Bajnoki címet szereztek az U14-es tehetségeink!

Frissítés: 2019-03-07 20:45:21

Egyetemi együttesünk fiatal labdarúgói a bajnoki szünetben sem tétlenkedtek, hiszen a megyei futsalbajnokságban mérettették meg magukat. A Balla Imre vezette legénység egy nagyon izgalmas döntőben tudta két vállra fektetni a Balmazújvárost.

A múlt héten ért véget az U14-es korosztályban a megyei futsalbajnokság, ahol hatalmas büszkeségünkre a Balla Imre vezette DEAC megszerezte az első helyet, és a második csapatunk az ötödik helyezést érte el. A bajnokságban rangos ellenfelek vártak a fiúkra (többek között a Loki Focisuli, az Olasz Focisuli, a Hajdúböszörmény, a Balmazújváros, a DSI és a Mezei Vill is rajthoz állt). Egyetemi csapatunk tehetségei január elején kezdték meg a menetelésüket, minden hétvégén két-két összecsapást vívott az egylet, amely végül megszerezte a bajnoki címet.

„Kellett egy kis idő, mire a fiúk felvették a ritmust. Szerencsére mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk, egyre ügyesebben játszottunk. A rájátszásban az Olasz Focisuli ellen 9-4-es győzelmet arattunk, ezzel jutottunk a döntőbe. A finálét a Balmazújvárossal vívtuk. Az újvárosiak háromgólos előnyre tettek szert, de nem adtuk fel, egyenlítettünk, majd büntetőkkel diadalmaskodtunk. Egyébként mentálisan nagyon erős volt a társaság, amit a döntő is bizonyít. A futsalbajnokság jól beleilleszkedett a felkészülésünkbe. Az NB II a hétvégén folytatódik, a Debreceni Sportiskola ellen a győzelem a célunk. A télen két játékost is megszereztünk, mindketten komoly erősítést jelentenek” – mondta Balla Imre, aki hozzátette, a pontvadászatban a második helyre szeretnének odaérni. A tréner munkáját Karikás Krisztián és Tóth Ferenc segíti. Balla elárulta, a szakmai stáb tagjai kiválóan megértik egymást.   

Pöszmet Tibor szakosztályvezetőnk az edzők áldozatos munkájára is rávilágított a komoly sikert követően.

„Az U14-es csapatunk NB II-es bajnokságra való felkészülését még intenzívebbé tette a futsalbajnokságban január eleje óta lejátszott 16-16 mérkőzés, ahol a keret játékosai folyamatos meccsterhelést kaphattak. Büszke vagyok a csapatainkra, az elsőségre és az ötödik helyezésre is, amit komoly ellenfelek ellen szereztek meg. Ezúton is köszönöm a játékosok, a szülők, valamint Balla Imre vezetőedző és Karikás Krisztián segédedző hozzáállását, hogy nyolc héten keresztül szombaton és vasárnap is ilyen színvonalon tudtak részt venni a bajnokságban, és az egyesülethez méltóan képviselték szakosztályunkat! Külön kiemelném Balla Imre lelkesedését és áldozatos munkáját, melyre ez a bajnoki cím is egy nagyszerű visszajelzés”- fogalmazott Pöszmet Tibor.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-03-07 20:19:00

további cikkek a témában
Responsive image
Megszakítottuk a Diósgyőr remek sorozatát

Biró Ádám * 2019-04-28 20:39:00

Responsive image
Egy pont Gyöngyösről

Biró Ádám * 2018-03-19 11:37:13

Responsive image
Újoncot fogadnak a DEAC futballistái

Biró Ádám * 2018-09-14 17:46:00