Hagyományt teremtene a DEAC MINI Kupa

Frissítés: 2018-04-10 16:00:43

A mögöttünk hagyott hétvégén első ízben került megrendezésre a DEAC MINI KUPA utánpótlás torna. Szombaton az U8-as, míg vasárnap az U9-es korosztályok mérhették össze tudásukat az Agrártudományi Centrum műfüves pályáin.

Szombaton négy, vasárnap hat csapat részvételével zajlott a torna, amelyre Nyíregyházáról, Hajdúnánásról és Mikepércsről is érkeztek egyesületek. Az U8-as korosztályban a DEAC mellett a város két meghatározó utánpótlás bázisával rendelkező együttes a DSI és a LOKI FOCISULI szállt versenybe. Negyedikként a nyíregyházi Bozsik Akadémia labdarúgói tették teljessé a tornát. A négy együttes körmérkőzéseket játszott, amely után kialakult egy erősorrend. Ezt követően az első két helyezett döntőt, a harmadik negyedik bronzmérkőzést játszhatott. A majdnem három órás rendezvényen végül a Loki Focisuli végzett az első helyen, akik a fináléban a Bozsik Akadémiát győzték le. A megosztott harmadik helyen a DEAC és a DSI végzett.

Kép:DEAC U8

Az U9-es korcsoportban hat együttes indult az első DEAC Mini Kupán. A négy debreceni: DSI, DSC, Loki Focisuli, DEAC mellé csatlakozott a Hajdúnánási Focisuli, a Mikepércsi FK. A szervezők két hármas csoportba osztották a csapatokat, ahonnan az első két helyezett az elődöntőbe került, míg az utolsók az ötödik-hatodik helyért játszhattak helyosztót. Minden mérkőzés nagy csatákat hozott. A döntő és a bronzmérkőzés is büntetőkkel dőlt el. A harmadik helyért a hazai DEAC a DSI-t győzte le, míg a döntőben a Hajdúnánás a Loki Focisulinál volt jobb büntetőket követően.  Az ötödik-hatodik helyen megosztva végzett a DSC és a Mikepércsi FK.

Kép:DEAC U9

Rengeteg gól és sok szép megmozdulás jellemezte mindkét napot, ahol mindenki jól érezte magát. Külön öröm, hogy nagyon sok szülő és érdeklődő látogatott ki az Agrárra a hétvége folyamán. A szervezők remélik, hogy hagyományt tudnak teremteni és a közeljövőben egyre több csapat részvételével rendezik majd meg a DEAC Mini Kupát.

Móré Bendegúz (DEAC U8 edző, szervező):

„Reményeink szerint hagyományt teremtünk és a jövőben máskor is megrendezzük majd a tornát. Szuper két nap volt. Azt gondolom, hogy mindenki jól érezte magát. Itt a DEAC-nál nagyon fontosnak tartjuk az utánpótlás nevelést, hiszen a klub filozófiájának alapját képezi az utánpótlás. Erre épül minden, így a jövőben még többet szeretnénk tenni ennek érdekében. Ezt a tornát is ezért hívtuk életre. Biztosíthatok mindenkit, hogy nem ez volt az utolsó ilyen DEAC kupa. Úgy gondolom, hogy minél több ilyen eseményt kell rendezni városi szinten, mert remek lehetőség ez a gyerekek számára, hogy szervezett körülmények között futballozhassanak.

Köszönjük minden csapatnak a részvételt, nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek az első DEAC-os mini kupára. Külön köszönet Oláh Jánosnak, aki nélkül nem jött volna létre a torna, illetve Molnár Bálintnak, aki szintén szervezőként vett részt a lebonyolításban.„

Amellett, hogy szervezett keretek között focizhattak a gyerekek, remek lehetőség volt ez a csapatok számára, hogy felkészüljenek a X. Garamvölgyi Lajos kupára, amelyet a DSI az elkövetkezendő két hétben szervez meg az Oláh Gábor utcai stadionban.

Kép:Eredményhirdetés

Az I. DEAC Mini Kupa végeredményei

U8

1.Loki Focisuli

2.Bozsik Akadémia Nyíregyháza

3-3. DSC, DEAC

U9

1.Hajdúnánási Focisuli

2.Loki Focisuli

3.DEAC

4.DSI

5-5. DSC, Mikepércsi FK


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Móré Bendegúz
közzétéve: 2018-04-10 15:50:21

további cikkek a témában
Responsive image
Fájó vereség Tállyán

Móré Bendegúz * 2017-11-28 14:30:00

Responsive image
Fontos és megérdemelt győzelem Tiszafüred ellen

Móré Bendegúz * 2018-03-28 15:16:21