Fájó pofont kaptak futballistáink

2018-09-23 20:00:00

A DEAC hétvégén Magyar Kupa-összecsapáson bizonyíthatott, Sáfár László legénysége Szarvason vizitált. A fordulatos ütközet büntetőkkel dőlt el, sajnos az „orosz rulett” során a debreceniek húzták a rövidebbet, így búcsúztak a sorozattól.

Szarvas-DEAC 4-4, büntetők után 3-2

gólszerzők: Sztojka Ádám (46., 94.), Kriska Norbert (55., 110.), ill. Kerekes Krisztián (69., 98.), Sidibe Ibrahima (71., 77.)

Hitchcock sem írhatott volna drámaibb forgatókönyvet a Szarvas-DEAC kupameccsre. A megye I-ben szereplő gárda kétgólos előnyre tett szert, ám csapatunk a második félidőben Sidibe duplájával és Kerekes találatával fordítani tudott. A hajrában újabb fordulat következett, a hazaiak Sztojka Ádám révén egalizáltak, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban mindkét háló egyszer-egyszer rezdült meg, emiatt tizenegyesekhez álltak oda a játékosok. A büntetőknél a szarvasiak voltak a higgadtabbak, ennélfogva ők jutottak a legjobb 64 alakulat közé.

„Valódi kupameccset vívtunk egy jól felkészített, lelkes rivális ellen. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, már az első félidőben el kellett volna döntenünk a találkozót, sajnos a büntetőknél szerencsénk sem volt. A végjátékban kapott gól nem fogta meg a gárdát, a hosszabbítás során is mentünk előre, és tettük a dolgunkat. Komoly csalódás a kiesés, ám a körülmények sem voltak ideálisak, a játékvezetésről sincs pozitív véleményem, de nem szeretném erre fogni a fiaskót. A hét első edzésen megbeszéljük a történteket, és levonjuk a következtetéseket. Nem szabad sokáig keseregnünk, hiszen a hétvégén újabb fontos bajnoki vár ránk" - fogalmazott Virág Aladár.

A megye I-ben a DASE és a DEAC II. is egy-egy pontot szerzett. Előbbi alakulat a Vámospércs otthonában ért el 1-1-es döntetlent, míg utóbbi együttes a Kabával remizett (3-3).


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-09-23 20:00:00

további cikkek a témában