Hétközi mérkőzés vár a DEAC-ra

Frissítés: 2018-04-02 18:11:56

Szerdán délután 16 órától pótolják az NB III. tizenhetedik fordulójából elmaradt DEAC-Füzesgyarmati SK bajnoki mérkőzést. Mindkét együttes huszonegy ponttal áll a tabellán, így ismét egy „hatpontos” meccs vár Madar Csabáékra.

Keresve sem találhatnánk jobb levezető programot a Húsvét után, mint a szerdai DEAC-Füzesgyarmati SK NB III-as találkozót. Két olyan gárda fog egymásnak feszülni április negyedik napján, akiknek a biztos bent maradás a céljuk a bajnokságban. A tél folyamán mind a debreceniek, mind pedig a gyarmatiak megerősítették kereteiket. A DEAC eddigi találkozóin már látható is volt a különbség, hiszen az eddig lejátszott három mérkőzésükön hét pontot szereztek. Legyőzték az ESMTK-t és a Tiszafüredet, illetve Gyöngyösön ikszeltek Csank Jánosék ellen. Boros Tibor együttese alaposan megszenvedte a télies márciust, hiszen három találkozójuk is elmaradt már a játékra alkalmatlan pályák miatt. Eddig két bajnokit tudtak lejátszani, Putnokon 3-2-es vereséget szenvedtek, míg Nyírbátorban 2-1-es győzelmet arattak. Jelenleg egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a tizedik helyet foglalják el a tabellán, és csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a DEAC-ot, akik tizennyolc meccsen szintén huszonegy pontot „Sáfárkodtak” össze. A két szomszédvár őszi találkozóján a DEAC idegenben 3-2-re tudott nyerni, ahol röpke tizenhárom perc elég volt  ahhoz, hogy az egyetemisták eldöntsék a három pont sorsát. Érdekesség, hogy a húsvéti időszakot mindkét csapat „pihenéssel” tölthette. A DEAC a Salgótarján ellen lépett volna pályára, de őket az előző héten véglegesen kizárták a bajnokságból, míg a Füzesgyarmat hazai mérkőzése maradt el a Gyöngyös ellen, miután a Lázár Gyula Városi Sporttelep gyepszőnyege alkalmatlan volt a játékra. A fekete-fehérek amellett, hogy nem léptek pályára a hétvégén az előző fordulóban ötödik sárgáját begyűjtő Katona Tamás és Nagy Zoltán eltiltása is a Füzesgyarmat ellen tolódott át. Az ő pótlásuk pedig kulcsfontosságú lesz a győzelmet illetően szerda délután.

Kép: Papp Attila

Szerdán egy nagyon kiélezett mérkőzésre van tehát kilátás, ahol nüanszok dönthetnek valamelyik fél javára. A főszereplők taktikus csatát várnak és nehéz mérkőzésre számítanak. Madar Csabát és Kincses Dánielt kérdeztük a szerdai összecsapás előtt.

Madar Csaba: "Küzdelmes mérkőzés lesz. Ha okosan, taktikusan tudunk játszani akkor sikerül itthon tartani a három pontot. Sajnos a Salgótarján visszalépése miatt két játékosunk öt sárga lapja miatt nem tud játszani (Katona Tamás, Nagy Zoltán). Szerdán és szombaton is pályára lépünk, de úgy gondolom, hogy nem lesznek nehézségeink emiatt."

Kincses Dániel: "A Füzesgyarmat az őszhöz képest talán még stabilabb, összeszedettebb lett, és ahogy halljuk az információkat a téli felkészülésük is jól sikerülhetett, mert nagyon jól bírják fizikailag a meccseket, így az erőnlétükkel biztos nincs gond. Ami minket illet, mi is erősödtünk a télen és szerencsére jól indult a tavaszi szezon. A kilenc pontból hetetet sikerült megszereznünk, hol jó játékkal, hol fortuna is besegített picit, de az elszántság és küzdeni akarás volt a kulcs az előző meccseken. Előreláthatóan hasonló meccsre számítok, mint tavaly augusztusban, küzdelmes, parázs csata lesz, már csak ha abból indulunk ki, hogy nagyon közel van a két csapat a tabellán. Inkább "taktikus" mint "nyílt sisakos" küzdelemre számítok az elején, utána viszont változhat a forgatókönyv, ugyanis az egy pont egyik csapatnak sem jó. Katona Tomi és Nagy Zoli sajnos kipontozódott, így őket kell majd pótolnunk szerdán, ami remélhetőleg sikerülni fog és itthon tartjuk majd a három pontot!"

NB III. Keleti csoport 17. forduló pótlás

DEAC-Füzesgyarmati SK

Kezdőrúgás: 16.00

Helyszín: Dóczy József utcai Egyetemi Sporttelep

A mérkőzésre a belépés díjtalan! További információkért és a Tar Pizzéria nyereményjátékáért keressék a DEAC hivatalos facebook oldalát: www.fb.com/csakadeac

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Móré Bendegúz
közzétéve: 2018-04-02 18:06:44

további cikkek a témában
Responsive image
Búcsúzni csak szépen

Móré Bendegúz * 2017-11-10 14:01:02

Responsive image
Cigándra látogat a DEAC

Móré Bendegúz * 2017-10-06 09:00:00

Responsive image
Labdarúgó körkép

Móré Bendegúz * 2018-04-12 16:03:07