Vereség a kis Loki elleni edzőmeccsen

Frissítés: 2019-07-13 16:44:03

Lassan két hete folyik a felkészülés a DEAC NB III-as labdarúgócsapatánál, amely szombaton egy újabb fázisához ért. Ezen a napon ugyanis a DVSC II-vel mérkőztek meg Kondás Elemér tanítványai Pallagon.

Bár olykor gyülekeztek az esőfelhők a Debreceni Labdarúgó Akadémia pályái felett, a zivatarból nem kaptak a játékosok. A mérkőzésen egyik csapat sem kezdett jól, inkább csak az ellenfél megismerése volt a cél. Az első nagyobb kapura tartó lövés viszont a Debreceni Egyetem együtteséhez fűződik, a 17. percben Ibrahima Sidibe tesztelte a bal szélről egykori csapattársát, Szabados Istvánt. Nem sokkal később ismét Sidibe került a középpontba, aki a 25. minutumban állt a labda mögé egy kezezés után befújt büntetőnél. Szabados ugyan érezte az irányt, de a támadó kipókhálózta a jobb felső sarkot. A félidő végéhez közeledve a kis Loki egy fejessel tudott veszélyeztetni, de ezt követően akár a DEAC is gólt lőhetett volna. Egy szép Sándor Tamás indítás után a csereként beállt Bucz Bence balról jól adott középre az érkező Sidibének, aki végül a kapu fölé tüzelt.

A második félidőben Kondás Elemér a csapat nagy részét lecserélte és több próbajátékost is a pályára küldött, de játszott például a nemrég leigazolt Kertész Tamás és Mezei Balázs is. A DVSC II. gyorsan egyenlített Sármány Kristóf révén. Nem sokkal később a DEAC közel állt ahhoz, hogy ismét átvegye a vezetést, Kertész Tamás kapott a jobb oldalon egy remek indítást, ám Hrabina Alex jól jött ki és szögletre tudott menteni. Ezután ugyan helyenként előrukkolt a DEAC néhány mutatós támadással, de gólt nem tudott szerezni. A kis Loki pedig egyre jobban átvette az irányítás. A becserélt DEAC-kapusnak, Rácz Tamásnak még egy büntetőt is ki kellett fognia, de végül a DVSC II. nyomása góllá érett az utolsó percben, amikor is Tonhaizer Ferenc vette be a kaput. Így a kis Loki 2-1-re megnyerte a találkozót.

„Igyekeztem minden próbajátékon lévő labdarúgónak lehetőséget adni” – kezdte értékelését Kondás Elemér. – „Látszik, hogy a csapat egy része még nincs jó állapotban, de van még három hetünk a bajnoki rajtig. Viszont nagyon könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. Az első félidőben sokkal jobban tartottuk meg a felpasszolt labdákat és azokból több támadást tudtunk vezetni. A második játékrészben nem tudtuk megtartani a labdákat, nem tudtuk kicselezni az ellenfelet. Ennek ellenére azért volt pár szép helyzetünk és megmozdulásunk, amikre majd a későbbiekben alapozhatunk. Ezen a meccsen azonban nem az eredmény volt a lényeg, hanem hogy lássam ki az, aki akaraterőben, tudásban, ha jó állapotban van, akkor segítségünkre tud lenni.”

A próbajátékosokról később ad tájékoztatást a DEAC.

Fotó: Derencsényi István (archív)

DVSC II-DEAC 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Sármány, Tonhaizer, illetve Sidibe

DEAC összeállítás:

Első félidő: Tóth D. – Balogh K., Szabó K., Nagy Z., Lakatos K. (Bucz) – Patócs, Sándor T. (Ramos), Spitzmüller, Karikás – Sidibe, Bárány

Második félidő: Tóth D. (Rácz T.) – Mezei, Sipos, Fehér, Gafouroglu – Papp Cs., Ramos, Sütő, Bucz – Kertész, Angyal


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-07-13 16:40:33

további cikkek a témában
Responsive image
Lefékeznénk a lendületben lévő ellenfelet

Makranczi László * 2019-11-22 11:38:00

Responsive image
Újabb erősítés a DEAC labdarúgócsapatánál

Makranczi László * 2018-03-08 15:21:36