 19:54:00

további cikkek a témában
Responsive image
Pihenő, lazítással és munkával

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-06 11:22:00

Responsive image
Bravúros győzelem a listavezető ellen

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-11-06 09:00:00

Responsive image
A helyzeteket be kell lőni

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-21 15:00:00