Háromgólos vereség a bajnok otthonában

Frissítés: 2018-05-14 10:21:12

Az NB III. Keleti csoportjának huszonhetedik fordulójában a már biztos bajnok Monori SE csapatához látogatott a DEAC. A bennmaradásért küzdő debreceniek nem tudtak csodát tenni és végül sima 3-0-ás vereséget szenvedtek.

Előre lehetett tudni, hogy nem ez a meccs lesz az, ahol a DEAC-nak csodát kell tennie. A Monor még veretlen az idei bajnokságban és már két fordulóval ezelőtt bebiztosította bajnoki címét a keleti csoportban. A DEAC a kiesés elől menekül, azonban riválisaival szemben lépéselőnybe került az előző heti hazai győzelmének köszönhetően. Szerencsére ebben a fordulóban egyik közvetlen vetélytárs sem szerzett annyi pontot, hogy a DEAC lejjebb csússzon a tabellán monori veresége miatt.

A DEAC-nál sérülés miatt hiányzott Máté Péter és Katona Tamás, így a belső hátvéd posztot teljesen fel kellett forgatnia Sáfár Lászlónak. Borítékolható volt, hogy az egyetemisták deffenzív felfogásban lépnek majd pályára Monoron. Már az első perctől kezdve átadták a területet a bajnoknak és hősiesen védekeztek. Sajnos a Monor hamar vezetést szerzett egy megpattanó szabadrúgást követően. A gól után a DEAC kontraakciókkal próbálkozott, de ezeket nem tudták végig vinni. A hazaiak uraltál a mérkőzést, nem sok esélyt adtak vendégeiknek. Az első játékrész végén a Monor megduplázta az előnyét, amellyel a lényegi kérdések el is dőltek. A második félidő első perceiben a nagy monori nyomás góllá érett és Tóth Ádám, a gólkirály jelölt góljával három gólra duzzadt a Monor vezetése. A DEAC nem tudott ritmust váltani és különös veszélyt sem jelentettek támadói a hazai kapura. Egy-egy pontrúgás keltett kisebb riadalmat a szurkolók körében, de ezek veszélytelenül kerülték el Paulovicz Dániel kapuját. A DEAC cserékkel igyekezett frissíteni, de ezek a változtatások sem hoztak érdemi változást. A találkozó 3-0-ás monori győzelemmel ért véget. A hazaiak teljesen megérdemelten gyűjtötték be az újabb három pontot, míg a DEAC-nak most esélye sem volt a pontszerzésre.  

Sáfár László a DEAC vezetőedzője a következőképpen látta a monori vereséget:

"A túlélés volt a célunk ezen a mérkőzésem és, hogy senki ne pontozódjon ki az utolsó három nagyon fontos bajnokira. A liga legjobb csapata ellen játszottunk. A kontratámadásokban bíztunk,de ezeket nem nagyon tudtuk végigvinni. Készülünk tovább az MTK II. elleni hazai bajnokira."

NB III. Keleti csoport 27. forduló

Monori SE-DEAC 3-0

Gólok: Hunya, Balanescu, Tóth

A DEAC a huszonnyolcadik fordulóban május 20-án 17 óra 30 perctől az MTK II. együttesét fogadja hazai környezetben.

(Kép forrása: Monori Sportegyesület facebook oldal)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Móré Bendegúz
közzétéve: 2018-05-14 10:05:32

további cikkek a témában
Responsive image
Lefékeznénk a bombaformában lévő listavezetőt

Móré Bendegúz * 2019-04-12 17:51:00

Responsive image
Végre kezdődik! - DEAC - ESMTK Beharangozó

Móré Bendegúz * 2018-03-07 15:30:46

Responsive image
Túlélésért küzdő csapathoz utazunk

Móré Bendegúz * 2019-05-10 17:59:00