Nem sikerült pontot szerezni a tavalyi ezüstérmesnél

2017-09-25 11:02:04

Az elmúlt hétvégén az előző szezon ezüstérmeséhez, a ContiTech FKSE-Algyőhöz látogatott a DEAC férfi kézilabda csapata. Sajnos hiányzott az előző héten megsérült, és azóta már sikeres orrműtéten átesett Mucza Nobert, illetve Sugár Bence is, akinek térdét október végén operálják. Nem tarthatott a fiúkkal Leiter Imre sem, aki a mérkőzést megelőző pénteki edzésen szenvedett bokasérülést. Mindannyiuknak jobbulást és mielőbb visszatérést kívánunk a pályára!

A hiányzók tudatában és az ellenfél játékerejének ismeretében nem várhatta tehát pozitív előjelekkel az együttes a szombati összecsapást, mégsem feltartott kezekkel lépett pályára a DEAC, szerették volna megnehezíteni a hazaiak dolgát. Sajnos nem úgy indult a mérkőzés, ahogyan a debreceniek eltervezték, ugyanis 10 perc után 4-1-re vezetett az Algyő. Az eredményjelző akár fordított eredményt is mutathatott volna, ugyanis a ziccereket és hétmétereseket kidolgozta a DEAC, értékesíteni azonban nem sikerült a helyzeteket. Szabó Csaba időkérése felrázta a fiúkat, a félidő derekára a hazaiak előnye elfogyott, a játékrész végéig fej-fej mellett haladtak az együttesek. A szünetben 12-11-re vezetett csak a csongrádi csapat.

A második 30 perc sajnos ugyanúgy kezdődött, mint az első fordulóban, a Törökszentmiklós ellen. Mintha az öltözőben ragadtak volna a fiúk, az Algyő átrohant csapatunkon, a befejezéseknél továbbra sem sikerült megtalálni a fonalat egyre jobban elkapó hazai hálóőr ellenszerét, védelmünk és a kapusteljesítményünk sem működött azon a szinten, ahogyan az első félidőben. Az olló sajnos "egyre jobban" kinyílt, a 45. percben már 9 is góllal vezettek a hazaiak. A mérkőzés végére sikerült kicsit kozmetikázni az eredményen. Megérdemelten nyertek 28-21-re a csongrádiak.

Azt azért már az összecsapás előtt tudni lehetett, hogy nagyobb játékerőt képvisel a hazai együttes, a mérkőzés képe alapján a 7 gólos különbség mégis soknak tűnhet: elég csak a DEAC által elhibázott 4 hétméteresre és a számtalan kihagyott ziccerre gondolni. Csapatunk küzdőszellemét kritika ismét nem érheti, azonban körvonalazódni látszik, hogy a másodosztályban az eddigieknél sokkal pontosabb játékkal és kevesebb technikai hibával lehet csak pontot szerezni.

Szombaton ismét hazai pályán szurkolhatnak a kézilabda-szeretők együttesünknek, a szintén pont nélkül álló MOL Pick Szeged U20-as együttese érkezik a DESOK csarnokba. Drukkoljunk a fiúknak, hajrá DEAC! (Kezdés: 18:00)

Hornyák Zoltán

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-09-25 11:02:04

további cikkek a témában
Responsive image
Gyenge játék, fájó zakó

DEAC * 2019-03-02 20:40:00

Responsive image
Vereség a megyein

DEAC * 2018-02-26 11:54:50

Responsive image
Menni, amíg a remény él

DEAC * 2019-05-09 11:40:00