Mesterhármasra hajtanak a labdarúgóink

Frissítés: 2019-03-22 10:58:10

A hatodik helyen álló egyetemi együttesünk elkapta a fonalat a harmadosztályban, Sáfár László legénysége Gyöngyösön zsinórban harmadik győzelmére készül. A DEAC-játékosok szeptemberben 4-1-re múlták felül a Heves megyei ellenlábast.

A Gyöngyös otthonában vendégeskedik a DEAC az NB III Keleti csoportjának következő fordulójában, a mérkőzés szombaton 15 órakor kezdődik. A két csapat ellentétes formában várja a kezdő sípszót, hiszen a Heves megyeiek idén még nem szereztek pontot, ellenben egyetemi együttesünk az előző két fellépését „behúzta”. Sáfár László tanítványai abból is önbizalmat meríthetnek, hogy az ősszel 4-1-re múlták felül a riválist.

„A gyengébb szériája ellenére sem becsüljük le a gyöngyösieket, az első perctől az utolsóig koncentrálnunk kell. Természetesen elemeztük a vetélytárs játékát. Van egy centerük, akit gyakran keresnek, az ő kikapcsolása fontos lesz. A legutóbbi két összecsapásunkon csapatként funkcionáltunk, és sikerült megvalósítanunk a szakmai stáb elképzeléseit. Ha hasonló mentalitással futballozunk a Gyöngyös ellen is, jó esélyünk van a három pont megszerzésére” – nyilatkozta Szabados István, aki visszaemlékezett a szeptemberi diadalra. „Azon a meccsen még nem léphettem pályára, mivel nem volt rendben az igazolásom. Ha emlékeim nem csalnak, nagyon hajtós bajnokit játszottunk a Gyöngyössel. 2-1-es állásnál emberhátrányba kerültünk, és tizenegyest kaptak a vendégek, de szerencsére Csúri Bence védett, ami fordulópontnak számított” – mondta a hálóőr.  

Az eltiltott Kiss Lászlóra még ezen a találkozón sem számíthat a DEAC, de szerencsére komolyabb sérülés nem nehezíti az alakulat életét.

A megye I-ben derbit láthatnak a Dóczy József utcai stadionba kilátogató szurkolók, ugyanis a DASE és a DEAC II. méri össze az erejét, a rangadó szombaton 18 órakor veszi a kezdetét. A DASE trénere, Kovács Miklós szerint a pillanatnyi forma dönthet, míg a DEAC második egyletét irányító Katona László úgy véli, futballünnep vár a játékosokra, hiszen a megye I-es futballisták nem gyakran bizonyíthatnak villanyfényes mérkőzésen. A két szakember további gondolatait itt olvashatják. 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-03-22 10:28:00

további cikkek a témában