A ZTE otthonában javíthatunk

Frissítés: 2019-03-19 15:47:24

Zalaegerszegen folytatja a bajnoki küzdelmeket a DEAC kosárlabdacsapata. A szerdán 18 órától kezdődő találkozón várhatóan a legjobb formájára lesz szüksége a hajdúságiaknak, ha a szezon során harmadjára is le akarják győzni a zalaiakat.

A két együttes kétszer is találkozott az idei kiírásban, és mindkétszer debreceni győzelem született. Az őszi bajnokin nagyon magabiztosan nyertek Berényi Sándor tanítványai az Oláh Gábor utcán (91-72), sőt semleges pályán, a Magyar Kupa negyeddöntőjében is a Debreceni Egyetem csapata diadalmaskodott (81-78). A ZTE ennek ellenére a bajnokság egyik legstabilabb csapata, ezt bizonyítja többek között az is, hogy jelenleg a felsőházi rájátszást érő 5. helyen vannak.

-Nagyon fontos mérkőzés lesz ez számunkra, és bár sokszor elmondtuk, hogy igyekszünk változtatni az idegenbeli szereplésünkön, most már végre tettekkel is szeretnénk bizonyítani. A ZTE egy nagyon jó csapat, minőségi légiósokkal rendelkeznek, a fiataljaik pedig idén már megszerezték azt a rutint, amivel hozzá tudnak tenni a játékhoz. Teljesen más mérkőzés lesz, mint az előző kettő, Zalaegerszegen mindig nagyon nehéz nyerni, komoly hazai pályájuk van, az ország egyik legjobb szurkolótáborával. Ez nyilván nekik is tud hátrány lenni, megpróbáljuk majd a magunk javára fordítani ezt, és győzelemmel távozni. -mondta a szerdai összecsapásról Velkey János. 

Bencze Tamás csapatában a rutinos játékosok és a fiatal tehetségek nagyszerű egyveleget alkotnak. A gárda szekerét elsősorban a kezdőötös húzza, három agilis amerikai mezőnyjátékosuk mellett Szabó Zsolt és Andrij Agafonov nagyon komoly játékerőt képvisel a palánkok alatt. Hazai pályán a ZTE eddigi tizenegy fellépéséből nyolcszor győztesen hagyta el a parkettát, így a 23. fordulóban is jó esélyekkel lépnek pályára. 

-Közel négy évet töltöttem Zalaegerszegen, szép időszaka volt az az életemnek, sok ismerős is lesz majd a lelátón, de én csak a meccsre fogok majd koncentrálni.  A mezőny sűrűsége miatt minden alapszakaszból hátralévő mérkőzésnek jelentősége van, egy jó hajrával akár a felsőház is meg lehet még, de mi az eredetileg kitűzött céllal, a középházzal is boldogok lennénk, ami szerintem a realitás is jelenleg. Ennek ellenére úgy lépünk majd pályára a mérkőzéseinken, és úgy fogunk dolgozni az edzéseken, hogy az összes meccsünket megnyerjük, és bekerüljünk az első öt közé. -zárta szavait a vajkezű hátvéd. 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-03-19 13:00:00

további cikkek a témában