Kovács Miklós irányítja a DASE-t tavasszal

2019-02-08 12:34:00

Az NB III-ban szereplő egyetemi csapatunktól távozik Kovács Miklós, aki edzői karrierje legkomolyabb kihívása előtt áll, mivel a megye I-ben szereplő DASE kispadjára ül le. Miki az utánpótlásnak sem fordít hátat, folytatja a fiatalokkal megkezdett munkáját.

Új szelek fújnak a DASE csapatánál: a megye I-ben érdekelt gárdát az ősszel Dér István vezette, ám a tavasszal már Kovács Miklós igyekszik minél jobb eredményeket elérni a jelenleg 14. helyen tanyázó alakulattal.

„Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú, és reményeim szerint szép jövő előtt álló klubnak lehetek a vezetőedzője. Sokat nem gondolkodtam az ajánlaton, igazából csak azt kellett mérlegelnem, hogyan tudom az időmet beosztani, mivel utánpótlás trénerként is dolgozom, emellett egyetemre is járok. Hálás vagyok a vezetőségnek ezért a lehetőségért, igyekszem a tudásommal minél jobban segíteni az egyetemi futballt. Konkrét helyezésben nem gondolkodom, nyilván a kiesést el akarjuk kerülni. Szeretnék egy tetszetős focit játszó csapatot építeni, amelynek a mérkőzéseire a nézők szívesen kilátogatnak. Annak is örülnék, ha a játékosok örömmel jönnének az edzésekre. Heti három foglalkozást tartok, azt kértem a fiúktól, ahogy idejük engedi, minél több tréningen vegyenek részt. Nem ismeretlen közegbe kerültem, a keret nagy részét minimum látásból ismerem. Korábban játszottam a DASE-ben, több egykori csapattársam jelenleg is a gárdát erősíti. Velük külön leültem tisztázni, hogy ugyan barátok vagyunk, de tőlük is ugyanazt várom, mint a többiektől” – nyilatkozta a mindössze 26 esztendős tréner. A megye I idei mezőnyéről Kovács elmondta, a DVSC második csapata kiemelkedik, a Loki mögött még van négy alakulat, amely jobb lehetőségekkel rendelkezik, míg a többi gárda szinte azonos játékerőt képvisel.

Miki az előző hónapokban az NB III-ban érdekelt egyetemi egyletünk mezét húzhatta magára, de az őszi idény nem a tervei szerint alakult.

„Sajnos a DEAC-ban nem tudtam olyan helyet kivívni magamnak, amire vágytam. Edzőként komoly ambícióim vannak, legutóbb a B-licencet szereztem meg, a nyáron pedig felvételizek az A-licences tanfolyamra. Nyilván másabb fiatal játékosokkal dolgozni, mint felnőttekkel, a képzés például különbözik, de azért sok hasonlóság is van. Az utánpótlás csapataimnál is a stílusos futballra törekszem, örülnék, ha valaki anélkül, hogy látná a mezeket, megmondaná, hogy ez az én együttesem.  A labdarúgástól sem szakadok el teljesen, mivel ha időm engedi, a megye háromban szereplő Szertár Sportbolt színeiben pályára lépek” – zárta mondandóját Kovács Miklós.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-02-08 12:34:00

további cikkek a témában