Álomrajtot vett a DEAC az NB III. tavaszi nyitányán

2018-03-11 12:04:07

Második félidei remek játékának köszönhetően, hátrányból felállva, teljesen megérdemelt 3-1-es győzelmet aratott a DEAC az ESMTK ellen az NB III Keleti csoportjának tizennyolcadik fordulójában. Sütő Balázs nagy napja volt ez, hiszen csereként beállva duplázott.

Szombat kora délután végre kezdetét vette a 2018-as esztendő nagypályás labdarúgóink számára. A télen jócskán megerősített DEAC-hoz az ősszel a tabellán második helyen végző ESMTK csapata látogatott. A debrecenieknek volt miért revansot venniük, hiszen az odavágón a pesterzsébetiek 7-1-es győzelmet arattak.

A két csapat összeállításában egyik oldalon sem volt meglepetés. A DEAC-nál a télen érkezők közül bekerült a kezdőcsapatba Louis Ramos, Máté Péter, Spitzmüller István és Nagy Róbert is. A mérkőzés első húsz perce döcögősen indult. Látszott mindkét együttesen, hogy fel kell még venniük a ritmust a tavaszi szezonra. Az ESMTK dominált, többet birtokolták a labdát. Komolyabb helyzetig ugyan nem jutottak, de Boda József révén többször kísérleteztek távoli átlövésekkel. A huszonkettedik percben kissé a semmiből, de gólra érett a pesterzsébetiek mezőnyfölénye. Nagy Zoltán a tizenhatoson belül kissé könnyelműen engedte maga elé az ellenfél támadóját, akit már csak szabálytalanul tudott megállítani. A játékvezető büntetőt ítélt, amit Boda József szó nélkül értékesített (0-1). A gólt követően is az ellenfélnek voltak helyzetei. Csúri Bencének kétszer is nagy bravúrt kellett bemutatnia, hogy meccsben tartsa csapatát. Szerencsére több gólt már nem tudott rúgni az ESMTK, így minimális előnnyel vonulhattak pihenőre a felek. Érdekesség, hogy az első játékrészben öt sárga lapot is kiosztott a bíró, miután igen magas hőfokon égett mindkét gárda. Ezt a párharcot 3-2-re a DEAC nyerte.

A félidei „fejmosás” után egy nagyon harapós DEAC futott ki a másodikfélidőre. Már a középkezdést követően magához ragadta a kezdeményezést Madar Csaba együttese, ami azonnal helyzetekben mutatkozott meg. Nem kellett sok idő hozzá, hogy meghozza az eredményét a támadó felfogás. Az ötvenkettedik percben Spitzmüller Istvántól induló akció végén egy lecsorgó labdát a Louis Ramost csereként váltó Sütő Balázs vágott a léc alá, ezzel kiegyenlítve az eredményt (1-1). A gól meghozta a DEAC étvágyát, és újabb helyzetek következtek. Nagy Róbert a bal oldalon remekül futott el, és beadás helyett a lövést választotta. Lövése a keresztlécen csattant, centimétereken múlt, hogy, már ne a debreceniek vezessenek. A hatvanadik perctől kisebb hullámvölgybe került a találkozó, hiszen komoly helyzetet egyik fél sem tudott kialakítani. Zömében a mezőny kellős közepén zajlott a játék, és kisebb állóháború alakult ki. A mérleg nyelve egyik oldalra sem billent, de érződött, hogy a DEAC játékában bármikor benne lehet a gól. Így is lett! A hetvenharmadik percben egy szögletet követően Nagy Dávid egészen elképesztően robbant be az ötösön belülre, ahonnan mellel (!) juttatta a labdát a hálóba (2-1). Megfordította a mérkőzést a DEAC! Az ESMTK-nak támadnia kellett, hogy legalább egy pontot megszerezzen Debrecenben. Cserélt mind a két oldal, így friss játékosokkal vághattak neki az utolsó tíz percnek. Csúrinak egy közeli fejest kellett bravúrra hárítania, majd Máté Péter fejelt ki egy veszélyesnek tűnő beadást. A slusszpoén a nyolcvannyolcadik percben jött, miután Sütő Balázs kísértetiesen hasonló szituációból, de kicsit más szögből ismét nagy gólt ragasztott tizenhárom méterről a kapuba (3-1). Ezzel eldőlt a mérkőzés! Az utolsó percekben minden frusztráltság kijött a vendégeken, ami Mészáros László kiállításában csúcsosodott ki. A kilencvenedik perc után már nem történt lényeges esemény, így a DEAC 3-1-es teljesen megérdemelt győzelmet aratott a tabella második helyezettje ellen, és máris elmozdult a kieső zónából.

Madar Csaba:

„Megérdemelt győzelem volt ez, hiszen kevésszer volt veszélyben mind a két kapu, de akarásban fölülmúltuk az ellenfelünket. Az elején kissé megilletődötten játszottunk, de a második félidőben felpörgött a játék, és úgy érzem, hogy sikerült azokat a dolgokat megmutatni, amiket a felkészülés alatt próbáltunk gyakorolni. A mai mérkőzés egy alap lehet a jövőre nézve, és azon vagyunk, hogy minél jobban szerepeljünk hétről-hétre.”

NB III. Keleti csoport 18. forduló

DEAC – ESMTK 3-1

Gólok: Sütő Balázs 2x, Nagy Dávid ill.: Boda József

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/18/1247362.html

 

Kövess minket facebookon: www.fb.com/ DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai Klub

Fotók: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-11 12:04:07

további cikkek a témában