A végén jött a csattanó

2019-05-05 20:39:00

A Debreceni Egyetem csapata Spitzmüller István hajrában szerzett góljának köszönhetően 1-1-es döntetlent játszott a komoly terveket szövögető ESMTK ellen. Csapatkapitányunk szerint értékes ponttal gazdagodtunk.

A forduló előtt harmadik helyen tanyázó ESMTK vendégeskedett a Dóczy József utcai stadionban vasárnap délután. Jobban kezdték a fővárosiak a meccset, Szabados Istvánnak több bravúros védést is be kellett mutatnia. Sőt, Boda József fejesénél a kapufa segítette ki a csapatunkat. Az első félidő végén aztán a DEAC is adott életjeleket magáról: előbb Nagy Zoltán próbálkozott, majd Kerekes Krisztián perdítése ment a kapu mellé.

A második játékrész egy szakasza elég paprikásan alakult, a játékvezető sárgákkal igyekezett kézben tartani a meccset. A hajrá meglehetősen mozgalmasra sikeredett, hiszen Boda találatával a vendégek megszerezték a vezetést. Szerencsére együttesünk nem „írta alá” a vereséget, és Spitzmüller István fejesével pontot csent. Futballistáink a remi után őrzik a 9. helyüket, míg az ESMTK megelőzte a Jászberényt, és fellépett a dobogó második fokára.

„Sokat dolgoztunk a döntetlenért, az egy pontra rászolgáltunk. Nem kezdtük valami jól a meccset, az első félidő derekán vettük fel a ritmust. A gyengébb rajt kicsit fel is bosszantott, mivel tudtam, nem ez az igazi arca a csapatnak. Értékes ponttal gazdagodtunk, ugyanis az ellenfelünk a bajnoki címet célozta meg"- nyilatkozta csapatkapitányunk, Spitzmüller István.

Sáfár László vezetőedző a lefújás után a gárda fegyelmezettségére világított rá.

„Szervezetten futballoztunk, mindössze egy komolyabb kihagyásunk volt, ezt az ESMTK könyörtelenül büntette. A játékosok az egész mérkőzés alatt sokat dolgoztak ezért az eredményért"- összegzett a DEAC trénere.

Megye I-es egyleteink vereséggel zárták a hétvégi fordulót. A DEAC II. orra alá Sólyom Máté tört borsot, a derecskei játékos mesterhármassal vétette észre magát. A DASE alsóházi rangadót bukott a Hosszúpályi ellen, így még nehezebb helyzetbe sodródott.

Eredmények:

DEAC-ESMTK 1-1 (0-0)
gólszerző: Spitzmüller (93.), ill. Boda (91.)

Derecske-DEAC II. 3-0 (2-0)
gólszerző: Sólyom (25., 43., 63.)

DASE-Hosszúpályi  1-2 (0-1)
gólszerző: Molnár (54.) ill. Rostás (30.), Erdős (87.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-05-05 20:39:00

további cikkek a témában
Responsive image
Csúcsszezont értékelt a DEAC

Biró Ádám * 2017-07-20 12:59:17

Responsive image
Itthon tartottuk a három pontot az újonc ellen

Biró Ádám * 2019-03-17 21:41:00

Responsive image
Sokba kerültek a hibák

Biró Ádám * 2018-08-19 12:11:00