Újabb éremesélyes érkezik

Frissítés: 2019-05-03 16:58:32

A Debreceni Egyetem alakulata két hete a listavezető Szolnokkal csapott össze hazai környezetben, vasárnap délután pedig a szintén komoly terveket szövögető ESMTK vizitál az otthonunkban. A DEAC futballistái ősszel már meglepetést okoztak a fővárosiak ellen, reményeink szerint hasonló forgatókönyv lesz a hétvégén is.

Futballistáink a képzeletbeli dobogó harmadik fokán álló ESMTK csapatát látják vendégül vasárnap 17 órától a Dóczy József utcai stadionban. A fővárosiak az előző körben az Egertől kaptak ki 4-1-re, így távolabb kerültek a feljutástól. Sáfár László legénysége a múlt héten a DVTK II. menetelésének vetett véget a 2-1-es győzelmének köszönhetően. Csapatunk nem csupán a sikeres miskolci túra miatt várhatja bizakodva a hétvégi ütközetet, hiszen októberben Spitzmüller István góljával a DEAC 1-0-ra múlta felül Turi Zoltán tanítványait. Az ESMTK védelmének feltörése nagy kihívásnak ígérkezik, ugyanis az alakulat 25 forduló alatt csak 22 találatot kapott.

„Az ESMTK egy erős csapat, amelynek komoly céljai vannak a bajnokságban. Az őszi meccsen stabilan védekeztünk, és a hátsó alakzatunkat nem igazán tudták feltörni a fővárosiak. Nagy Zolit a 34. percben kiállította a játékvezető, ám ebből erőt tudtunk meríteni. Vasárnap is igyekszünk hátul stabilak maradni, a megszerzett labdákból pedig gyors kontrákat akarunk vezetni. Szeretném, ha kapott gól nélkül zárnánk a találkozót, így az egy pont már biztos lenne, de természetesen a győzelemre törekszünk" - nyilatkozta Katona Tamás, aki hozzátette, tisztában van vele, hogy a vetélytárs kapuját eddig kevés alkalommal vették be a pontvadászatban, ennek ellenére a DEAC támadásaiban van annyi kreativitás, amely elegendő lehet a gólszerzésre.

Katona szerint a Diósgyőr elleni összecsapáson olyan teljesítményt nyújtottak, amelyre bátran építhetnek a folytatásban.

„Alaposan felkészültünk a miskolciakból, így nem okoztak meglepetést nekünk. Riválisunk nem igazán tudott veszélyes helyzeteket kialakítani, ellenben mi a szélről belőtt labdáknak köszönhetően többször is helyzetbe kerültünk" - elevenítette fel a 2-1-es diadalt 23 éves játékosunk, aki ezúttal a védelem jobb oldalán kapott lehetőséget.

A megye I-ben a nyolcadik helyen tanyázó DEAC II. Derecskén vizitál, a meccs szombaton 16.30-kor kezdődik. A derecskei egylet hátránya csak két pont együttesünkkel szemben, így nagy harc várható. A 14. pozíciót birtokló DASE játékosaira igazi hatpontos ütközet vár vasárnap 16.30-tól, Kovács Miklós alakulata a tabellaszomszéd Hosszúpályit fogadja a Böszörmény úti campuson. A DASE győzelem esetén maga mögé utasítja ellenfelét.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-05-03 16:44:00

további cikkek a témában
Responsive image
Fájó vereség Tállyán

Biró Ádám * 2017-11-28 14:30:00