Dér István:Maradt bennem hiányérzet

Frissítés: 2018-07-06 15:40:33

A DASE együttese a mögöttünk hagyott 2017/2018-as szezonban a Hajdú-Bihar Megyei I. osztály tizedik helyén végzett. Teljesítményük egész évben nagyon hullámzó volt, így érthető, hogy vezetőedzőjük nem teljesen elégedett a csapat elért eredményével, de bízik a fiatalokban és a fejlődést célozza meg csapatával a következő szezonban. Dér Istvánnal beszélgettünk a DASE tavalyi szezonjáról.

Elégedett vagy a megszerzett 10. helyezéssel, vagy maradt benned hiányérzet? 

-Egyértelmű a válasz! Nem vagyok elégedett és éppen ezért óriási hiányérzet van bennem! A hiányérzetet lehet pótolni, de ahol pontokat hagytunk ott, azokat a mérkőzéseket már senki se adja vissza nekünk. A bajnokság elején is már sokkal többet vártam a csapattól, viszont a téli pihenőt követően pedig 2-3 pozíció javítását előlegeztem meg a srácoknak. Ez nem sikerült.

Mit emelnél ki az elmúlt szezonból?

-A fiatalok beépítését minden szempontból! Az előző szezonban is volt olyan mérkőzés, ahol több fiatal lépett egyszerre pályára (Nagyhegyes ellen 10 fő, eredmény 3:3), viszont 3, 1998, illetve 1999-es születésű játékos lett kezdő a felnőtt csapatban. Ebben az évben már 99-ben született játékosok közül öt fiatalnak sikerült meghatározó játékossá válnia, és ehhez csatlakozott még nyolc fő, akik változó szerepben kaptak lehetőséget. 

Melyek voltak a csapat erősségei és gyengeségei?

-Tipikusan olyan csapat vagyunk jelenleg, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni, de bárkitől képesek vagyunk vereséget szenvedni. Ez a hullámzó teljesítmény ide vezetett. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy ha a helyzetkihasználásunk nem 20%-os, hanem 35%, akkor 15 - 18 ponttal többet gyűjtöttünk volna. Emellett a rossz edzés látogatottság mindenképpen meghatározó volt a gólok mennyiségében, elsősorban a kapott gólok számában. Mint, ahogy a játékosoknak játékban nekem másban kell fejlődni, viszont mindenki ugyanazt akarja.

Mely játékosokat emelnéd ki, mint a szezon játékosai? (és miért?)

-A kapuban Dobó Lackót, mezőnyben Barcza Ádámot. Mind a kettő 99-ben született és ők tudtak tartósan jó teljesítményt nyújtani. Ősszel még Németh Gergely volt, aki nagyon jó játékot produkált. Az idősebbek közül Bernáth Csabi óriási segítség volt a csapatnak, rutinjával és a tudásával.

Hogyan tovább? Mi vár a DASE csapatára a nyáron? Milyen célkitűzésekkel futsz neki a következő megyei szezonnak? 

-Az eddigi tendencia tovább folytatódik! Több, korábban az ifjúsági csapatban szereplő fiatal játékos kap szerepet a felnőttek között! A célkitűzésem, hogy ezzel a még jobban megfiatalított csapattal minimum a nyolcadik helyen végezzünk.

Lesznek-e érkezők vagy távozók?

Vannak emberek, akik már jelezték, lehet elhagyják a csapatot, de még semmi sem végleges.

Van-e már felkészülési programja a csapatnak? 

-Igen, már készen van, de egyelőre a pályák beosztása miatt nem tudtam rá pontot tenni.

Mit vársz a jövőtől? 

-Javulást a játékosok felfogásában, alázatukban, küzdeni akarásukban és javulást saját munkámban is, ami meghozza az eredményt!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-07-06 15:31:55

további cikkek a témában