Jászberényt is legyőzte a DEAC

2017-10-16 09:00:00

Második győzelmét is megszerezte a DEAC kosárlabdacsapata az NBI A-csoport 4. fordulójában, miután hátrányból fordítva legyőzte a közvetlen rivális Jászberényt. Bár a félidőben még a vendégek vezettek hat ponttal, Berényi Sándor tanítványai a fordulás után nagyszerű védekezést bemutatva végül megérdemelten nyerték meg a találkozót.

A szerdai Alba Fehérvár elleni mérkőzéshez képest három helyen is változott a DEAC kerete, hiszen sérülése után újra játékra jelentkezett Farkas Attila, betegségéből felgyógyult Molnár András, ill. bemutatkozhatott a próbajátékon lévő Dallas Lauderdale is. A sérülések miatt igazolt amerikai center kosarával indult a találkozó, melyre Deshields szinte azonnal válaszolt egy hárompontossal. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, öt perc után Rakic távolijával meglépett a vendég együttes (8-12). A találkozó tétje rányomta a bélyegét az összecsapásra, mindkét fél rengeteget hibázott, minden szabadlabdáért öldöklő harc folyt. A negyed zárása a Jászberénynek sikerült jobban, így négy pontos fórral zárták a játékrészt.

Az ezen a napos is rendkívül agilis Jones ziccerével és Lauderdale zsákolásával szempillantás alatt egalizált a DEAC, sőt az extázisban játszó kanadai irányító kosaraival már a hajdúságiaknál volt az előny (23-21). Jól sikerült Nikola Lazic időkérése, 6-0-s JKSE roham után már Berényi Sándor volt kénytelen magához hívni övéit. A negyed derekára utol is érte ellenfelét a házigazda, de a feszült, vontatott játék tovább folytatódott. A debreceniek gyorsindításokból és a festékből igyekeztek érvényesülni, míg a jászságiak elsősorban Sejfic centermunkájára alapoztak. A játékrész hajráját Lilov triplája nyitotta, ám a taktikusan játszó vendégek ismét jobban koncentráltak a végén, így 39-33-as vezetéssel mehettek az öltözőbe.

Sokkal lendületesebb játékkal rukkoltak elő a csapatok a fordulás után, melyből a DEAC jött ki jobban, Lauderdale zsákolása után már újból náluk volt az előny (42-41). Hiába kért időt a vendég stáb, a cívisvárosiak egy 13-2-es rohammal elléptek. Deshields törte meg a jászberényi kosárcsendet, de a minimális debreceni előny stabilizálódott. A negyedet Kósa Tamás dudaszós hárompontosa zárta, így az utolsó tíz perc előtt néggyel mentek a hazaiak.

A negyedik negyed is látványos megmozdulásokkal indult, Lauderdale érkezésével érezhetően stabilizálódott a DEAC palánk alatti játéka támadásban és védekezésben egyaránt. Három perc alatt kiosztott három sapkájával tűzbe jött a hazai publikum. A játékrész derekán Cseh György ziccerével egyenlítettek a vendégek, melyre Lilov rögtön egy kettő plusz egyes akcióval válaszolt. Berényi Sándor tanítványai nagyon összerakták a védekezést a végére, az utolsó öt percben nem kaptak kosarat (!), így végül megérdemelt debreceni győzelem született.

DEAC – JP AUTO-JÁSZBERÉNY KSE 73-62 (15–19, 18–20, 23–13, 17–10)

Debrecen, 1100 néző. V: Tőzsér D., Söjtöry T., Goda.

DEAC: JONES 17, Molnár 2, LILOV 17/6, ARMWOOD 17, LAUDERDALE 15 cserék: Kósa 3/3, Farkas 2, Velkey 2.

JKSE: Deshields 10/3, Rakic 9/3, Kerpel-Fronius 5, Lucic 14, SEJFIC 18 cserék: Brown 4, Cseh 2.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 1012. 10.p. :1519. 13.p.: 2321. 17.p.: 2730. 22.p.: 37–39. 25.p.: 44–41. 29.p.: 5350. 33.p.: 60–58. 38.p.: 67–62.

Kipontozódott: Rakics (38.p.)

MESTERMÉRLEG

Berényi Sándor: – Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Az első félidőben tompán, sok hibával kosárlabdáztunk, azonban a fordulás után átlendültünk a holtponton, növeltünk a sebességünkön, ami könnyű kosarakat eredményezett. Úgy érzem, összességében megérdemelten nyertünk.

Nikola Lazics: – Az első félidőben – a sok eladott labdánkkal együtt – mi irányítottuk a játékot. Sajnos a kulcsmomentumokban általában rossz döntéseket hoztunk, így kicsúszott a kezeink közül a győzelem.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-16 09:00:00

további cikkek a témában