Nem jött össze a bravúr

2019-04-14 20:33:00

Egyetemi együttesünk a listavezető Jászberény otthonában vendégeskedett. Sáfár László játékosai nem tudták borítani a papírformát, az aranyesélyes 4-0-ra verte a DEAC csapatát. Némi vigaszt jelent, hogy a megye I-es alakulataink győzedelmeskedtek a hétvégén.

Spitzmüller István úgy fogalmazott a jászberényi túra előtt, hogy talán a szezon legkeményebb meccse vár a DEAC-ra. Rutinos középpályásunk nem tévedett, hiszen az ellenfél remek formában várhatta a kezdő sípszót, az éllovas az előző nyolc fordulót hibátlan mérleggel zárta. Bíztunk benne, hogy csapatunk meg tudja törni a jászberényiek lendületét, de ez sajnos nem jött össze.

Már a meccs elején Szabados István bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy ne kerüljünk korán hátrányba. A 20. percben már kapusunk sem tudott segíteni, Sándor szabadrúgása után Svedyuk fejese kötött ki a DEAC kapujában. Tíz minutummal később Albert Ádám villantotta meg a lövőtechnikáját, a hazai futballista egy szabadrúgást váltott gólra kb. 23 méterről. Ludasi sérülése miatt ötperces hosszabbítással zárult az első félidő. A ráadásban még a jászberényiek házi gólkirálya, Farkas János is megvillant. A második félidő hajrájában végül Szemere Balázs állította be a 4-0-s végeredményt, Szemere Herczeg passza után vette be Szabados „ketrecét”. A Debreceni Egyetem alakulata jelenleg a nyolcadik pozíciót foglalja el a táblázaton. Sáfár László legénysége a következő fordulóban a szintén feljutásról álmodozó Szolnokot fogadja, ez a bajnoki sem ígérkezik sétagaloppnak.

Megye I-es egyleteink kitettek magukért a hétvégén. A DEAC II. a Berettyóújfalut 3-1-re múlta felül hazai környezetben. A DASE a Hajdúsámson otthonában zsebelte be a három pontot a 4-2-es diadalának köszönhetően. A zsinórban negyedik győzelmét arató DEAC II. a kilencedik, míg a DASE a tizennegyedik helyről várhatja a folytatást.  


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-04-14 20:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
Mindenből egy

Biró Ádám * 2018-08-13 13:11:00

Responsive image
Sikeres hétvégét zártak a labdarúgók

Biró Ádám * 2018-03-29 08:56:30