Kapus a fedélzeten! Rácz Tamás a DEAC első nyári igazolása

Frissítés: 2018-07-03 13:01:08

Fiatal, de rutinos hálóőrrel erősítette meg keretét az NB III-as DEAC labdarúgó csapata. Rácz Tamás személyében helyi kötődésű kapust sikerült igazolnia a csapatnak, aki a Tarpát hagyta ott az egyetemi gárda hívó szavára. A DVSC-t és a Puskás Akadémiát is megjárt játékossal beszélgettünk az első felkészülési hetet követően.

Rácz számára nem lesz ismeretlen a DEAC pálya hangulata, hiszen gyerekkora óta edz együtt csapatunk kapusedzőivel. Fiatal kora ellenére komoly rutint szerzett Felcsúton és a DVSC utánpótlásában.

-Hét éves korom óta állok a kapuban. Téglási Gábornál kezdtem el kapus karrieremet, így külön öröm számomra, hogy ismét együtt dolgozhatunk. Na meg persze Tóth Ferenccel, akivel szintén kiskorom óta együtt edzünk, igaz akkor még ő is aktív kapus volt. Nem lesz ismeretlen a DEAC pálya és az azt körülvevő légkör. A pályafutásomat azonban nem itt, hanem a DSI-nél kezdtem, majd innen kerültem el a Puskás Akadémiához, ahol két remek évet töltöttem. Felcsúton Mitring István (kapusedző) kezei alatt is pallérozódtam. Ezután hazatértem a DVSC-hez és eddigi pályafutásom nagy részét itt védtem le az együttes utánpótlásában, illetve az NB III-as csapatban. A DVSC után rövid kitérőt tettem az akkor szintén NB III-as Hajdúböszörménybe, az elmúlt évet pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei I. osztályban szereplő Tarpán töltöttem.

Nem lesz számára ismeretlen az NB III közege

-Már tavaly nyáron is volt róla szó, hogy itt kezdem meg a felkészülést, de akkor másképp alakult. Nagyon örültem, hogy idén nyáron is megkeresett a klub és boldogan mondtam igent, hiszen hazatérhetek Debrecenbe! Itt kezdtem el a karrieremet, ide köt nagyon sok minden. Igaz nem volt akkoriban minden ilyen fejlett, de a Teniszke már akkor is remek hely volt. – tette hozzá nevetve a huszonhárom éves kapus.

Győztes mentalitásával segíteni a DEAC-ot, akár a bajnoki címig is…

-Én, ha valamibe belekezdek, legyen az bármilyen sport mindig győztesen akarom befejezni. Nincs ez másképp itt sem! Meg akarom nyerni a bajnokságot! A tavalyi évben kevésbé tudtam nyomon követni a bajnokságot, így annyira nem ismerem az erőviszonyokat, de természetesen szeretnénk a tabella első felében végezni. Elvégre mindig jobb elől, mint hátul. Nemde?! Egyénileg az az első célom, hogy bekerüljek a kezdő csapatba. Az én posztomon csak egy játékos játszhat, ezért ez nem lesz könnyű feladat. Mint minden szezonba, most is az a célom, hogy a legkevesebb gólt én kapjam és akkor, már szó nem érheti a ház elejét.

-Egy nagyon jó közösségbe kerültem. Szerencsére sok mindenkinek nem kellett bemutatkozni, így nagyon élveztem már az első edzéseket is. Úgy gondolom, hogy a társak nagyon pozitívan álltak hozzám. Afféle régi barátként fogadtak, így jó hangulatba telnek az első edzések.

Rutinja sokat segíthet a csapatnak

Rácz számít a szurkolók segítségére, hiszen elmondása szerint plusz erőt jelenthet majd a csapat számára, ha megtelik a lelátó az Egyetemi Sporttelepen. Természetesen a lányokra is gondolt, így első sorban nekik üzent az új hálóőr.

-A lányoknak azt üzenem, hogy jöjjenek minél többen csodálni a jó képű DEAC-os labdarúgókat! Természetesen mindenki jöjjön ki a meccsekre, hiszen ez a csapatnak is nagyon nagy motiváció és együtt, közösen nagy sikereket érhetünk el! Hajrá DEAC!

Rácz Tamás (1995.03.28.) 23 éves

Poszt: Kapus

Mérkőzések: 273

Kezdett: 146

Csere:116

Klubjai: DSI, Puskás Akadémia, DVSC, Hajdúböszörményi TE, Tarpa SC, DEAC 

Adatok: MLSZ Adatbank


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-07-03 12:34:11

további cikkek a témában