Első NB3-as meccsére készül a DEAC

2017-08-10 09:21:05

A megyei első osztály megnyerése, majd az ezt követő, Körmend elleni osztályozó után alig maradt ideje pihenőre a többségében egyetemistákra építő alakulatnak, hiszen július elején már edzést vezényelt a Sáfár László-Madar Csaba edzőpáros. Az előző évi sikercsapatból tizennégyen maradtak, akikhez tizenegy új játékos csatlakozott.

Az érkezők közül Nagy Zoltán neve csenghet legismerősebben a közönség számára, aki a DVSC-vel bajnokságokat nyert a közelmúltban. Rajta kívül több fiatal labdarúgó is érkezett a LOKI-tól: Balogh Krisztián, Mócsán Erik, Sütő Balázs, Bencze Donát, illetve a sérüléséből félépülő Sándor Bence. A Dabas-Gyón gárdájától tért vissza Illés Dávid, Karikás Krisztián és Nagy Attila, rajtuk kívül még a Nagyhalászból érkező, korábban már a DEAC-ban is bizonyító támadót, Nagy Dávidot, valamint a huszonöt esztendős Kovács Miklóst kell megemlíteni, aki a testvéregyesülettől, a DASE-tól igazolt át a friss feljutóhoz.

Az öthetes felkészülési időszakban harminchárom edzést vezényelt a rutinos kapusedzőt, Téglási Gábort is soraiban tudó szakmai stáb, és öt edzőmérkőzést is játszott az újjáalakult DEAC. Az első összecsapáson a tavaly még NB III-ban, idén már a megyében szereplő Hajdúböszörményi TE gárdáját győzték le Kincses Dánielék 5-0 arányban, majd a csoportrivális Füzesgyarmat otthonában szenvedtek 4-2-es vereséget. Néhány nappal később Nyírbátorban léptek pályára Simonkáék, ahol egy magas színvonalú mérkőzésen végül 2-1 arányban alul maradtak. Újabb három nap elteltével a DVSC első csapatából, valamint az U19-es korosztályból összeállított vegyes gárda ellen ért el 2-2-es döntetlent az egyetemista együttes. Az utolsó felkészülési meccset a Hajdúnánás elleni játszották, és mivel 5-0-ra nyertek hazai pályán, bizakodva tekintenek az augusztus 12-ei bajnoki rajt elé.

A szombaton 17.30-kor kezdődő találkozón az előző kiírás hetedik helyezettje, a Tállya KSE lesz a fekete-fehérek ellenfele, amely több NB I-et is megjárt labdarúgóval rendelkezik a feltörekvő fiatalok mellett, így remek csatára van kilátás már rögtön a bajnokság első fordulójában. A meccset hazai pályán, a Dóczy József utcai sporttelepen rendezik, a belépés ingyenes.

DEAC/Sajtóiroda


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: K. Alexandra
közzétéve: 2017-08-10 09:21:05

további cikkek a témában
Responsive image
Újabb bravúrra készülnek a futballistáink

K. Alexandra * 2018-10-05 15:14:00

Responsive image
A Loki fiataljai várnak a DEAC-ra

K. Alexandra * 2019-01-29 16:03:00