Sima vereség Putnokon

Frissítés: 2018-04-29 15:05:15

NB III-as együttesünk 3-0-s vereséget szenvedett a Putnok otthonában szombat délután. A sérülésekkel tizedelt DEAC az első félidőben jól tartotta magát, azonban a második játékrészben már nem volt ellenszerük Katona Bencéék ellen.

Több alapembere hiányában volt kénytelen elutazni a DEAC Putnokra az NB III. Keleti csoportjának huszonötödik fordulójában. A sérültek listáját erősíti Máté Péter és Spitzmüller István is, akiknek hiánya alaposan megérződött a debreceniek játékán. A hiányzók ellenére is bizakodva lépett pályára a DEAC, hiszen két héttel ezelőtt hasonló körülmények között a Tiszaújvárost sikerült legyőzni idegenben.  Az elmúlt időszakban felújított Várady Béla Sportközpontban hibátlan körülmények fogadták a csapatokat a nyárias időjárásban. Ahogyan azt várni lehetett a vendég DEAC a kontratámadásokra rendezkedett be, így átadta a területet a hazaiaknak. A Putnok már az első perctől kezdve dominált és helyzeteket alakított ki. Az első félidőben többször forgott veszélyben Csúri Bence kapuja, azonban gólt nem tudtak szerezni a hazaiak. Az egyetemisták főleg szögletekből és szabadrúgásokból voltak minimálisan veszélyesek, azonban nem sikerült úgy megjátszaniuk Sidibét, hogy az gólt is eredményezzen. Erős putnoki mezőnyfölényben sem született gól az első játékrészben, így 0-0-s döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész DEAC dominanciával kezdődött, azonban ez csak két percig tartott. Az első Putnok támadást követően Mócsán Erik öngóljának köszönhetően előnybe kerültek a hazaiak. Sajnos itt a szerencse sem állt a fekete-fehérek oldalán, hiszen egy beadást követően Mócsán annyira rosszul előzte meg a fejelni igyekvő csatárt, hogy a labda Csúri feje fölött a kapuba hullott (1-0). A DEAC továbbra is a kontrákban bízott és egy-egy kósza pontrúgási lehetőségben. Sajnos a Putnok mezőnyfölénye állandósult és az ötvenkilencedik percben érkezett az újabb gól. Egy szögletet követően a hosszú kapufánál menetrendszerűen érkezett Gál Szabolcs, aki üresen fejelhetett a jobb felsőbe (2-0). (Bosszantó, hiszen a tavasszal már nem ez az első hasonló gól, amit a DEAC egy szögletet követően kap. – a szerk.) A második gól el is döntötte az érdemi kérdéseket, így már csak az volt a kérdés, hogy a hátralévő szűk fél órában születik-e újabb putnoki találat. A helyzeteik meg voltak, de Csúri Bence többször is bravúrral tudott hárítani. A DEAC támadási kísérletei hamar szárba szökkentek, így egy reményt adó gólig sem tudtak eljutni Nagy Róberték. A kegyelemdöfést az a Katona Bence adta meg, aki a debreceni mérkőzésen mesterhármast szerzett. A nyolcvannyolcadik percben egy beadást követően fel sem kellett ugrania, úgy fejelhetett gólt a DEAC-nak Katona, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt. A mérkőzés összeképe alapján teljesen megérdemelt Putnok győzelem született szombat délután. A DEAC nem tudta átlépni saját árnyékát, és a hiányzókat sem sikerült úgy pótolnia, hogy minimális esély mutatkozzon a pontszerzésre. A Putnok győzelmével megerősített pozícióját a tabella harmadik helyén, míg a DEAC maradt a tizenkettedik helyen, miután a forduló kiesési rangadóján a Balassagyarmat és a Tiszafüred 1-1-es döntetlent játszott.

Sütő Balázs érthetően csalódottan értékel a mérkőzést követően:

„Kevés helyzetünk volt, így nem is tudtunk igazán gondot okozni a Putnoknak. Tudtuk jól, hogy nem mi fogunk dominálni, de ettől egy kicsit többet vártunk. Az elmúlt két hét nem úgy sikerült, ahogyan azt szerettük volna, de hazai pályán Nyírbátor ellen muszáj lesz javítanunk, hogy elérjük a céljainkat. Remélhetőleg a sérült játékosok mihamarabb tudnak csatlakozni a kerethez, és akkor újabb pontokat gyűjthetünk.”

A DEAC szemszögéből nézve nem ez volt az a találkozó, ahol feltétlenül pontokat kellett szerezni. Jövő héten a Nyírbátor vendégeskedik Debrecenben, akiket hazai környezetben le kell győzni ahhoz, hogy végleg bebiztosíthassa a bent maradást a DEAC. Öt fordulóval a bajnokság vége előtt a Tiszafüred áll az utolsó helyen huszonegy ponttal, míg a Balassagyarmat, a Tállya és a DEAC huszonnégy ponttal várják a jövő heti folytatást. A DEAC sorsolása nem egyszerű, hiszen a jövő szombati Nyírbátor elleni hazai mérkőzésen kívül még utaznak a bajnoki cím legfőbb esélyeséhez a Monorhoz és a tavasszal jó formába lendülő Jászberényhez. Hazai pályán a bátoron kívül pedig fogadják a DVTK II. és az MTK II. csapatait. Egy biztos! Izgalmas véghajrá elé nézünk, de az egyetemisták sorsa a saját kezükben van!

A mérkőzés jegyzőkönyve elérhető az MLSZ Adatbankjában: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/25/1247416.html 

Kép forrása: www.putnokfc.hu 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Móré Bendegúz
közzétéve: 2018-04-29 15:03:30

további cikkek a témában
Responsive image
Katonás putnoki győzelem Debrecenben

Móré Bendegúz * 2017-10-16 14:00:00

Responsive image
Dér István:Maradt bennem hiányérzet

Móré Bendegúz * 2018-07-06 15:31:55