Évnyitó sajtótájékoztatót tartott csapatunk

2019-09-27 09:00:00

Szombaton 19 órától a Kaposvári KK ellen megkezdi a 2019-20-as szezont a DEAC kosárlabdacsapata. A bajnoki rajt előtt a szakosztály évadnyitó sajtótájékoztatót tartott, melyen Bács Zoltán egyetemi kancellár, Széles Diána alpolgármester, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna DEAC ügyvezető, Becsky István szakosztályvezető, Kovács Adrián vezetőedző és Milos Boriszov játékos vettek részt.

A sajtótájékoztató végén Makray Réka cégvezető és HR igazgató a Continental képviseletéven jelentett be szponzori megállapodást az együttessel.

Bár a különböző sportágakban sorra kezdődnek a bajnokságok, Bács Zoltán kancellár kiemelte, hogy az egyik legjobban a szeptember 28-i Kaposvár elleni szezonkezdést várja.

-Minden évben azt várjuk, hogy kicsit fejlődjön a csapat és a szakosztály, és amióta a DEAC kötelékébe tartozik a kosárlabda, ez mindig megvalósul. A tavalyi év a Magyar Kupa bronzéremmel magasra tette a lécet, de remélem, hogy ebben a szezonban sikerül a bajnokságban vagy akár a kupában is előrelépni. Örülök, hogy Berényi Sándor maradt a klub kötelékein belül, és ezúton is gratulálok neki az U16-os válogatott élére való kinevezéséhez. Boldogsággal tölt el, hogy a DEAC-ot belülről is jól ismerő, nemzetközi képzettséggel rendelkező Kovács Adrián lett a vezetőedző, hiszen egy egyetemi csapathoz igazán illik, hogy fiatal szakemberek irányítsák. –vélekedett az előttünk álló szezonról a Debreceni Egyetem kancellára.

Széles Diána alpolgármester szerint nincs még egy ilyen város az országban, ahol ennyi első osztályú sportcsapat van, mely az elmúlt húsz év infrastrukturális fejlesztéseinek is köszönhető. -Azt gondolom, hogy a fejlesztéseket sikerült megtöltenünk tartalommal. A Debreceni Egyetem és a város kapcsolata továbbra is példaértékű, nem is csoda hogy ilyen komoly sportélet van Debrecenben. Ha a választók bizalmat szavaznak nekünk, akkor az elkövetkező években is azért fogunk dolgozni, hogy továbbra is prioritás maradjon a sport. Nagyon büszke vagyok, hogy közel nyolcszáz gyerek kosarazik versenyszerűen az akadémia kötelékében, és a felnőtt csapat révén egy követendő példa áll előttük. –monda az alpolgármester.

-Nagyon sok minden történ a DEAC fennállásának száz éve alatt, de úgy érzem, hogy az elmúlt 10-15 évben is rengeteg mindenben sikerült előrelépnie a klubnak. –kezdte a DEAC ügyvezetője, Lóczy Lászlóné Kovács Marianna. -A kosárlabda világszerte központi szerepet játszik az egyetemi sportban, és ez szerencsére nálunk is így van. Az Oláh Gábor utcán szinte mindig teltház előtt játszik a csapat, bízom benne, hogy a lépésről-lépésre való építkezés tovább folytatódik.

Becsky István szakosztályvezető kiemelte, hogy szeretnének idén még egyet előre lépni, és tovább folytatni a szisztematikus építkezést. -A Magyar Kupa szereplést nehéz lesz túlszárnyalni, hiszen ahhoz döntőt kéne játszanunk, de mindenképp célunk, hogy bejussunk a nyolc közé, és ott legyünk az elején. A bajnokságban is szeretnénk a rájátszásba jutni, de nyilván érezzük, hogy idén is nagy lesz a versenyfutás. Nagy érvágás volt Berényi Sándor visszalépése, de azt gondolom, hogy Kovács Adrián kinevezésével is nagyon jó kezekben van a gárda.

Vicces, hogy az elmúlt hónapokban mindenhol az életkorom az első dolog velem kapcsolatban, de már kezdem megszokni. –mondta a még mindig csak 26 esztendős Kovács Adrián. -Nagyon várom már a kezdést, teljes erőbedobással készülünk, mind a szakmai stáb mind a csapat. Szerintem jól sikerült a felkészülésünk, az új érkezők már beépültek a csapatba. Remek hangulatban telnek az edzések, és bízom benne, hogy már most szombaton a Kaposvár ellen is visszaköszön a befektetett munka, és győzelemmel indítjuk a bajnokságot.

Az előző szezonhoz képest mindenképpen előre kell lépnünk védekezésben, és idegenben is sokkal kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk. A csapat kémiája szerintem megfelelő, jó csapatot sikerült építeni, remélem, hogy mindkét fronton sikerül négybe kerülnünk a végén. –nyilatkozta bizakodva a tavalyi szezon legjobb debreceni játékosa, Milos Boriszov.

A sajtótájékoztató végén Makray Réka, a debreceni Continental cégvezetője révén egy szponzori támogatás is bejelentésre került.

-Amikor a Continental elkezdte a működését Debrecenben, akkor a vezetőség abban hozott döntést, hogy ne csak úgy gondoljanak ránk, mint egy újonnan betelepülő cégre, vagy egy profitot termelő nagyvállalatra, hanem úgy is, hogy Debrecen közösségi életének aktív részesei leszünk. A kosárlabdára támogatásának két alapvető oka van, egyrészről a cégünk alapértéke a csapatmunka, másrészről a DEAC-cal való együttműködésünket szerettük volna még szorosabbá kötni.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-09-27 09:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Edzésbe állt a Berényi-csapat

DEAC * 2018-08-14 11:00:00

Responsive image
Csúnya vereség Pakson

DEAC * 2019-04-17 20:50:00