Fontos mérkőzés vár a DEAC-ra a Nyírbátor ellen

2018-05-04 15:13:19

Szombaton az NB III. Keleti csoportjának huszonhatodik fordulójában a Nyírbátori FC lesz a DEAC ellenfele. Rettentően fontos mérkőzés vár Vékei Nándorékra, hiszen a bennmaradás kiharcolásához muszáj itthon tartani a három bajnoki pontot.

Két meccses nyeretlenségi szériáját törné meg szombat délután a DEAC a Nyírbátor ellen. Az elmúlt két forduló nem úgy sikerült, ahogyan azt tervezték Sáfár Lászlóék, így ismét nagyon közel kerültek a kieső pozíciókhoz. Jelenleg huszonnégy ponttal a tabella tizenkettedik helyén várják a bajnokság hajráját, viszont a Tállya és a Balassagyarmat is ugyanennyi egységgel rendelkezik. Egy esetleges szombati győzelemmel sem lélegezhetne fel teljes mértékben a DEAC, de jó alapot adhatna a Nyírbátor legyőzése az utolsó négy fordulóra. Az ősszel a bátoriak 3-1-re tudták legyőzni a debrecenieket, igaz akkor még Hornyák Marcellal a soraikban, aki azóta az NB II-es Nyíregyháza együttesében rúgja a gólokat. Hornyák hiánya alaposan megérződött a Nyírbátor tavaszi formáján, hiszen a Tállya elleni mérkőzésükig senkinek nem rúgtak egy gólnál többet. A szombati mérkőzés előtt intő jel lehet, hogy a Tállyát 5-2-re tudták legyőzni, így a bátori csatárokat sem szabad fél vállról venni. A hazaiaknál Spitzmüller István és Máté Péter továbbra sem bevethető sérülés miatt, míg a második számú kapusunk, Sáfár Péter tanulmányai miatt hagyja ki a mérkőzést. Őt Faragó Ádám pótolja majd. A cél nem lehet más, mint megszerezni mindhárom pontot, hiszen létfontosságú lenne, ha a DEAC úgy futhatna neki hajrának, hogy stabilan őrzi pozícióját a még nem kieső zóna felett. A csapat vezetőedzője, Sáfár László és Nagy Zoltán is erről beszélt a találkozó előtt.

Sáfár László:

„Igyekszünk a Nyírbátor gyengepontjaira koncentrálni. Nagyon fontos meccs vár ránk hazai pályán és mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Vannak hiányzóink, de igyekszünk a lehető legjobban pótolni őket. Többször láttam a Nyírbátort élőben, tudjuk mire számítsunk. Ha tudjuk a saját játékunkat érvényesíteni, akkor minden esélyünk meg lesz a három pont megszerzésére.”

Nagy Zoltán:

„Természetesen nincs hurrá hangulat a csapaton belül az elmúlt két forduló eredményei miatt, de letargia sincs. Készülünk a Nyírbátorra, ha koncentrálunk és harcosak leszünk, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést!”

NB III. Keleti csoport 26. forduló

DEAC-Nyírbátori FC

Kezdőrúgás: 17:00

Helyszín: Dóczy József utcai Egyetemi Sporttelep

A mérkőzésre a belépés díjtalan!

A mérkőzés eseménye a facebookon: https://www.facebook.com/events/384339505412919/


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Móré Bendegúz
közzétéve: 2018-05-04 15:13:19

további cikkek a témában
Responsive image
A bajnok otthonába látogat a DEAC

Móré Bendegúz * 2018-05-11 13:53:53