Bizakodva várja a kupadöntőt a DEAC

Frissítés: 2019-02-13 09:40:03

Már javában készül a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa döntőjére. Berényi Sándor együttese csütörtökön 20 óra 30 perctől a Zalakerámia-ZTE KK csapatával mérkőzik meg a legjobb négy közé jutásért Győrben.

Az élvonalban a második évét töltő DEAC nem meglepő módón története során először kvalifikálta magát a nyolcas döntőre. A csütörtöki ellenfél komoly tradíciókkal rendelkezik a sorozatban, a zalaiak ugyanis korábban már négyszer is elhódították a Magyar Kupát. Az 1987-88-as szezonban az Oroszlányt, 1991-92-ben és 1995-96-ban a Budapesti Honvédot, míg 2009-10-ben a Falco KC Szombathelyet győzték le a nagydöntőben.

A jelenleg ötödik zalaiak két kiélezett mérkőzéssel készültek a kupára, előbb hosszabbításban verték a Szombathelyet odahaza, majd a listavezető Szolnokot szorongatták meg a Tisza-parton. A cívisvárosiak a legutóbbi fordulóban a Falco hazai veretlenségének elvételéhez álltak nagyon közel, míg előtte a Szegedet és a TF-Budapestet is két vállra fektették.

Mivel semleges helyszínen rendezik a negyeddöntőt ezért hasonló esélyekkel vágnak neki a találkozónak a felek. A Magyar Kupa esélyekről Berényi Sándor vezetőedzővel beszélgettünk.

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa negyeddöntők:

13:00: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – ASE
15:30: Jászberény – Egis-Körmend
18:00: Pécsi VSK-VEOLIA  – Szolnoki Olaj KK
20:30: DEAC – Zalakerámia ZTE KK

A döntőbe jutásért a Falco – ASE győztese játszik a Jászberény – Körmend meccs nyertesével, míg a PVSK – Szolnok párharc győztese a DEAC – ZTE nyertesével.

Online jegyvásárlásra ezen a linken van lehetőség, de a helyszínen is megválthatóak a belépők.

Az Audi Aréna körüli parkolók használatával kapcsolatosan az MKOSZ mellékelt egy térképet, ahol láthatók a szurkolótáboroknak kijelölt helyek, a szervezők kérik a drukkereket, hogy ennek megfelelően álljanak meg járműveikkel.

 

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-02-13 09:30:00

további cikkek a témában