Egy sikeres nap Nyíregyházán - bronzérmet szerzett a DEAC U8

Frissítés: 2018-05-25 19:30:09

A DEAC U8-as csapata pünkösd hétfőn Nyíregyházán szerepelt a Nyíregyházi Bozsik Akadémia által szervezett Mini Kupán. A DEAC-os lurkók végig jó teljesítményt nyújtva a torna harmadik helyén végeztek.

Móré Bendegúz együttese ebben az évben kezdte meg a Bozsik programon kívüli versenyzést, így egyre több tornára látogatnak el a DEAC U8-as reménységei. Pünkösd hétfőn Nyíregyházára látogattak, ahol az öt csapatos mini tornán a dobogó legalsó fokára állhattak fel, megelőzve a Bozsik Akadémia és a Filó Sportcentrum csapatait. Az egész tornán jól és szervezetten futballozott a DEAC, amely, ha egy kicsit szerencsésebb akár a második helyet is megszerezhette volna. Az első mérkőzésen a Bozsik Akadémia „B” csapatától egy utolsó percben kapott szöglet góllal maradtak alul 2-1-re a fekete-fehérek, míg a második találkozón a Bozsik Akadémia „A” ellen az utolsó két percben kapott két góllal lett 3-3 az eredmény. A debreceni rangadón a DSI ellen hamar hátrányba került a DEAC, így csak a szépítésre futotta. Ezen a mérkőzésen sem volt esélytelen az egyetemi csapat, de végül 4-2-es vereséget szenvedtek. Az utolsó körben az eggyel nagyobb korosztályba sorolt Filó SE együttese ellen végre kijött a lépés és nagyon érett játékkal 3-0-s sikert aratott a DEAC. Az egy győzelem és egy döntetlen hétfőn bronzérmet ért, ami ennek a csapatnak az első komolyabb eredménye egy ilyen tornán. A DEAC legeredményesebb játékosa Balla Csongor lett, aki négy találatig jutott a tornán. Móré Bendegúz a csapat edzője elégedett és örül, mert az elmúlt egy év munkája folyamatosan mutatkozik meg a csapat teljesítményén.

Móré Bendegúz (utánpótlás edző): „Nagyon ügyesek volt a srácok Nyíregyházán. Az eddigi legjobb szereplésünk volt ez, és nem csak az eredmény miatt. Mind a négy mérkőzésünkön jól játszottunk és kicsi szerencsével előrébb is végezhettünk volna. Nagyon örülök annak, hogy az edzéseken elvégzett munkának szemmel látható eredményei voltak a pályán. Nagyon sokat fejlődtünk egyéni és csapat szinten is. A gyerekek végig élvezték a játékot, ami a legfontosabb ebben a korban. Köszönjük Hokk Béláéknak a színvonalas szervezést, nagyon örültünk, hogy részt vehettünk ezen a tornán!”

Az I. Bozsik Akadémia Mini Torna végeredménye:

  1. DSI
  2. Nyíregyháza Bozsik Akadémia A
  3. DEAC
  4. FILÓ SE
  5. Nyíregyháza Bozsik Akadémia B

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Móré Bendegúz
közzétéve: 2018-05-25 19:27:11

további cikkek a témában
Responsive image
Van miért visszavágnunk a Balassagyarmatnak

Móré Bendegúz * 2018-04-06 10:53:06

Responsive image
Két hét után újra hazai pályán a DEAC

Móré Bendegúz * 2017-09-01 20:13:34

Responsive image
Hétfőn indul a felkészülés

Móré Bendegúz * 2018-06-20 17:05:26