Megcsinálták! Jövőre is az NB III-ban szerepelhet a DEAC!

Frissítés: 2018-05-28 16:48:52

Az NB III. Keleti csoportjának huszonkilencedik fordulójában a Jászberény ellen szerzett egy ponttal matematikailag is bebiztosította bennmaradását a DEAC együttese a bajnokságban.

Az utolsó előtti forduló nagy téttel bírt a Keleti csoportban, hiszen a négy kiesőjelöltre élet-halál csata várt aktuális ellenfele ellen. A DEAC riválisai mind vereséget szenvedtek, így egy pont is elég volt ahhoz, hogy a debreceniek egy fordulóval a bajnokság befejezése előtt végleg lezárják a bennmaradás körüli kérdéseket. Az ellenfél a tabella ötödik helyén álló Jászberényi FC volt, akik nagyjából tét nélkül léphettek pályára Gyöngyösön (a Jászberény stadionja felújítás alatt áll, így hazai mérkőzéseit Gyöngyösön játssza a JFC). A DEAC együttesénél nem utazott el a mérkőzésre az előző fordulóban mesterhármast szerző Ibrahima Sidibe. Ennek ellenére nem védekező szellemben küldte pályára csapatát Sáfár László. Az egyetemistáknak ugyan kevesebb helyzete akadt egy-egy pontrúgásból többször is veszélyt tudtak jelenteni a jászságiak kapujára. A Jászberény birtokolta többet a labdát és ők irányítottak, viszont a győzelmet jelentő találatot nem tudták megszerezni a kilencven perc alatt. A találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget, ami azt jelentette, hogy a DEAC matematikailag is kiharcolta a bennmaradást az NB III-ban.

A kiesés ellen menekülő együttesek eredményei:

Cigánd SE-Balassagyarmati VSE 6-1

DVTK II.-Tállya KSE 3-0

Nyírbátori FC-Tiszafüredi VSE 3-2

Alsóházi tabella

Edzői nyilatkozat

Sáfár László: "Annak tudatában utaztunk Jászberénybe, hogy a többi csapat eredményétől függetlenül egy pont kell a biztos bennmaradáshoz. Próbáltuk az ellenfél erősségeit kizárni, s a kikényszerített hibáikból gyors kontrákat építeni, és befejezni. Ez sikerült, hiszen nagyobb helyzetük nem is volt, nekünk viszont akadtak ígéretes támadásaink, csak a helyzeteket nem tudtuk gólra váltani. Összességében ez egy olyan döntetlen, aminek nagyon tudtunk örülni. Elégedettek vagyunk, hiszen sikerült megőrizni NB III-as tagságunkat, s tudunk tervezni a jövőre."

NB III. Keleti csoport 29. forduló

Jászberényi FC-DEAC 0-0

Gyöngyös, 100 néző, vezette: Lerél-Őssy Ádám (Schweighardt Dávid, Rózsa Dávid)

Jászberény: Menczeles – Lukács, Szanyi, Hevesi-Tóth, Patócs – Nagy R. (Galambos, 68.), Tisza, Túri, Ludasi – Bálint A., Farkas J. (Kürti, 79.). Edző: Arany László.

DEAC: Csúri – Nagy Z., Vékei, Csörgő, Nagy D. (Barabás, 86.) – Ramos – Karikás, Spitzmüller, Nagy R. (Sós, 90.) – Szarka (Kovács M., 58.), Balogh K. Edző: Sáfár László.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Móré Bendegúz
közzétéve: 2018-05-28 12:00:05

további cikkek a témában
Responsive image
Bajnoki címet szereztek az U14-es tehetségeink!

Móré Bendegúz * 2019-03-07 20:19:00

Responsive image
Hagyományt teremtene a DEAC MINI Kupa

Móré Bendegúz * 2018-04-10 15:50:21