Fontos és megérdemelt győzelem Tiszafüred ellen

2018-03-28 15:16:21

Nem túl látványos mérkőzésen, Katona Tamás és Kincses Dániel góljaival 2-0-ra győzte le a DEAC a Tiszafüredi VSE együttesét az NB III szombati játéknapján. A debreceniek többet tettek a győzelemért, és teljesen megérdemelten tartották itthon a három pontot.

Szombat délután hibátlan körülmények és remek időjárás fogadta a csapatokat az Egyetemi sporttelepen. A hétközi hótakarítás megtette a hatását, hiszen a pálya kiváló állapotban várta a futballistákat. A közel kétszázötven néző előtt lejátszott mérkőzés inkább férfias, mintsem látványos csatát hozott. A rengeteg sérüléssel tarkított összecsapáson kevésszer forgott veszélyben mindkét kapu. Egy igazi brusztolós, hajtós mérkőzés volt, amelyen a jobb csapat tudta érvényesíteni az akaratát. Az első félidő nem indult magas iramban, mindkét fél a biztonsági játékra törekedett. Egy-egy szélről való beadás jelentett veszélyt a füredi kapura Karikás Krisztián révén.  Az idő múlásával a mezőnyben ellenfele fölé kerekedett a DEAC, és átvette az irányítást. A huszonkettedik percben egy szögletvariációt követően Máté Péter csúsztatta meg a labdát a lecsorgót pedig Katona Tamás kotorta be közvetlen közelről a kapuba (1-0). A gól jót tett a találkozónak, a Tiszafüred is feljebb kapcsolt. Főleg Pesti Zoltán révén tudtak veszélyt jelenteni Csúri Bence kapujára, de komoly lehetőségük nem akadt. Balogh Krisztián lábában a harminchatodik percben benne maradt egy gól, miután teljesen szabadon lépett ki a védők közül, azonban a befejezés túl körülményesre sikeredett. Balogh egyébként a mezőny egyik legjobbja volt, nagy kár, hogy a félidőben sérülés miatt le kellett őt cserélnie Sáfár Lászlónak. Az első játékrészt Vékei Nándor zárhatta volna góllal azután, hogy a füredi védőket csúnyán felültette a körhintára, de a lövését az utolsó pillanatban blokkolni tudták.

A második félidőre sem változott a játék képe. Szorgosan dolgozott mindkét gárda a mezőnyben. Rengeteget állt a játék kisebb és nagyobb sérülések miatt is. Nagy Róbert kétszer is a leshatárról ugrott ki, de mindkétszer lefújta a játékvezető. A füredieknek főleg szögletekből, és beívelésekből akadtak helyzetecskéik. A csereként beálló Sütő Balázs a tizenhatoson belülről éles szögből lőhetett kapura, azonban lövését Szalánczi Zoltán hárítani tudta. A helyzetei megvoltak a DEAC-nak, viszont igazán nem kényszerült ma rá a csapat, hogy lehengerlő támadójátékot produkáljon. A hetvenedik percben Louis Ramost Kincses Dániel váltotta, aki hosszú sérülést követően góllal térhetett vissza. Remekül ugratták ki a félpályánál, ahonnan egészen a kapuig roboghatott, és ha már ott volt, nem hibázott. Szépen rúgta el a kapus mellett a labdát (2-0). Az utolsó negyedórában egy szögletet követően Csúri Bencének egy nagyobb bravúrt kellett bemutatnia, de a Tiszafüred nem tudott sebességet váltani, így maradt a 2-0-s végeredmény.

Összességében megérdemelt hazai siker született egy olyan mérkőzésen, ahol igazi csapatként nyert a DEAC. A hétközi hólapátolás és a Tiszafüred elleni teljesítmény is nagy munka volt. Ahogyan Vörösmarty Mihály is írta: „Ez jó mulatság, férfi munka volt”. A DEAC győzelmének köszönhetően feljött a tabella tizenegyedik helyére, és reméljük, hogy a forduló többi eredményétől függően ott is marad. Eddig a DEAC tavasszal még veretlen, három mérkőzésen hét pontot gyűjtöttek be az egyetemisták. Jövő héten Salgótarjánba látogatnak Máté Péterék, ahol minden bizonnyal tovább folytathatják jó tavaszi sorozatukat.

Sáfár László, és Katona Tamás is elégedetten értékelte a győzelmet

Sáfár László: „Minden poszton fölülmúltuk ellenfelünket összességében. Az ellenfél kapusának több bravúrt is be kellett mutatnia, míg a Csúri Bencének szerencsére csak a mérkőzés végén akadt komolyabb dolga. Elégedett vagyok az eredménnyel, és újabb lépést tettünk a célunk megvalósítása felé.”

Katona Tamás: „Fontos győzelemnek tartom a mait, hiszen egy közvetlen riválist sikerült megvernünk. Jövő héten Salgótarjánban is esély mutatkozik arra, hogy három pontot szerezzünk, így ezt a két hetet hat ponttal zárhatjuk majd. Ezen a meccsen inkább jól küzdöttünk, mint játszottunk, bár a második félidőben már a játékunk is alakult. Egy kicsit megzavart, hogy sokszor sokat állt a játék, de ez egy ilyen meccs volt.”

NB III. Keleti csoport 20. forduló

DEAC-Tiszafüredi VSE 2-0

Gólok: Katona 22’, Kincses 76’

A mérkőzés jegyzőkönyve elérhető az MLSZ Adatbankon:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/20/1247376.html

A mérkőzésről készült képek facebook oldalunkon érhetőek el: 

https://www.facebook.com/pg/CSAKADEAC/photos/?tab=album&album_id=1700578776702667


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Móré Bendegúz
közzétéve: 2018-03-28 15:16:21

további cikkek a témában
Responsive image
Motivációt merít a válogatott meghívóból

Móré Bendegúz * 2019-01-23 19:02:00

Responsive image
Folytathatjuk a jó sorozatunkat

Móré Bendegúz * 2019-05-17 12:33:00

Responsive image
Álomból rémálom: DEAC-Balassagyarmat VSE 1-2

Móré Bendegúz * 2018-04-08 09:57:19