Irány az Universiade!

2017-08-17 12:56:29

Az Universiade az olimpia után a második legnagyobb multisport rendezvény, amelyet idén augusztus 19. és augusztus 30. között rendeznek meg Tajpejben. Csaknem 150 ország 14 ezer sportolója méri össze tudását 14 kötelező és 7 választható sportágban. Az egyetemi sport legkiválóbbjai közé Magyarország sosem látott létszámú küldöttséggel, 210 fővel képviselteti magát.

A 29. Nyári Universiadén több sportágban is szoríthatunk a Debreceni Egyetem versenyzőinek. Habár a londoni vébén nem sikerült a bravúr, Taipeiben helyezésben bízik az Eb-bronzérmes gátfutó Kozák Luca és az U23 Eb-győztes gerelyhajító Rivasz Tóth Norbert is. De ott lesz az U23 utánpótlás csúcstartó gerelyhajító Szilágyi Réka, valamint az olimpikon hosszútávúszó Papp Márk és a válogatott párbajtőrvívó Mihály Kata is.

Indulás előtt Debrecenben edzőtáborozott az Universiade férfi kosárlabda válogatottja, melynek tagjai egy sportdiagnosztikai mérésen is részt vettek az egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központjában.

-A SET-ben történt vizsgálatok jó visszajelzést adtak a srácok állapotáról. Ez elsősorban Széll Gábor kollégám feladatát segítette, mivel ő tervezte meg és hajtotta végre a kondicionális programot. A felkészülés alatt sikerült elvégeznünk a tervezett munkát. Egyetlen nehézséget az edzőmérkőzések leszervezése jelentette. A játékosok jó hangulatban dolgoztak, csapattá értünk. Erősségünk az lehet, hogy többféle szerkezetben is tudunk játszani, illetve, hogy a 12 játékos eléggé homogén, ami sok variálásra adhat lehetőséget – avatott be a részletekbe Berényi Sándor, a DEAC Kamilla Gyógyfürdőt is az élvonalba vezető edző.

Kerettag lett a szintén DEAC-ból ismert Kósa Tamás, illetve az új igazolás, Bognár Kristóf, valamint a Debreceni Egyetemen tanuló Garamvölgyi Ákos is. A csapatot pedig Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója vezeti. Azt mondja, nehéz mérkőzések várnak a hazai együttesre.

- Csütörtökön és pénteken a tajpeji profi csapattal játszunk két felkészülési mérkőzést, majd az augusztus 19-ei megnyitó után jönnek a meccsek sorban: 20-án Szerbia, 21-én Tajvan, 22-én Korea, 24-én Lettország és 25-én Mexikó. Attól függően, hogy hányadikok leszünk a csoportban a felső-, a közép-, vagy az alsóházban játszunk további helyosztókat. Az egész Universiade leghosszabb sorozata mindig a csapatsportoké, tíz napon át tart a küzdelem, ez nem könnyű, sem fizikálisan, sem mentálisan – hangsúlyozta a csapatvezető.

Sajtóiroda - TB


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: K. Alexandra
közzétéve: 2017-08-17 12:56:29

további cikkek a témában
Responsive image
Erre a teljesítményre már lehet alapozni

K. Alexandra * 2018-02-05 08:00:00

Responsive image
Jászberényt fogadja a megfogyatkozott DEAC

K. Alexandra * 2017-10-12 17:00:00

Responsive image
Zalaegerszegen sem jött össze a győzelem

K. Alexandra * 2019-04-21 19:00:00