Megvan az első győzelem

2017-10-02 11:42:15

Október elő napján a szintén pont nélkül álló MOL Pick Szeged U20-as együttese vizitált a DESOK csarnokban. Hazai pályán reális esély kínálkozott a pontszerzésre, azonban könnyű meccsre senki sem számíthatott, hiszen egy nyári felkészülési tornán sima vereséget szenvedtünk a szegedi fiataloktól.

A mérkőzés (végre) úgy kezdte a DEAC, ahogyan egy győzni és erejét megmutatni akaró csapattól elvárható és 5 perc után 4-0-ra vezetett. A debreceni védelem és Mándi Norbi révén a kapusteljesítmény igen jól összeállt, könnyű labdaszerzések után gyors lerohanásgólokat szerzett a hazai együttes. A Szeged a manapság divatos, kapus nélküli támadójátékot, 7 a 6 elleni formációt is kipróbálta, ennek következtében többször „üres kapus” gólokat szerezhettek a debreceni játékosok, illetve gyakran sajnos egész pályás lövések tévesztettek irányt. A játékrész közepére éledezni kezdett a vendégcsapat, ám felzárkózni nem tudott, az első 30 perc végén 17-11-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Sajnos az első két meccsen nagyon elrontották a második félidő első 10 perceit a fiúk, ez most szerencsére nem történt meg. A debreceni dominancia tovább folytatódott, a különbség tovább nőtt a csapatok között. Erdős Zoli, Bíró Ádám és Pál Tomi több átlövésgólt is szerzett, valamint az átlövők Dobos Balázst is jól „megtalálták” beállóban. A vendégek folyamatosan váltogatták a védekezési formációkat, átütő sikert azonban nem értek el ezzel sem, csupán felzárkózni tudtak a mérkőzés végére.

Magabiztos, 29-24-es győzelmet aratott a DEAC, amivel története első NB1/B-s győzelmét szerezte és a tabella 11. helyére kapaszkodott fel. Bár a második félidőben ismét voltak megingások és gól nélküli hosszú percek a támadójátékban, a siker egy pillanatig sem forgott veszélyben. A védelem stabilitására és az abból történő gyors lerohanásokra lehet építeni a jövőben.

Csapatunknak ezen a héten kétszer is lehetősége adódik tovább javítani pozícióját, ugyanis kedden (október 3-án, 19:00) az első fordulóban elveszített, de sikeresen megóvott Törökszentmiklósi KE elleni összecsapás újrajátszása következik, majd október 7-én, szombaton (kezdés: 18:00) megyei rangadó Balmazújvároson. Várjuk szurkolóinkat kedden a DESOK csarnokba és hétvégén Balmazújvárosba is! Hajrá DEAC!

DEAC – MOL Pick Szeged U20 29-24 (17-11)

Vezette: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó

DEAC: MÁNDI N. (kapus) – Juhos 2, Mórucz 1, ERDŐS 6, Hornyák 2, BÍRÓ 6, MEZEI 2

CSERE: Veres (kapus) Fülöp 2, Mándi K., DOBOS 4, PÁL 4, Minegász, Leiter, Borbély, Illés

SZEGED:  Nagy (kapus) – Szabó M. 2, Selmeczi 2, Dimovics, Benák 6, Götz 1, Sunajko 11

CSERE: Szabó B., Vetési  1, Szilágyi, Morvai, Martonosi, Tóth, Bátky 1, Maróti, Szilágyi

 

Hornyák Zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-02 11:42:15

további cikkek a témában
Responsive image
Hajszálon múlt a pontszerzés

DEAC * 2018-03-15 01:05:00

Responsive image
Döcögősen indult, sima lett

DEAC * 2018-11-26 13:45:00