Nem a mi napunk volt: DEAC-Füzesgyarmati SK 0-4

Frissítés: 2018-04-05 11:48:09

Szerdán délután az NB III. Keleti csoportjának tizenhetedik fordulójából elmaradt DEAC-Füzesgyarmati SK bajnoki mérkőzést pótolták Debrecenben. A tavasszal eddig veretlen DEAC most nem tudta hozni hazai formáját, amit a gyamratiak főként pontrúgásokból könyörtelenül kihasználtak.

Ezt a találkozót március harmadikán kellett volna lejátszani, akkor azonban a télies időjárás nem tette lehetővé, hogy mérkőzést rendezzenek Debrecenben. Egy hónap elteltével már hibátlan körülmények várták a csapatokat és minden adott volt, hogy a DEAC tovább folytassa eddigi veretlen szériáját. Noha, Katona Tamás és Nagy Zoltán is hiányzott eltiltás miatt, így is reménykedhettek az egyetemisták abban, hogy otthon tudják tartani a három pontot. A gyarmatiak tavasszal csupán két mérkőzésen tudtak pályára lépni, miután a hazai pályájuk még mindig szenvedi a télies tavasz következményeit. A két gárda azonos pontszámmal várta a találkozót, így ismét egy „hatpontos” csata elé néztek Máté Péterék.

Már az összefoglaló elején le kell szögezni, hogy Boros Tiborék remek taktikát választottak a DEAC elleni összecsapásra. A hazaiaknál a két hiányzó miatt alaposan fel kellett forgatni a kezdő tizenegyet, ami jócskán megmutatkozott a mérkőzés összképén. Az első félidőben hullámzó volt a játék képe. A harmadik percben könnyedén vezetést szerezhetett volna a Füzesgyarmat, de ekkor még szerencséje volt a DEAC-nak, ugyanis a tizenhatoson belüli kavarodást nem tudta kihasználni Styecz Milán. A hazaiak nem nagyon jutottak el a vendégek kapujáig. Egy-egy beadás és szöglet jelentett minimális veszélyt Fildan kapujára. A huszonharmadik percben góllá érett a Füzesgyarmat mezőnyfölénye. Egy szögletet követően a labdát egy narancsmezes tudta megcsúsztatni, ami a kapufáról a hosszún helyezkedő Vincze elé került, aki a nagy kavarodásban bekotorta a hálóba a labdát. Csúri Bence tehetetlen volt (0-1). A gól jót tett a meccsnek, viszont így sem sziporkáztak a támadók egyik oldalon sem. Sütő Balázsnak és Spitzmüller Istvánnak akadt átlövésből helyzete, ezek azonban elkerülték a kaput. Sajnos a Füzesgyarmat növelni tudta előnyét még az első játékrészben. Styecz Milánt indították hosszan a jobb szélen, aki lebirkózta Kovács Miklóst és tizenöt méterről elemi erővel ragasztotta a labdát a rövid felső sarokba (0-2). Sütő szépíthetett volna a félidő végén egy jobboldali beadást követően, lövését a gyarmat hálóőre bravúrral hárította. Pihenni két gólos hátrányban vonulhattak a debreceniek és érződött, hogy a második játékrészre ennél több kell, ha legalább egy pontot meg szeretnének menteni.

A második játékrészre sem fogyott el Villand Róberték lendülete. A DEAC nem tudott ritmust váltani, de ehhez kellett az is, hogy a Füzesgyarmat mezőnyben remekül kontrollálja a mérkőzést. Sorra érkeztek a gyarmati helyzetek és beadások. Sáfár mester 0-2-nél harcba küldte Nagy Dávidot és Csörgő Krisztiánt is, de a támadójátékunkba ez sem hozott változást. A hatvanadik percben ismét egy szöglet következett, amiből ismét gólt szerzett a vendég együttes. Ezúttal, Raducu Sorin elé pattant a lecsorgó, amit hét méterről vágott a kapuba (0-3). A harmadik gól végleg eldöntötte a találkozó sorsát, a debreceniek pedig összeestek. Gólra, gólt lőtt a Füzesgyarmat. A változatosság kedvéért egy újabb szöglet következett a hatvanötödik percben, csak most a másik oldalról. A koreográfia nem változott. Beadás, csúsztatás, lepattanó, gól. A hosszún Vincze ólálkodott, aki teljesen üresen lőhette be saját maga második, csapata negyedik gólját a kapuba (0-4). Az utolsó húsz percre sem vett vissza Boros Tibor gárdája, de újabb gólokat már nem tudtak szerezni. Pataki büntetőjét a hajrában Csúri Bence bravúrral hárította, illetve szintén Pataki lövésénél jó helyen volt a debreceni kapufa. Újabb gólok már nem születtek, így maradt a 4-0-s végeredmény a Füzesgyamrati SK javára. Összességében abszolút megérdemelt győzelmet aratott a Gyarmat Debrecenben, akik remekül használták ki a védelmi megingásait a DEAC-nak. Az eredménynek köszönhetően a Füzesgyarmat eltávolodott a kieső zónától, míg a DEAC maradt a tizenegyedik pozícióban. A mezőny negyedik és utolsó előtti helyezettje között (Balassagyarmat VSE), csupán nyolc pont a különbség. Ennek tükrében egy-két győzelemmel bárki nagyot lépdelhet fel és le a tabellán. A DEAC-nál nincs idő búslakodni a vereséget követőzen, hiszen szombaton egy újabb kulcsfontosságú mérkőzés vár Louis Ramosékra, amikor a Balassagyarmat VSE látogat Debrecenbe.

A főszereplők szemével

Spitzmüller István (DEAC): "Így közvetlenül a mérkőzés után nem sok jót tudok mondani. Az történt, amit beszéltünk, hogy pontrúgásokból lesznek veszélyesek és hátul próbálnak zártak lenni. A pontrúgásoknál nagyokat hibáztunk. Ezeket pénteken biztosan részletesen meg fogjuk beszélni, hogy ki hol és miben hibázott. Úgy gondolom, hogy a két gól után lehetett volna még esélyünk visszajönni a mérkőzésbe, de rosszul reagáltuk le a helyzeteinket. Három null után nekik már minden „sült”, nekünk pedig semmi. Lélektani fölényben voltak, ez is az oka a második félidei teljesítménynek. Jó szériában voltunk, most kaptunk egy  elég nagy pofont, ami remélem, hogy szezon végéig már nem fordul elő és akkor nem lesz baj. Most szombaton újra fel kell venni a mezt és a futball cipőt és meg kell mutatnunk, hogy igenis férfiak vagyunk és nyerni kell!”

Boros Tibor (Füzesgyarmati SK): „Elmondtam több helyen is a mérkőzés előtt, hogy van egy elméletem, ami alapján a mögöttünk lévő csapatok ellen reagáló futballt fogunk játszani. Várjuk az ő hibájukat, ha pedig tudnak fogást találni rajtunk akkor megérdemlik. Ez a mérkőzés abba a kategóriába tartozott, ahol nem kockáztattunk. Csak a pontrúgásokra és a kontrákra készültünk. Nem felállt védelem ellen kellett játszanunk, így számunkra kedvezően alakult a taktikai párharc.”

Sáfár László (DEAC): "Nem erre számítottunk. Fura mérkőzés volt, kaptunk négy gólt. Három pontrúgás után, nem extra figurákból. Minden gólt második labdából kaptuk, ugyanaz volt a hiba forrása minden gólnál. Három null után voltak lehetőségeink, ami abból adódott, hogy próbáltunk változtatni. Ezen már változtatni nem tudunk, legfeljebb, amikor legközelebb összeállítjuk a kezdőcsapatot majd egy-két emberhez másként kell nyúlnunk. Hétvégén egy olyan csapattal játszunk, akik egy ponttal kevesebbet szereztek, mint mi, óvatosnak kell lenni a tabellán elfoglalt pozíciókkal. Remélem, hogy hétvégén tudunk javítani és pozitívan jövünk ki ebből a vereségből!”

NB III. Keleti csoport 17. forduló

Debreceni EAC–Füzesgyarmati SK 0–4 (0–2)
Debrecen, 250 néző. Vezette: Valu Tibor (Berényi Ákos, Pipicz Norbert).
DebrecenI EAC: Csúri – Karikás, Ramos, Máté, Kovács M. – Sütő (Csörgő, 61.), Spitzmüller – Kincses (Sós, 72.), Vékei (Nagy D., 61.), Balogh K. – Nagy R. Edző: Sáfár László.
Füzesgyarmati SK: Fildan – Vincze, Raducu, Nagy T. (Hajdu, 85.), Varga M. – Villand – Styecz (Bajnók, 77.), Sipos, Pataki – Urbán, Popescu (Zádori S., 31.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Vincze (23., 65.), Styecz (33.), Raducu (60.).

 

Következő mérkőzés: DEAC-Balassagyarmat VSE 2018.04.07. 16.00, Debrecen, Dóczy József utcai Egyetemi Sporttelep. Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/354927728346982/ 

Képek: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Móré Bendegúz
közzétéve: 2018-04-05 11:27:01

további cikkek a témában
Responsive image
Diósgyőrben a DEAC, véget érnek a bajnokságok

Móré Bendegúz * 2017-11-17 19:00:00

Responsive image
NB I-es erősítés a DEAC labdarúgócsapatánál

Móré Bendegúz * 2018-02-23 08:53:08

Responsive image
DASE U-14: Bajnoki cím után irány az NB II

Móré Bendegúz * 2018-05-26 13:10:24