Csatárposzton erősít a DEAC - Lénárt Gergő Debrecenben folytatja

2018-07-08 13:01:07

Rácz Tamás után újabb játékost igazolt a DEAC együttese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei I. osztályból. Az NB III-as DEAC legújabb szerzeménye a huszonhárom éves Lénárt Gergő, aki góllövésért lesz felelős a következő szezonban. A Mátészalkától igazolt támadóval beszélgettünk.

Lénárt számára sem lesz ismeretlen a debreceni közeg, hiszen eddigi karrierje túlnyomó részét a Cívisvárosban, vagy annak környékén töltötte. Rutinban ő sem szenved hiányát, sőt külföldi tapasztalatokkal felvértezve bizonyíthat újra az NB III. közegében.

-Öt éves koromban kezdtem el futballozni Derecskén. Első edzőm Nagy Károly volt, aki megszerettette velem a sportágat. Innen a Debreceni Olasz Focisulihoz kerültem, amelyen keresztül bemutatkozhattam a Hajdúböszörményi TE együttesében. Böszörményből a „Kis” Lokihoz szerződtem, majd egy év németországi kitérő után tavaly a Szabolcs megyei Mátészalkai MTK-nál futballoztam. A DEAC számomra nem ismeretlen, hiszen több ismerősöm is futballozott itt, vagy jelenleg is itt játszik. Már télen volt róla szó, hogy ide igazolok, de akkor nem jött össze a váltás. Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött a klub, ami nagyon vonzó volt számomra. Nagyon örültem a megkeresésnek és szívesen mondtam igent a DEAC hívószavára.

A támadó elmondása szerint nagyon hamar sikerült beilleszkednie új csapatába, amit elősegített az a tény, hogy a DEAC jelenlegi magját régebbről is ismerte már. Ez a későbbiekben nagyon fontos lehet, hiszen Ibrahima Sidibe mellett Lénárt lehet a csapat gólfelelőse és nem mindegy, hogy milyen légkörben tudja majd kihozni magából a legjobbat.

-A csapat jelenlegi magját már ismertem régebbről, így a beilleszkedés nem volt nehéz. Pár vicces megjegyzést azért kaptam a srácoktól, de örömmel fogadtak a csapatban. Túl vagyunk lassan két hét felkészülésen és nagyon pozitív a hangulat az öltözőben. Jól telnek az edzések örülök, hogy családias légkör fogadott. Szeretném a lehető legjobbamat kihozni magammal, amivel segíthetem a csapat érdekeit. Úgy gondolom, hogy erős kerettel vághatunk neki a következő évnek és az első hatba való kerülés reális célkitűzés lehet.  

Lénárt Gergő József 22 éves

Mérkőzések: 221

Kezdőként: 162

Gólok: 92

Klubjai: Derecskei LSE, Létavértes SC, Hajdúböszörményi TE, DVSC-DLA, Mátészalkai MTK, DEAC

DEAC Érkezők-Távozók 2018 nyár

Érkezett: Rácz Tamás (Tarpa SC), Lénárt Gergő (Mátészalkai MTK)

Távozott: Nagy Dávid (Tiszaújváros), Tatár Eduárd, Vékei Nándor

Friss hír, hogy a DEAC együttese leigazolta az előző évben Jászberényben futballozó Patócs Richárdot is.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-07-08 13:01:07

további cikkek a témában