Egy félidőnyi jó játék kevés volt Kecskeméten

2018-10-05 22:45:00

14 pontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 2. fordulójának nyitómérkőzésén. Ezúttal a kiváló első félidő, és Boriszov újabb nagyszerű teljesítménye sem volt elég, a Kecskemét a végére felőrölte Berényi Sándor együttesét.

Minkét gárda egy kiélezett csatával kezdte a szezont, de míg a DEAC győzni tudott a Körmend ellen, addig a KTE vereséget szenvedett Zalaegerszegen. Nagyon motiváltan kezdték a találkozót a debreceniek, Amigo és Bognár kettesével egy perc után már 0-4 volt az eredmény.  Az első fordulóban parádézó Milos Boriszov kosaraira sem kellett sokat várni, a negyed derekára tovább nőtt a DEAC fórja (6-12). A folytatásban felébredtek a rendkívül kontrollált játékot játszó hazaiak, és 15 pontnál utolérték Bognár Kristófékat. A negyed második fele sem a parádés védekezésről szólt, a pontgazdag játékrész végül 26-26-os döntetlennel zárult.

A második tíz percben ott folytatták a felek, ahol abbahagyták, a hazaiaknál Karahozics, a cívisvárosiaknál Boriszov volt nagyon elemében, a vezető kiléte szinte minden támadás után változott. Forray Gábor unta meg hamarabb a látottakat, és magához is hívta övéit (30-33). A DEAC montenegrói bedobójával az egyperces szünet után sem tudott mit kezdeni a Kecskemét, a rutinos játékos 15 perc elteltével már 21 egységnél járt (35-41). Bár a védekezés továbbra sem zárt tökéletesen, az elképesztő dobóformát kifogó hajdúságiak Velkey triplájával tovább növelték előnyüket (39-46). A nagyszünethez közeledve kezdtek fáradni a csapatok, ám hiába zárkóztak Witmann Krisztiánék két pontra, a félidőt Manigat 10 méteres dudaszós hármasa zárta (48-53).

Henry Dugat kezdte meg a pontgyártást a fordulás után, de a hazaiak egy 10-0-s rohanással hosszú idő után átvették a vezetést, Berényi Sándor időt is kért (58-55). A taktikai szünet után Boriszov egyenlített, majd Manigat jelentkezett egy kettő plusz egyes akcióval (60-61). A negyed feléhez érve Godwin Omenaka csent el egy átadást, majd zsákolt hatalmasat, a döntetlenközeli eredmény pedig állandósult. A negyed vége a Kecskemétnek sikerült jobban és egy 9-0-s futással hat pontos fórra tettek szert (73-67).

A vendéglátók a záró felvonásban is folytatták türelmes játékukat, Dramicanin vezérletével pedig kétszámjegyűre nőtt a differencia (77-67). A folytatásban feljavult a Kecskemét védekezése, míg a debreceniek továbbra sem tudtak mit kezdeni a lila-fehérekkel, akik a legjobbkor találták meg a dobóformájukat. A végjátékra már nem maradt esély a fordításra, a KTE pedig a második félidőben mutatott védekezésének köszönhetően megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata jövő héten szombaton, hazai környezetben javíthat a Jászberény ellen.

KTE-Duna Aszfalt – DEAC 95-81 (26-26, 22-27, 25-14, 22-14)

KTE: WITMANN 11/3, GREEN 17/6, DERASIMOVICS 21/3, DRAMICANIN 23/12, Karahozics 14/3 cserék: Molnár 7, Mészáros -, Dimics 2

edző: Forray Gábor

DEAC: Dugat 11/3, MANIGAT 13/6, BORISZOV 29/3, Bognár 6, Amigo 6 cserék: Polyák 9, Ramstedt -, Velkey 5/3, Omenaka 2.

Berényi Sándor: Az egész meccsen figyelmetlenek és fegyelmezetlenek voltunk védekezésben, ennek ellenére szerintem meg volt az esélyünk, hogy túldobjuk az ellenfelünket. A második félidőben sokkal agresszívabb volt a Kecskemét, mi pedig puhák lettünk, ez volt a döntő. Egy nagyon jó csapat otthonában kaptunk ki, jövő héten igyekszünk javítani hazai pályán.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-10-05 22:45:00

további cikkek a témában